Stryktipset, vecka 52, 29 december 2018 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 52, 29 december 2018

Herrejävlar vilken lördag vi har att se fram emot! 25 miljoner i jackpott och en hel del skrällmöjligheter. Här kommer mitt spelförslag! R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Liverpool – Arsenal 1
• Det börjar hacka lite i Arsenal-maskineriet som har två torskar på fyra senaste tävlingsmatcherna. Senast fick man “bara” 1-1 borta mot Brighton. Inte direkt lättare bortamatch nu när man åker till Anfield där man inte vunnit på sju år. Man har heller inte slagit Pool på de sju senaste mötena.

 

2. Tottenham – Wolverhampton 1
• Efter derbysegern mot Arsenal så har Spurs exploderat målmässigt – elva mål på de två senaste matcherna. Samma målkalas tror jag inte att det blir mot Wolves som är ganska tajt defensivt och som kryssat borta både mot Arsenal och United.

 

3. Brighton – Everton (1x)2
• Efter 2-6-torsken hemma mot Spurs så revanscherade sig Everton direkt med straffa Burnley med 5-1. Här blir det dock inte lika lätt – Brighton är riktigt svårslaget hemma och någon spiktvåa är det inte för mig.

 

Kolla in bombutbudet!

 

4. Fulham – Huddersfield 1(x2)
• Jumbomöte och förstås väldigt viktiga poäng på spel. Fulham har visserligen visat upp lite mer stabilitet under Ranieri (bara två torsk på de fem senaste), men vinsterna lyser med sin frånvaro. Bättre chans än så här får man inte när tabelljumbon kommer på besök.

 

5. Leicester – Cardiff 1(x) M
• Vilken superskräll av Leicester senast när man slog självaste Manchester City med 2-1. Lite turligt kanske ändå. Gör det bäst när man får kontra som i den matchen. Inte lika mycket kontringsmöjligheter mot Cardiff men ändå bra chans till seger. Jag gillar inte procenten på ettan och kanske tar med ett kryss tillslut.

 

6. Watford – Newcastle 1(x)
• Watford har aldrig förlorat hemma mot Newcastle i Premier League. Och det ska väl inte behöva bli en torsk idag heller. Watford har gjort det riktigt bra på sistone, men verkar trivas bättre i böljande matcher – Newcaste kommer antagligen att parkera bussen framför eget mål och hoppas på kontringslägen.

 

Jag skriver ju dagliga spelförslag – de kan du läsa här.

 

7. Bolton – Stoke (x)2
• Ok Stoke kanske ska vara liten favorit men över 50% på tvåan känns lite väl högt. Man kryssar alldeles för ofta för att jag ska lita på dem. Bolton ligger i botten men blir sällan överkört och kan mycket väl greja en pinne.

 

8. Millwall – Nottingham 1(x2)
• Nottingham tappade på ett mirakulöst sätt 3-0-ledning till 3-3 efter två baklängesmål på övertid borta mot Norwich senast. Jag har svårt att lita på Forest och jag tänker inte göra det nu heller när man ställs mot ett vanligtvis hemmastarkt Millwall. Ibland känns en helgardering extra bra!

 

Får du ihop de åtta första matcherna? Härligt – lämna in Topptipset här!

 

9. Norwich – Derby 1(x2)
• Fin moral av serieledande Norwich senast mot Nottingham, men visst börjar man närma sig en förlust snart (tolv raka utan torsk). Kan Derby bryta trenden? Kanske. Man vann här förra säsongen och presterar man max så kan man störa. Yttrn Buendia är ny på Norwichs skadelista. Helst alla tecken.

 

10. Preston – Aston Villa 2
• Prestons långa skadelista börjar göra sig till känna – två raka torsk nu. Senast föll man hemma mot Hull med 1-2 och då skadade sig även mittbacken Ben Davies som nu är osäker till spel. Villa har bara en torsk (serieledande Leeds) på de nio senaste, och man öser i baljor – man ligger bara nia men har gjort näst flest mål av samtliga lag. Jag testar tvåan.

 

11. QPR – Reading 1(x)
• Hemma på Loftus Road har QPR varit vassa på sistone fem segrar på de sex senaste matcherna. Åtta raka matcher för Reading utan seger. Senast föll man med 0-1 borta mot Millwall, men svårt att bedöma insatsen där då man åkte på en utvisning i 9:e minuten + en till i slutet av matchen. Bacuna och Blackett avstängda.

 

12. Sheffield U – Blackburn 1(x)
• Blackburn tog ledningen med 2-1 borta mot Leeds i 91:a minuten…men förlorade ändå! Sjuk vändning och riktigt svidande förlust för Rovers. Kan man revanschera sig här? Möjligt, men mer än en poäng tror jag inte på. Blackburn har för övrigt gjort mål i alla utom en bortamatch.

 

13. Swansea – Wigan 1
• Två lag som letar efter både form och poäng. Swansea har definitivt högre potential än Wigan och borde ha bra chans till tre pinnar mot nykomlingen som inte alls trivs på resande fot – en poäng på de tio senaste bortamatcherna.

 

Här har du veckans stryktipskupong!

B E R M U D A B E N N Y

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.