Stryktipset, vecka 51, 22 december 2018 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 51, 22 december 2018

14 miljoner i jackpott den här veckan och en hel del skrällmöjligheter. Här kommer ett spelförslag från mig! R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Manchester C – Crystal Palace 1
• De Bruyne, Agüero och Stones kraftigt på gång tillbaka. Ett redan asbra lag blir lite lite bättre. Palace tog en efterlängtad seger senast, men nu blir det torsk igen.

 

2. Chelsea – Leicester 1
• Chelsea är kanske inte lika bra eller stabilt som Man C, men bra är man hursomhelst och ska såklart vara stor favorit mot Leicester. Gästerna spelade Ligacupmatch hemma mot just Man C i veckan och stod upp bra – föll tillslut på straffar. Två av tre senaste gångerna som lagen mötts i London så har det slutat oavgjort.

 

3. Cardiff – Manchester U (x)2
• Sure Mourinho ut och hurtige Ole Gunnar Solskjaer in som huvudtränare för United. Kan det få effekt direkt? Kanske. Men helt självklart är det ju inte. Tränarbytet borde dock kunna öppna för Pogba som inte fått spela mycket under Mourinho – kanske kan fransmannen äntligen få visa vad han går för igen.

 

Kolla in bombutbudet!

 

4. Bournemouth – Brighton 1
• Vanligtvis starka Bournemouth har förlorat sju av de åtta senaste ligamatcherna och har rasat ordentligt i tabellen. Visst har motståndet varit väldigt tufft och kanske är det dags att bryta trenden mot ett vanligtvis bortasvagt Brighton?

 

5. Huddersfield – Southampton (1x)2
• Två lag som har haft en riktigt tung höstsäsong och nu är det viktiga poäng på spel i bottenstriden. Southampton tog en riktig skalp senast när man hemmaslog Arsenal med 3-2 och kanske det vända nu för Saints. Ofta tajta drabbningar för Hudds som har en hel del stolpe ut och svidande uddamålsförluster. Öppet.

 

6. Newcastle – Fulham 1(x2)
• Det finns kapacitet hos båda gängen men där framförallt Fulham har svårt att få med sig poäng. Men Ranieri kanske får ordning på grejerna snart? Kan få med sig både en eller tre poäng här. Eller noll. 🙂

 

Jag skriver ju spelförslag VARJE DAG – de kan du läsa här.

 

7. West Ham – Watford 1
• Det här kan bli ett riktigt trevligt möte tror jag. Västra Skinkan har vind i seglen och även gästande Watford spelar bra just nu. Borde kunna bli öppet spel och en hel del mål. Jag plitar ner ettan först men ta med en gardering om du har råd.

 

8. Blackburn – Norwich (x)2
• Norwich kryssade senast och ramlade ned till en andraplats. Formen är god men visst börjar man närma sig en plump i protokollet. Rovers är riktigt svårslaget hemma och garderingar behöver inte vara bortkastade här.

 

Får du ihop de åtta första matcherna? Härligt – lämna in Topptipset här!

 

9. Ipswich – Sheffield U (1x)2
• Väldigt viktig seger för jumbon Ipswich senast. Ingen övertygade vinst då kanske, men det lär stärka laget och kanske kan man rida vidare på det nu. Sheffield är dock vasst och motiverad favorit, men lite väl hög i mitt tycke.

 

10. Nottingham – QPR 1(x) M
• Defensiva skavanker för Forest som inte är någon vinstmaskin direkt trots riktigt bra lag. QPR imponerande senast när man slog Boro med 2-1. Har potential att störa Nottingham helt klart.

 

11. Reading – Middlesbrough (x)2
• Hur är det med Boros form egentligen? Fem raka tävlingsmatcher utan vinst – slogs ut av Burton i Ligacupen i veckan. Reading är ju inget sexigt gäng direkt men jag tror definitivt man har möjlighet till poäng.

 

12. Rotherham – West Bromwich (x)2
• WBA ska förstås vara det bättre laget här. På pappret alltså. Men riktigt så enkelt är det ju inte i praktiken. Rotherham har bara en hemmatorsk på hela säsongen och tänker inte bara ställa ut skorna här.

 

13. Wigan – Birmingham (1x)2
• Bara en seger på de nio senaste ligamatcherna för Wigan som dock inte kan räknas bort hemma där man är starkt. Birmingham är underskattat och har gjort det riktigt bra än så länge – visade upp fin moral senast när man hämtade upp 0-2 till 2-2 borta mot Blackburn.

 

Här har du veckans stryktipskupong!

B E R M U D A B E N N Y

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.