Stryktipset, vecka 50, 17 december 2016 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 50, 17 december 2016

Ännu en vecka, och ännu en härligt saftig stryktipskupong att sätta tänderna i! Här kommer mitt spelförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr.

Lika många kronor ger jag till Läkare utan gränser. Läs mer om det efter match 6.

1. WBA – Manchester U (x)2
• United är ingen favorit som jag litar på direkt. Speciellt inte när man ställs mot ett så formstarkt lag som WBA. Räcker x2?

 

2. Middlesbrough – Swansea 1(x2)
• Tunga poäng på spel här när det kommer till bottenstriden. Många tunga skador hos Boro och jag tycker att procenten har hamnat lite snett. Visst, Swansea trivs bäst hemma i Wales, men nu är det överlevnad på spel och då gäller det att ta poäng i sådana här matcher.

 

3. Stoke – Leicester 1
• Arnautovic utvisad efter 20 minuter senast mot Souhampton, men Stoke lyckades ändå greja 0-0 och det borde inte vara någon fara med formen. Leicester kommer att få de jobbigt – en enda bortapoäng på åtta försök än så länge.

 

Live-spel brukar jag leta på NordicBet! Kolla in oddsen här.

 

4. Sunderland – Watford 1(x2)
• Ovisst möte mellan två skadedrabbade gäng som blandar och ger. Viktigt för jumbon Sunderland att ta tre pinnar här, men visst finns det risk att man går på en mina…till.

 

5. West Ham – Hull 1(x)
• Passande uppgift för Västra Skinkan att ta sin andra raka seger. Hull har en gedigen skadelista och brukar inte trivas på resande fot. Fast 80% på West Ham?! Nej. Nej! NEJ!

 

6. Birmingham – Brighton 2
• Sjukt att Birminghams coach Rowett har sparkats med tanke på tabelläget och det fina spelet – Zola har tagit över. Birmingham ligger på en imponerande åttonde plats, och det är mycket tack vare det fina hemmaspelet som man hänger med så bra. Nu ställs man dock mot ett av ligans absolut stabilaste gäng och det finns risk att säsongens tredje hemmatorsk kommer. Tränarbytet sätter krokben för hemmalaget?

 

Hjälp dem som har det riktigt svårt just nu – gör som jag och swisha några kronor till Läkare utan gränser: 9006032

 

7. Bristol C – Preston 1
• Visst ska det vara liten fördel för ettan med tanke på Bristols vanligtvis fina hemmaspel. City torskade just hemma mot Brentford senast, men man gjorde långt ifrån en dålig match och mycket möjligt att man tar revansch mot Preston som fortfarande har Beckford och Doyle avstängda.

 

8. Burton – Newcastle 2
• Newcastle har fått upp ångan igen och då finns det inte många lag i serien som kan stå emot. Även Burton kommer att få en svettig eftermiddag. Trolig tvåa.

 

9. Cardiff – Barnsley 1 (2) M
• Efter en tveksam start på hemmaspelet så har Cardiff gjort sin arena till en borg igen – bara en hemmaförlust på de sex senaste matcherna. Barnsley är dock ett märkligt gäng som verkar skita i vilka man möter och bara kör på, vilket leder till både skumma förluster och skumma vinster. Jag får lite skrällgurgel i magen.

 

10. Fulham – Derby 1(x2)
• SJU raka ligasegrar för Derby som går som en raket genom tabellen. Visst, motståndet har inte varit magiskt bra, men ändå! Det blir ett tufft test nu när man ställs mot Fula Skinkan som också gör det bra just nu, framförallt hemma på Craven Cottage där man har fem raka utan torsk (slagit både tabellfyran Huddersfield och tabelltrean Reading med 5-0).

 

Om du inte har konto på Betsson så är det något jag kan tipsa om! Kolla in det här.

 

11. Leeds – Brentford 1(x)
• Jävla Leeds åter på kupongen och ingen är mer förbannad än jag. Slamp-Leeds gör det bra hemma och är naturligtvis favorit mot Brentford som dock brukar trivas mot Leeds och på Elland Road. Leeds har nämligen inte slagit Brentford sedan i mars…1939! Nu har man ju bara mötts åtta gånger innan dess, varav två gånger på 40-talet, men ändå! 🙂 Och om nu någon för anteckningar så kan jag berätta att Leeds senaste hemmaseger mot Brentford kom i november 1938, då i Premier League.

 

12. Nottingham – Wolverhampton 1(x)
• Kryssigare match får man väl leta efter. Nottingham får som vanligt stort förtroende från svenska tippare och garderar direkt. Hemmalaget får klara sig utan bästa spelaren och lagkaptenen Lansbury som är skadad.

 

13. Wigan – Ipswich 1(x2)
• Otäckt möte mellan två formsvaga lag. Defensiva skadebekymmer hos Wigan och jag vill gärna se startelvorna innan jag bestämmer mig helt här. Ipswich är inget bländande bortagäng men har kapacitet att störa ett just nu hemmasvagt Wigan.

 

B E R M U D A B E N N Y
sparkaochspring@hotmail.se

För det senaste nytt – Gilla Sparka & Spring på Facebook

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.