Stryktipset, vecka 51, 23 december 2017 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 51, 23 december 2017

Hela åtta Premier League-matcher på kupongen den här veckan! Fortsatt jackpott och en hel del möjliga skrälldrag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Leicester – Manchester U (x)2
• Jag har väldigt svårt att lita på United just nu. Spelet har hackat lite och även fast torsken mot Bristol City i Ligacupen var en skräll så fick jag ingen hjärtattack av chock. Man kör inte över motståndet just nu. Visst kan man få problem mot Leicester som har Ndidi avstängd efter sitt röda kort mot Palace senast.

 

2. Brighton – Watford 1(x)
• Brighton är svårslaget hemma men man har också haft förtvivlat svårt att ta trepoängare – på de sex senaste hemmamatcherna har man en torsk och hela fem kryss. Men nu tycker jag att man har bra chans till seger när ett rejält stukat Watford kommer på besök. Gästerna har kanske Premier Leagues längsta skadelista och dessutom Zeegelaar och Deeney avstängda.

 

3. Burnley – Tottenham (1x)2
• Ojdå, här har Tottenham blivit duktigt stora favoriter. Inte en chans att jag spikar Spurs mot ett så pass starkt lag som Burnley faktiskt är. På de fem senaste besöken till Turf Moor så har Tottenham bara vunnit en gång.

 

4. Manchester C – Bournemouth 1
• City är svårstoppat just nu och ett formsvagt + skadedrabbat Bournemouth känns inte som en alltför svår nöt att knäcka.

 

5. Southampton – Huddersfield 1
• Huddersfield tog en efterlängtad bortaseger senast borta mot Watford med hela 4-1, men då fick hemmalaget också Deeney utvisad efter drygt en halvtimmes spel. Southampton har tveksam form men noll segrar på de fem senaste matcherna, men också mött ganska bra motstånd. Bra chans till poäng här!

 

6. Stoke – West Bromwich 1(x2)
• Två lag som floppat ordentligt den här säsongen och som både är inblandade i den absoluta bottenstriden. Ångestmöte deluxe! De sprudlar ju inte direkt om WBA som har gjort ett futtigt mål på de fem senaste bortamatcherna. Men samtidigt har ju Stoke släppt in näst flest mål i hela serien (efter Watford) så kanske kan gästerna få det att lossna. Öppet.

7. Swansea – Crystal Palace (1x)2
• Palace på uppgång och Swansea kvar i botten. Men än finns det möjlighet för Swansea att klättra i tabellen och det är mot lag mot Palace som man ska kunna ta tre pinnar. Gästerna har inte släppt in mål på tre raka bortamatcher och Swanseas vanligtvis uddlösa offensiv får svårt igen. Dock är Swansea ett riktigt bogeyteam för Palace och jag vågar inte ta bort något tecken.

 

8. West Ham – Newcastle 1
• Två lag som slåss i botten men där West Ham har helt klart bättre form. Bara en pinne på de nio senaste matcherna för Newcastle som nu ramlat ned under strecket. Rafael Benitez borde sitta löst snart.

 

9. Aston Villa – Sheffield U 1(x)
• Båda ligger på kvalplats men börjar halka lite efter en tids svagare resultat. Inte så konstigt att Sheffield gör det som nykomling, men Villa måste börja ta fler poäng om man ska ha chans på avancemang den här säsongen. Villa är stabilt hemma men man kör inte över motståndet direkt – man får passa sig för United som har ett av ligans målfarligaste anfall.

 

10. Bolton – Cardiff 2
• Ska ju vara klasskillnad det här, men Championship kan vara lurigt, framförallt när det är hemmalaget som är nederlagstippat. Bolton torskade senaste hemmamatchen mot Burton men innan dess hade man fem raka hemmamatcher utan förlust.

 

11. Leeds – Hull 1(x) M
• Slamp-Leeds! 70% på Slamp-Leeds! 70% för mycket! Ok kanske inte, men visst har man blivit alldeles för stor favorit mot Hull som krigar på bra och har en riktigt hög högstanivå. Visst, Leeds form är god men jag tänker inte spika ettan till den här procenten. Gärna helgardering om du har råd.

 

12. QPR – Bristol C (x)2
• Bristol bara öser på i både liga och Ligacup. Jag tycker att procenten på tvåan är intressant med tanke på QPR:s dalande form. Fem raka segrar för Bristol och kanske kommer sjätte raka här.

 

13. Sheffield W – Middlesbrough 1(x2)
• Två förhandsfavoriter som inte levererat den här säsongen. Båda har visserligen möjlighet att komma ikapp lagen i toppen, men som man spelar nu känns det inte speciellt troligt. Öppet.

 

B E R M U D A B E N N Y

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.