Stryktipset, vecka 51, 23 december 2023 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 51, 23 december 2023

Ny vecka – och ny kupong! Här kommer veckans stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Liverpool – Arsenal 1(x)
• Toppmöte och viktiga poäng på spel. Hemma på Anfield är Liverpool enormt starka och man förlorar sällan hemma mot Gunners. Räcker 1x?

 

2. Tottenham – Everton 1(x)
• Fin form hos båda de här gängen och jag tycker att Everton känns stabilare än Tottenham just nu. Jag tror inte att gästerna räds motståndet och jag vill gärna ha med minst en kryssgardering.

 

3. Luton – Newcastle (x)2
• Hmm, lurigt det här. Visst ska Newcastle vara favorit, men skadelistan långa, formen dalande och bortaspelet svagt. Nja. Nje. Det blir fan till att gardera!

 

4. Fulham – Burnley 1(x2)
• 70% hemma på Fula Skinkan är ju inte vad jag önskar direkt. Jimenez avstängd och kanske kan Burnley gneta till sig en pinne på Craven Cottage?

 

5. Nottingham – Bournemouth 2
• Verkligheten börjar komma ikapp Nottingham som bara har en poäng på de sex senaste matcherna. Nu möter man ett formstarkt Bournemouth och får svårt igen. Gästerna har tre raka segrar på resande fot.

 

6. Blackburn – Watford 2
• Frågetecken för Blackburns defensiv då man släppt in tolv mål på de fem senaste matcherna. Hemma har man bara lyckas hålla nollan EN gång. Watford har hög kapacitet och jag gillar prollen på tvåan.

 

7. Middlesbrough – West Bromwich 1(x2)
• Två gäng som blandar och ger, det gäller även när man möter varandra. Vissa helgarderingar känns bättre än andra, och det här är just en sådan.

 

8. Norwich – Huddersfield 1(x) M
• Norwich är inget lag jag håller i handen när det blåser direkt. Och när man är en av de största favoriter på kupongen så tar jag grav garderingar. 1x just nu men kan bli mer om plånboken tillåter.

 

9. Plymouth – Birmingham 1
• Trots att Plymouth ligger ganska skynkligt till i tabellen så är man faktiskt ligans femte bästa hemmalag – 4 1 0 på de fem senaste hemmamatcherna. Birmingham går inte bra just nu och har förtvivlat svårt att vinna matcher.

 

10. QPR – Southampton (x)2
• Southampton är svårslaget men samtidigt så öser man inte in mål på resande fot. Cifuentes har fått igång QPR och jag vill inte räkna bort hemmalaget helt.

 

11. Sheffield W – Cardiff 1
• Viktig seger för Sheffield senast när man vände och vann hemma mot QPR. Formen är verkligen på uppgående och jag tror inte att man ligger under strecket så länge till.

 

12. Stoke – Millwall 1(x2)
• Riktigt usel form i båda lägren och krysset ligger nära till hands. Millwall är lite lurigt på resande fot och gjorde det riktigt bra borta serieledande Leicester senast trots torsk 2-3. Jag köper inte procenten på singelettan.

 

13. Sunderland – Coventry 1(x2)
• Kraftigt stigande form hos Coventry som absolut inte kan räknas bort här trots att man möter ett hemmastarkt Sunderland. En helgardering får avsluta kupongen.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.