Stryktipset, vecka 6, 13 februari 2021 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 6, 13 februari 2021

Lurig och intressant kupong – här kommer mitt stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1 Manchester C – Tottenham 1
• Två storklubbar med helt olika form som drabbar samman. Serieledande City är obesegrat i över 20 raka tävlingsmatcher medan Spurs hackar ordentligt. Gästerna har förstås kapacitet att störa, men City är stekhett just nu.

 

2. Crystal P – Burnley (1x)2
• Palaces skadelista är en av ligans längre och man kan få det jobbigt mot Burnley som är tuffa att möta. Gästerna vann här förra säsongen och jag tror på poäng även den här gången. Palace har blåsts upp till alldeles för stor favorit.

 

3. Brighton – Aston Villa (1x)2
• Två formstarka gäng och jag räknar med en underhållande match. Brighton är svårslaget men har samtidigt svårt att vinna – 1 6 4 hemma vittnar om det. Villa blandar och ger men har riktigt hög högstanivå. Helst alla tecken.

 

4. Watford – Bristol C 1(x) M
• Visst ska Watford vara favorit till segern, men till ca 80%? Inte chans att jag spikar ett ängsligt hemmalag till den procenten. Bristol briljerar inte men garderingar måste med ändå.

 

5. Norwich – Stoke 1(x)
• Fyra raka tävlingsmatcher utan mål framåt för Norwich som dock fortfarande behåller andraplatsen. Tre av dessa fyra matcher har varit på bortaplan – hemma är man starkare, men någon given trepoängare mot kryssglada Stoke är det inte.

 

6. Rotherham – QPR (1) 2
• LOTTAS, fördelning: 6 2 8

 

På NordicBet så får man 100 kr gratis att spela för om man sätter in minst 100 kr som ny kund.

 

7. Reading – Millwall 1(x2)
• Fin form hos Millwall som mycket väl kan störa ett ojämnt Reading som dock bara torskat en av de tolv senaste hemmamötena med Millwall. Under 20% på tvåan lockar mig.

 

8. Cardiff – Coventry 1
• Cardiff har äntligen kommit igång under McCarthy och har 2 2 0 på de fyra matcher han varit ansvarig. De två senaste matcherna har slutat i segrar och jag tror att man grejar en tredje raka mot Coventry som sällan imponerar borta.

 

9. Birmingham – Luton (x)2
• En seger på de tio senaste ligamatcherna för Birmingham som ligger nästjumbo. Nu möter man Luton som sällan går helt bort sig men som brukar ha problem på bortaplan – bara en seger på de nio senaste bortaresorna. Nu är dock motståndet riktigt svagt och jag testar spel på bortapoäng.

 

10. Derby – Middlesbrough 1(x2)
• Svårbedömt möte mellan två lag med hög potential men som samtidigt agerar aningen instabilt. Även inbördes så blandas resultaten och en helgardering känns alla bäst här.

 

11. Huddersfield – Wycombe 1
• Två lag som har svårt att vinna just nu – sämst går det förstås för jumbon Wycombe som har hela tolv poäng upp till nästjumbon Birmingham. Poäng i två raka matcher för Hudds som nu har ett gyllene läge till tre pinnar.

 

12. Sheffield W – Swansea 2
• LOTTAS, fördelning: 2 3 11

 

13. Sunderland – Doncaster 1(x)
• Det känns oftast inte bra i magen att spika Sunderland mot något lag, framförallt inte när man ställs mot så pass bra gäng som Doncaster. Sunderland är dock svårslaget och jag räknar med hemmapoäng.

 

Veckans stryktipskupong

 

B E R M U D A B E N N Y

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.