Stryktipset, vecka 51, 26 december 2022 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 51, 26 december 2022

God Jul allesammans! Kul med lite prinskorvar och godis, men nu känner jag mig färdig med det – fokus på viktigare saker! Massa miljoner i jackpott och Premier League tillbaka på kupongen. Här kommer veckans stryktipsförslag! R-4-4-144(12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till!

1. Arsenal – West Ham 1
• Anfallsstjärnan Jesus långtidsskadad för serieledande Arsenal och nu ska det bli intressant hur det kommer att se ut. West Ham hade en fruktansvärd höstsäsong men kan mycket bättre. Dock anfallsproblem även hos gästerna som kan tvingas klara sig utan både Michail Antonio och Gianluca Scamacca.

 

2. Aston Villa – Liverpool (1x)2
• Liverpool har redan inlett livet efter VM, och det genom att åka ur mot City i Ligacupen med 2-3. En olycka kommer sällan ensam och jag litar inte på att man hämtar hem tre pinnar på Villa Park.

 

3. Crystal P – Fulham 1
• Mitrovic dras med med problem och kan missa matchen. Hemmafördelen kan väga tungt här då Palace ofta gör det riktigt bra hemma. Eze och Zaha kommer att göra det jobbigt för gästerna.

 

4. Everton – Wolverhampton 1(x2)
• Två lag som underpresterat under hösten och som troligtvis kommer att klättra i tabellen. Jag köper inte det höga favoritskapet på Everton och jag tycker det är bra mycket öppnare än så.

 

5. Leicester – Newcastle (x)2
• Båda lagen avslutade vårsäsongen fint och det känns ganska ovisst trots att Newcastle kanske ska vara liten favorit. Maddison ett osäkert kort för hemmalaget.

 

6. Southampton – Brighton (x)2
• Saints är sämst hemmalag av samtliga än så länge och visst kan det bli problem igen när Brighton kommer på besök. Trots att det skiljer en hel del placeringar så tycker jag att det känns öppet. Räcker x2?

 

7. Bristol C – WBA (1x)2
• WBA kanske har hög högstanivå men jag tycker att det är svårt att lita på det här gänget. Tveksam form hos Bristol men jag vill ändå ha med en gardering. Jag tror det blir tajt.

 

8. Cardiff – QPR 1(x2)
• Ännu ett tufft ovisst möte när QPR reser till Wales. Cardiffs hemmaspel har varit skakigt…precis som QPR på bortaplan. QPR har vunnit här de två senaste gångerna och kan mycket väl göra det igen.

 

9. Hull – Blackpool 1
• Hull dominerade stort senaste hemma mot Sunderland (missade straff bland annat) och fick bara 1-1. Sunderland gjorde mål på sitt enda skott på mål. Nu får man en ny chans till tre pinnar när formsvaga Blackpool står på andra sidan.

 

10. Middlesbrough – Wigan 1(x) M
• Bara två pinnar på de sex senaste bortamatcherna för Wigan och det blir svettigt igen för nästjumbon. Boro är svårslaget hemma men kryssar alldeles för ofta för att hänga med i den absoluta toppen. Ettan streckas för hårt.

 

11. Preston – Huddersfield 1(x)
• Samma problem för mig här – Huddersfield ligger sist men ettan streckas för hårt. Gästerna har krigat på bra på slutet och poäng känns inte omöjligt.

 

12. Rotherham – Stoke 2
• Trevlig form hos Stoke som har sett stabilt ut på sistone. Rotherham har 1 2 6 på de nio senaste och börjar närma sig en nedflyttningsplats. Jag testar tvåan!

 

13. Sheffield U – Coventry 1(x)
• Sheffield har verkligen visat att man är ett lag för toppen. Man har en stark trupp och lysande form. Man får dock passa sig mot Coventry som tillsammans med just Sheffield och serieledande Burnley har starkast form i Championship.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.