Stryktipset, vecka 6, 12 februari 2022 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 6, 12 februari 2022

Helg, stryktips och massor av miljoner i jackpot – precis som det ska vara! 🙂 Här kommer mitt stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Norwich – Manchester C 2
• Inget fel på Norwich form som bara har en torsk på de sex senaste tävlingsmatcherna. Men nu är motståndet alldeles för bra och tvåan är högst trolig.

 

2. Everton – Leeds 1(x2)
• Inte alls en bra start för Lampard som Everton-tränare. 1-3 borta mot Newcastle och det såg långt ifrån bra. Kan man få ordning på grejerna mot Leeds? Möjligt, men det känns långt ifrån säkert. Helst alla tecken.

 

3. Brentford – Crystal P 1(x)
• Brentford går tungt just nu, men man har också mött många topplag på slutet så helt under isen är man nog inte här ändå. Londonderby mot Palace och gästerna brukar inte vara asbra på resande fot…förutom när man bortaslog Man C då. Den enda bortaseger på hela säsongen. 🙂

 

4. Watford – Brighton (x)2
• Det sprudlar ju inte om nästjumbon Watford direkt med noll gjorda på mål på tre senaste matcherna och 0 2 9 på de elva senaste tävlingsmatcherna. Det bir svårt att ta tre pinnar även nu när ett välorganiserat Brighton kommer på besök. X2 känns tryggt.

 

5. Barnsley – QPR (x)2 M
• Så plågsamt att följa Barnsley just nu. Tvärsist med två segrar på 29 spelade matcher och 13 raka ligamatcher utan vinst. Nu ställs man mot ett helmotiverat QPR som bara har tre poäng upp till en direktplats till Premier League. Jag streckar från höger, men jag tror inte att det blir någon överkörning och det skulle vara trevlig att få med en gardering tillslut.

 

6. Birmingham – Luton (x)2
• Även Birmingham går knackigt – bara en seger på de tolv senaste tävlingsmatcherna (mot krisgänget Barnsley btw). Hemma brukar man stå upp ganska bra och visst ska man kunna fixa en pinne. Men riktigt fin hos Luton som har 8 2 1 på de elva senaste matcherna.

 

7. Blackpool – Bournemouth (1x)2
• Bournemouth ligger visserligen tvåa och har hög kapacitet, men man agerar ganska ojämnt. Blackpool är luriga hemma och jag vill inte räkna bort laget helt här. Målkalas?

 

8. Nottingham – Stoke 1
• Härlig form hos Nottingham som vunnit sex av de sju senaste matcherna och slagit ut både Arsenal och Leicester ur FA-cupen. Nu gäller det att även fokusera på ligan där man ligger på sjätte och där med sista playoff-platsen. Mot Stoke har man blivit stor favorit och det kan vara läge för garderingar tillslut.

 

9. Hull – Fulham 2
• Hull sprattlade till ett tag med tre raka segrar. Men nu har man två raka torsk och det lär bli en tredje mot serieledande Fulham. Gästerna har 5 2 0 på de sju senaste bortamatcherna i Championship och mycket pekar på att det blir en vinst till. Mitrovic avgör som vanligt?

 

10. Middlesbrough – Derby 1(x2)
• Jag tycker det känns farligt att räkna bort Derby just nu. Man krigar på ordentligt och har nu bara fyra poäng upp till säker mark (startade ju säsongen med -21 poäng). Boro har fem raka hemmavinster men man har haft marginalerna på sin sida och snart tror jag att man går på en mina. Helgardering känns rätt.

 

11. Millwall – Cardiff 1(x2)
• Svårbedömt möte tycker jag. Millwall brukar vara svårslaget hemma på The Den men möter samtidigt ett Cardiff med tre raka ligasegrar och fin form. Fun fact: 8 av de 10 senaste gångarna som Cardiff gästat Millwall så har det slutat oavgjort.

 

12. Peterborough – Preston (x)2
• Peterborough läcker som ett såll just nu och har ramlat ned under strecket. Hemma brukar man kunna sprattla emot ibland men mer än en pinne mot Preston tror jag blir svårt. Gästerna är otroligt svårslaget just nu samtidigt som man kryssar lite väl mycket för att klättra ordentligt i tabellen.

 

13. Reading – Coventry 2
• Ruggigt dålig form som har sju raka förluster och tio raka tävlingsmatcher utan seger. Man ligger och balanserar på nedflyttningsstrecket, men bara två poäng ned och fortsätter man så här så ramlar snart ner där under. Coventry ligger på 13:e plats men har bara fem poäng upp till Nottingham på sjätteplatsen, dessutom med två matcher mindre spelade. Så motivation finns det gott om även hos gästerna!

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.