Stryktipset, vecka 52, 26 december 2023 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 52, 26 december 2023

Nämen lilla vän, trodde du att jag hade glömt annandagskupongen!? Inte då – här kommer mitt stryktipsförslag för den 26 december. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Manchester U – Aston Villa (x)2
• United har inte förlorat en hemmamatcher på annandagen sedan säsongen 78/79, men samtidigt var det länge sen man var så här uselt. Villa går går starkt och har tio raka tävlingsmatcher utan förlust.

 

2. Burnley – Liverpool 2
• Viktig seger för Burnley borta mot Fulham senast. VIdare rättvist var det inte kanske, men ändå. Nu blir det svårare att komma undan när Liverpool gästar. Jag spikar tvåan just nu, men att jobba in en kryssgardering behöver inte vara fel!

 

3. Bournemouth – Fulham 1(x)
• Svårbedömt möte. Visst har Bournemouth fin form och hög kapacitet, men jag skulle samtidigt inte bli förvånad alls om Fulham får med sig något.

 

4. Sheffield U – Luton 1(x)
• Två bottengäng på uppgång. Luton var riktigt bra hemma mot Newcastle senast och 1-0-segern var inte orättvis. Visst är man bättre hemma, men jag vill ändå inte räkna bort laget här. Räcker 1x?

 

5. Ipswich – Leicester 2
• Riktig botteninsats av tabelltvåan Ipswich senast när åkte på däng med 0-4 borta mot Leeds. Hemma är man bättre, men möter man också riktigt vasst motstånd i form av serieledande Leicester.

 

6. Birmingham – Stoke 1(x2)
• Två intressanta gäng som jag inte litar ett dugg på. Procenten på Birmingham har ballat ur totalt och jag garderar direkt. Tränarbyte i Stoke vilket snart kan bära frukt. Helgardering!

 

7. Coventry – Sheffield W 1(x) M
• Visst ska Coventry vara favorit, men över 70% på singelettan är inte okej någonstans. Sheffield är på g – man torskade med 1-2 hemma mot Cardiff senast trots att Cardiff sköt ETT skott på mål (självmål också).

 

8. Huddersfield – Blackburn 2
• Visst, Blackburn har förlorat fyra av de fem senaste matcherna, men motståndet har varit bra och man har stått upp bra. I 0-4-torsken mot Southampton spelade man med en man mindre i 40 minuter. Nu möter man ett formsvagt Huddersfield som inte vinner många matcher.Jag testar tvåan!

 

9. Hull – Sunderland 1(x2)
• Tät match att vänta mellan två lag med toppambitioner. Sunderlands form är dalande och bortaspelet svagt just nu. Hull har vunnit fyra av de fem senaste hemmamatcherna och har bra chans till poäng igen.

 

10. Rotherham – Middlesbrough (1x)2
• Lurigt möte. Rotherham är oftast svårslaget hemma och nu kommer ett hårt ansatt Boro som dras med mängder av skador på besök. Många som tror på tvåan, men jag är inte helt hundra.

 

11. Southampton – Swansea 1
• Inget snack här. Southampton ser otroligt starkt ut och visst ska man greja ytterligare en seger mot ett smådeppigt Swansea.

 

12. Watford – Bristol C 1(x)
• Fördel Watford kanske men en procent på ca 65% funkar inte för mig. Hemma är man starkt men långtifrån oslagbart. Jag vill minst få med en kryssgardering.

 

13. WBA – Norwich 1(x2)
• Många som hyllar WBA, men själv har jag svårt att lita på ett gäng som har en seger på de fem senaste. Hemma är man svårslaget med bara en poäng på de två senaste hemmamatcherna. Norwich är inget speciellt på resande fot men poäng tror jag definitivt på.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.