Stryktipset, vecka 51, 19 december 2020 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 51, 19 december 2020

Härliga helgen är här igen med ytterligare en svettig stryktipskupong. En hel del favoriter som kan falla! Här kommer mitt stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Southampton – Manchester C 2
• Southampton är ruggigt starkt just nu och går in till denna match med gott självförtroende, framförallt när man lirar hemma. Spelschemat har inte varit mördande och det här blir ett riktigt test för Saints. Just nu finns det värde i singeltvåan, men garderingarna ska fram om procenten stiger för mycket.

 

2. Everton – Arsenal 1
• Efter en tuff period börjar Everton hitta tillbaka med starka segrar mot Chelsea och Leicester. Nu väntar ett superkrisande Arsenal som fick kriga sig till en pinne mot Southampton senast. Gabriel och Xhaka avstängda för gästerna som får svårt igen.

 

3. Newcastle – Fulham (x)2 M
• Fruktansvärd insats av Newcastle mot Leeds senast och jag fattar inte varför man är så stor favorit mot Fulham. Viktiga lirare borta i hemmalaget och det finns inte en chans att jag spikar Newcastle till ca 60%.

 

4. Stoke – Blackburn 1(x2)
• Struligt i Stoke som har bäste målskytten skadad och två raka 0-0-matcher i bagaget. Blackburn har kapacitet att störa samtliga lag och jag tycker att man underskattas av tipparna här. Helst alla tecken.

 

5. Brentford – Reading 1
• 12 raka utan förlust för Brentford som dock kryssar lite väl ofta för att vara med i absoluta toppen. Man ligger sexa och möter nu femman Reading som inte får underskattas. Gästerna har gjort mål i alla utom en bortamatch den här säsongen och visst kan man få hål även på Brentford. Etta just nu, men det kan förändras.

 

6. Birmingham – Middlesbrough (x)2
• Birmingham är ett av seriens sämre hemmalag medan Boro bara vunnit en bortamatch på hela säsongen. Får ingen bra magkänsla för någon spik på Middlesbrough här. Birmingham beter sig jävligt irrationellt och har visat (ivarjefall på bortaplan) att man kan rå på de bästa.

 

På NordicBet så får man 100 kr gratis att spela för om man sätter in minst 100 kr som ny kund.

 

7. Huddersfield – Watford (x)2
• Hudds tar ingen skit av något lag hemma på Kirklees Stadium. Här har man gjort mål i samtliga matcher utom premiären mot Norwich och med tanke på att Watford inte gjort fler än ett mål i någon av sina bortamatcher så ska garderingarna fram! Visst är Watford bättre på pappret, men Hudds har tre raka hemmasegrar och kan störa ordentligt.

 

8. Swansea – Barnsley 1(x2)
• Swansea har bara förlorat en hemmamatch i Wales (mot Huddersfield). Man brukar inte förlora hemma mot Barnsley, men gästerna är långtifrån någon strykpåse och får inte underskattas. Jag gillar inte procenten alls här, det finns större skrällchans än så. Äh, det får bli en helgardering ändå!

 

9. Millwall – Nottingham 1(x2)
• Efter tio raka matcher utan seger så vann Millwall borta mot Bristol City senast. Även för Nottingham som hade sju raka utan seger (sex torskar) så bröts den trista trenden senast när man hemmalslog Sheffield W. Forest har fem raka bortaförluster men har mött riktigt vasst motstånd (Norwich, Reading, Bournemouth, Barnsley, Boro).

 

10. Luton – Bournemouth 2
• Luton har visat att man är svårslaget hemma i London och Bournemouth får ingenting gratis här. Jag lämnar tvåan ensam just nu, men ballar procenten ur så ska garderingarna med.

 

 
Några av sidorna där jag brukar spela – klicka för bra bonusar.

 

11. Rotherham – Derby (x)2
• Efter en mardrömsstart på säsongen har nu Derby sex raka utan förlust (dock fyra kryss). Visst kan den fina sviten förlängas mot den formsvaga bottenkollegan Rotherham, men någon spik blir det inte.

 

12. Sheffield W – Coventry 1(x2)
• Nio raka utan seger för Sheffield och åtta raka utan förlust för Coventry. Dock har Coventry bara slagit Wycombe borta så något magiskt bortalag är man inte. Men man ställs mot ett sjukt formsvagt hemmalag så kanske kan man fixa ytterligare en trea. Öppet.

 

13. Wycombe – QPR (x)2
• Två bottenlag som har det kämpigt – nio raka utan vinst för Wycombe och sex raka för QPR. Högre kapacitet hos gästerna som dock väldigt sällan vinner på bortaplan. Utgångstvåa men jag garderar snabbt.

 

Veckans stryktipskupong

 

B E R M U D A B E N N Y

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.