Stryktipset, vecka 6, 7 februari 2015 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 6, 7 februari 2015

Sannerligen en svettig kupong den här veckan! Men så ska det vara när det är en jävla massa miljoner i potten. 🙂 R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering från min sida. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Everton – Liverpool (x)2
• Härligt derby som oftast brukar sluta i delad pott. Kryss igen? Mycket möjligt men Sturridge var tillbaka senast för Pool (mål som inhoppare) och han lär starta nu. Poäng för gästerna? Lira på matchen här.

2. Aston Villa – Chelsea 2
• Villa är i särklass sämst framåt av alla lag i Premier League – bara 11 mål gjorda vilket är nio mål sämre än näst sämsta gäng (Hull & WBA). Fortsätter måltorkan så blir det såklart mycket jobbigt mot Chelsea som trots att man har Costa avstängd är mycket starkt just nu.

3. Leicester – Crystal P 1(x2)
• Hemmalaget förstärks med Matty James (tillbaka efter avstängning), Upson (tillbaka efter skada) och Riyad Mahrez (tillbaka efter Afrikanska mästerskapen). Jedinak fortsatt borta för gästerna som brukar vara riktigt svårslaget på bortaplan. Jag tror att succén kan fortsätta för Pardew. Viktig match i botten!

Följ Sparka & Spring på Facebook för att inte missa något viktigt

4. Manchester C – Hull 1
• Tungt för Hull som har tre raka torsk med 0-7 i målskillnad. City har visserligen Touré fortsatt borta men ska naturligtvis vara storfavorit till tre poäng. Agüero målskytt? Det kan du spela på här.

5. QPR – Southampton 2
•  QPR är inte alls så uselt hemma och ska kanske inte räknas bort helt. Men Southampton får troligtvis tillbaka både Morgan Schneiderlin och Victor Wanyama till den här matchen – två otroligt viktiga lirare för laget och startar de så tror jag att det kan räcka långt. Lämnar tvåan ensam just nu, men avvaktar tills jag sett startuppställningarna.

6. Swansea – Sunderland 1(x2)
• Två skumma gäng som har svårt att hitta stabilitet. Sunderland tog en viktig seger senast och Swansea överraskade borta mot Southampton genom att ta tre pinnar. Kyle Bartley och Gylfi Sigurdsson fortsatt avstängda för Swansea medan Adam Johnson och Rodwell är osäkra till spel för Sunderland. Öppnare än vad procenten säger?

7. Brighton – Nottingham 1(x2)
• Två lag som inte imponerar just nu men som båda har potential att stiga i tabellen. Brighton känns överstreckat och jag tror att Nottingham har chans att få med sig poäng – nytändning under nye tränaren Freedman?

8. Fulham – Birmingham 1(x)
• Över 50% på ettan känns märklig i dagsläget och jag skulle inte bli förvånad alls om Birmingham åkte hem med minst en pinne. Helgardering behöver inte vara fel.

9. Leeds – Brentford 1 (2)
• Slamp-Leeds börjar trampa igång och har nu fyra raka matcher utan torsk. Brentford är långt ifrån oslagbart och får inte underskatta motståndet. Möjlig målfest? Det du lira på här.

10. Millwall – Huddersfield 1(x2)
• Åtta raka hemmamatcher för Millwall i ligan utan seger – det i kombination med en hel del spelare på frånvarolistan och att Huddersfield får lirare tillbaka gör att jag inte vill utelämna något tecken här.

Sparka & Spring finns ju på Twitter också – in och följ vetja!

11. Rotherham – Ipswich 2
• Ipswich är seriens bästa hemmalag, men är inte kattskit borta heller och allt annat än bortapoäng vore en skräll. Målkungen Daryl Murphy ska vara åter i Ipswich efter skada. Det kan vara precis vad laget behöver. På en tuff kupong så spikar jag tvåan!

12. Sheffield W – Cardiff 1(x)
• Bra chans för Sheffield att knipa en trea här mot Cardiff som inte trivs alls på resande fot – bara en bortaseger den här säsongen. Eller får Cardiff äntligen ut den fulla potential som truppen ändå har? Flera färska värvningar i båda lägren som kan luftas, och det känns inte lika lätt att välja bort tvåan som jag trodde från början.

13. Wigan – Bournemouth (x)2 M
• Botten mot toppen. Wigan värvade tre lirare sista transferdagen och Sheyi Ojo, Gaetan Bong och Leon Clarke kan alla göra debut. Mittfältaren O’Kane är ny skada för gästande Bournemouth som inte övertygat på slutet. Helgardering kan vara värt om man har råd.

B E R M U D A B E N N Y

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.