Stryktipset, vecka 52, 28 december 2019 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 52, 28 december 2019

Hög jackpott även den här veckan på stryktipset! 13 miljoner att lägga vantarna på. Här kommer mitt stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Burnley – Manchester U 2
• Tajt matchschema nu i Premier League med den senaste omgången så sent som i torsdags. United ledde dock med 4-1 mot Newcastle i 51:a minuten och kunde sparar på krutet på slutet. Burnley däremot hade det riktigt svettigt borta mot Everton och föll till slut med 0-1. Procenten på tvåan är intressant just nu (54%).

 

2. Newcastle – Everton (x)2
• Ancelotti fick bästa möjliga start som Everton-tränare med seger över Burnley. Att vinna över Newcastle på St James’ Park är dock inte lätt – det är det bara Arsenal som lyckats med den här säsongen. Everton har bara en seger på de tolv senaste bortamatcherna i ligan och kommer inte att promenera hem en seger utan vidare.

 

3. Southampton – Crystal P 1(x)
• Två lag med fin form och gott självförtroende. Southampton bortaslog Chelsea på Annandagen och Palace vann över West Ham efter ett fantastiskt mål av Ayew i slutminuterna. Fortfarande lång skadelista hos Palace som dock har chans att störa. Southampton känns inte speciellt stabilt trots två raka segrar.

 

4. Watford – Aston Villa 1(x2)
• Riktig nyckelmatch i botten av tabellen. Watford ligger näst sist med 13 poäng. Vila ligger trea från slutet med 18 poäng. Förlorat Watford här så blir avståndet lååångt. Det har dock sett bättre ut för Watford på slutet med fyra poäng på de två senaste matcherna. Villa har bara en poäng på de fem senaste bortamatcherna i ligan.

 

5. Norwich – Tottenham 2
• Mourinho är INTE nöjd med det täta schemat och kommer nog rotera lite. Extra bökigt för Tottenham när Son, Moussa Sissoko och Harry Winks är avstängda. Men visst ska man ha bra chans borta mot formsvaga Norwich ändå. Många mål?

 

6. West Ham – Leicester (1) 2 M
• Det tog tvärstopp för Leicester när man väl mötte riktigt bra motstånd – två raka torsk med 1-3 mot City och 0-4 mot Liverpool. Kan man få stopp på blödningen borta mot West Ham? Visst kan man det – West Ham är riktigt formsvagt just nu och dessutom brukar Leicester trivas bra mot just West Ham. Ryktas att Vardy kanske vilas, och då förändras ju allt. En liten rövare får det bli.

 

7. Arsenal – Chelsea 1(x2)
• Storklubbar utan någon stabilitet som ställs mot varandra. Klassiskt Londonderby och mycket på spel. Det brukar bli underhållande matcher lagen emellan men med tanke på hur instabilt båda lagen beter sig så känns det dumt att inte helgardera.

 

8. Liverpool – Wolverhampton 1
• Historiskt sett brukar Liverpool ha det lite småbökigt mot Wolves och det borde inte bli någon total överkörning den här gången heller, men seger för hemmalaget känns högst troligt trots viss rotation. Kul chansgardering om du har råd.

 

9. Manchester C – Sheffield U 1
• Nykomlingen Sheffield U har alltså inte förlorat än på bortaplan den här säsongen, med poäng borta mot bland annat Tottenham och Chelsea. Det här borde förstås bli riktigt jobbigt för gästerna. Ett tätt spelschema gör inte City mycket skada då man har en riktigt bred och stark trupp.

 

10. Birmingham – Leeds (x)2
• Bara en seger på de tio senaste matcherna för Birmingham som borde få det svårt mot tabelltvåan Leeds som dock hackat lite på slutet och har tre raka utan seger. Du som varit inne och läst här tidigare vet att jag har problem med Leeds…och jag litar inte på laget nu heller!

 

11. Millwall – Brentford (1x)2
• Millwall har gjort mål i samtliga hemmamatcher den här säsongen och kanske kan man få hål på formstarka Brentford som dock trivs bättre hemma än på resande fot. Helst alla tecken men jag kryssar från höger.

 

12. Sheffield W – Cardiff 1(x)
• Sjuk torsk för Sheffield senast som ledde med 2-1 borta mot Stoke efter 90 minuter. Men förlorade efter TVÅ mål på övertid. På hemmaplan har man åtta raka ligamatcher utan torsk. Cardiff gör sällan bra för sig på bortaplan och får nöja sig med max en pinne.

 

13. QPR – Hull 1(x2)
• Två lag som gasar på och både gör och släpper in många mål. Det här mötet känns väldigt öppet och vad som helst kan hända. Tänk vilken tur att jag hade kvar en helgardering då! 😉

 

Veckans stryktipskupong

 

B E R M U D A B E N N Y

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.