Stryktipset, vecka 6, 10 februari 2024 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 6, 10 februari 2024

Helg igen! Stryktipset igen! Här kommer veckans stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Nottingham – Newcastle 2
• Newcastles form är skakig men visst ska man vara favorit mot Nottingham som både har lite skadebekymmer (precis som Newcastle) och dessutom folk på landslagsuppdrag. Forest blir sällan överkört hemma och det kan bli en tät match. Tvåa just nu, men gardera gärna.

 

2. Liverpool – Burnley 1
• Revanschlusta hos Liverpool efter 1-3-torsken borta mot Arsenal senast efter en blek insats. Konate utvisad då och avstängd här. Om inte torsken satte griller i huvudet på Liverpool så borde man kunna vinna det här ganska bekvämt.

 

3. Tottenham – Brighton 1(x)
• Två lag som har hög högstanivå men som också slirar ibland. Jag förväntar mig en jämn match i London men där hemmalaget borde kunna fixa minst en pinne.

 

4. Fulham – Bournemouth 1(x2)
• Bara två torsk på de nio senaste tävlingsmatcherna hemma på Craven Cottage för Fulham. Samtidigt har Bournemouth aldrig förlorat här på de fem gånger man gästat Fulham genom åren. Det kan bli en målrik och rolig match – utgången känns oviss!

 

5. Luton – Sheffield U 1(x)
• Luton följde upp 4-0 mot Brighton med 4-4 borta mot Newcastle senast, en match där man ledde med 4-2. Sheffield kommer inte att bjuda upp på samma sätt som dessa gäng men visst är det bra chans för Luton ändå.

 

6. Wolverhampton – Brentford 1
• Två lag som lirar underhållande fotboll just nu och detta borde kunna bli en festlig match. Brentfords form är inget vidare och jag tror man kan få problem mot ett Wolves som har starkt självförtroende just nu. Jag streckar från vänster.

 

7. Blackburn – Stoke 1(x2)
• Formsvaga gäng och ångestmöte i botten av Championship. Jon Dahl Tomasson har lämnat som tränare för Rovers och är du aktuell som förbundskapten för svenska landslaget. Oklart om man hinner få in någon ny tränare till denna match. Öppet, ångestfyllt och jävligt – alla tecken!

 

8. Cardiff – Preston 1(x)
• Det brukar bli tajt när lagen möts i Cardiff – tre av de fem senaste mötena här har slutat 0-0. Jag skulle ju inte få en hjärtattack av chock om det blev mållöst igen. Fördel hemmalaget och jag hoppas att 1x ska räcka.

 

9. Hull – Swansea 1(x2)
• Maximal utdelning för Hull de två senaste matcherna där man TOTALT skjutit fyra skott på mål när man slagit både Sunderland och Millwall med 1-0. Hemma mot Swansea brukar man trivas bra men prollen på ettan har ballat ur totalt och kanske tar Hulls flax slut nu?

 

10. Middlesbrough – Bristol C 1
• Bara en seger på de tio senaste tävlingsmatcherna för Bristol och det var sjukt nog mot West Ham i FA-cupen. I ligan går det trögare och på de tio senaste bortamatcherna i Championship har man bara en seger.

 

11. QPR – Norwich 1(x2)
• Stigande form hos QPR som har sju poäng på de tre senaste matcherna. Motståndet har kanske inte varit det bästa men hemma i London brukar man stå upp bra och ett vanligtvis bortasvagt Norwich känns inte som en omöjlig uppgift. Gästerna är dock bättre i grunden och jag vill gärna få med tvåan också. Kan balla ur målmässigt.

 

12. Sunderland – Plymouth 1(x) M
• Jag köper inte det kraftiga favoritskapet på Sunderland. Urladdning senast i prestigemötet med Middlesbrough (1-1) samtidigt som Plymouth är riktigt svårslaget just nu. Minst kryssgardering.

 

13. Watford – Leicester (x)2
• Serieledande Leicester stormar mot återkomst till Premier League och har hela tolv poäng ned till Leeds på kvalplats. Men det är mycket kvar och man har inte råd att spara på krutet. Tvåan streckas dock lite väl högt för min smak och Watford får inte underskattas.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.