Stryktipset, vecka 51, 21 december 2019 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 51, 21 december 2019

22 miljoner i jackpott på stryket den veckan! Riktigt knepig och rolig kupong. Här kommer mitt stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Manchester C – Leicester 1
• Leicester ligger tvåa i serien, fyra poäng före trean Manchester C. Men visst är hemmalaget strået och gästerna måste verkligen prestera på max för att få med sig poäng här. Man C har dock släppt in en hel del mål på hemmaplan och har faktiskt två raka hemmamatcher utan seger. Viss skrällchans ändå, men jag kryssar från vänster.

 

2. Aston Villa – Southampton 1(x2)
• Viktiga poäng på spel i botten av tabellen. Villa har 1 1 6 på de åtta senaste ligamatcherna men har också mött vasst motstånd. Nu följer en rad mänskliga matcher och bättre chans till fler poäng. Mot Southampton brukar man dock ha de ganska svettigt. Gästerna har svårt att komma ur sin svaga form, men har ivarjefall gjort mål i tio raka bortamatcher. Villa är för stor favorit.

 

3. Bournemouth – Burnley 1(x2)
• Trots seriens kanske längsta skadelista så lyckades Bournemouth ändå bortaslå Chelsea senast – imponerande. Burnley är bäst hemma på Turf Moor men visst kan man ställa till det även på resande fot ibland och har vunnit de två senaste matcherna borta mot Bournemouth. Helst alla tecken!

 

4. Brighton – Sheffield U 1(x)
• Lite sjukt ändå att Sheffield som nykomling i Premier League fortfarande är obesegrat på bortaplan – åtta raka matcher (2 6 0). Visst finns det risk för ytterligare ett kryss mot Brighton som också går starkt under Graham Potter.

 

5. Newcastle – Crystal Palace 1(x)
• Palaces skadeproblem fortsätter, framförallt i defensiven där även avstängningen på Sakho stör. Men även hemmalaget har en gedigen skadelista. Hemmaformen är det dock inget fel på – bara en hemmatorsk på hela säsongen. Palace har varit piggt på resande fot och med Zaha i form så kan man störa. Målsnålt och jävligt?

 

6. Norwich – Wolves (x)2
• Om matchen innan blir målsnål så tror jag på desto fler baljor i den här matchen. Norwich gör nästan alltid mål hemma samtidigt som Wolves släppt in mål i sju raka bortamatcher och gjort mål i TOLV raka bortamatcher. Jag tror på bortapoäng.

 

7. Fulham – Leeds (1x)2
• En riktig höjdarmatch i Championship mellan två lag som gillar offensiv fotboll. Leeds var typiskt Leeds i förra omgången och tappade 3-0 till 3-3 mot Cardiff. Kan ha satt lite griller i huvudet på spelarna. Fulham har dock tre raka torsk och dalar i tabellen. Leeds har elva raka utan torsk, men är högst mänskligt på bortaplan.

 

8. WBA – Brentford 1(x) M
• Serieledande WBA har blivit väldigt stor favorit hemma mot Brentford. Nära 70% på ettan är inte acceptabelt för mig med tanke på gästernas höga kapacitet. Känns som om det kan bli många mål.

 

9. Hull – Birmingham 1
• Efter två raka bortamatcher är det dags för spel hemma på KCOM Stadium igen för Hull. Och där trivs man mycket bättre än på bortaplan. Och mot Birmingham har man vunnit de fem senaste hemmamatcherna. Gästerna har inget dåligt lag men på en tuff kupong så testar jag spikettan.

 

10. QPR – Charlton 1
• QPR är verkligen upp och ned, det visade man inte minst senast när man förlorade med 3-5(!) borta mot tabelljumbon Barnsley. Innan det hade man vunnit borta mot Birmingham. Jag gillar inte procenten på ettan och pillar antagligen med en skrällgardering till slut.

 

11. Reading – Derby 1(x2)
• Derby har förtvivlat svårt på bortaplan – inte en seger på hela säsongen och på de fem senaste bortamatcherna har man fem torsk och NOLL gjorda mål framåt. Mot Reading brukar man historiskt sett trivas bra och ösa in mål. Derby har inte torskat borta mot Reading på de sju senaste besöken.

 

12. Huddersfield – Nottingham 1(x)
• En handfull spelare kan vara aktuella för spel för Huddersfield efter skador. Inte lika många på gång tillbaka för Forest som har en gedigen skadelista. Jag streckar från vänster och tror på hemmapoäng.

 

13. Luton – Swansea 2
• Efter sex raka utan seger så vann Swansea hemma mot Boro senast, och man är bara en ynka poäng ifrån topp sex. Man har varit bättre borta än hemma den här säsongen och jag tror inte att man förlorar mot Luton. Jag testar tvåan.

 

Veckans stryktipskupong

B E R M U D A B E N N Y

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.