Stryktipset, vecka 50, 16 december 2023 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 50, 16 december 2023

Ännu en härlig kupong att sätta tänderna i. Var hittar du skrällarna? Här kommer mitt stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Burnley – Everton (x)2
• Burnley är inte oävet och börjar hitta lite form. Stark bortapoäng mot Brighton senast. Nu ställs man mot ett formstarkt Everton och max en poäng för hemmalaget.

 

2. Bournemouth – Luton 1
• Luton gör det inget vidare på resande fot och jag har svårt att se hur man ska stå emot ett högt flygande Bournemouth. Singelettan känns inte supersexig men just nu lämnas den ensam.

 

3. Chelsea – Sheffield U 1(x)
• Näe jag pallar inte spika Chelsea till så här prollen. Skadelistan är mastodontlång och formen är som vanligt sviktande. United är uselt men det spelar inte så stor roll. Räcker 1x?

 

4. Manchester C – Crystal P 1
• City är tillbaka på vinnarspåret igen och hemma brukar man vara orubbligt även fast man kryssat i två av de tre senaste hemmamatcherna. Doku och Haaland troligtvis borta. Äh, det får bli etta ändå.

 

5. Newcastle – Fulham 1(x2)
• Tufft schema och lång skadelista börjar ta ut sin rätt för Newcastle. Tre raka förluster nu och man läcker som ett såll. Fulhams formkurva pekar uppåt och jag vill inte räkna bort laget här.

 

6. Bristol C – Sunderland (x)2
• Tung period för Bristol som har 0 1 3 på de fyra senaste. Dock har tre av dessa varit på resande fot och hemma är man starkare. Lite tvärtom för Sunderland som har två raka segrar – dock hemma – och på bortaplan har man vanligtvis störa problem. x2 känns ganska tryggt.

 

7. Hull – Cardiff 1(x2)
• Två gäng som sällan beter sig som man tror eller önskar. Noll stabilitet hos något av lagen. Cirka 60 procent på singelettan köper inte jag utan jag vill gärna få med alla tecken.

 

8. Leeds – Coventry 1
• Coventry börjar hitta lite form efter 3 1 1 på de fem senaste. Nu ställs man dock mot ett hemmatungt Leeds som inte förlorat på hemmaplan den här säsongen. Hm nja, Coventry brukar ha det struligt borta mot Leeds och jag tror man får det jobbigt igen.

 

9. Millwall – Huddersfield 1(x) M
• Deppig form hos Millwall som har 1 4 6 på de elva senaste matcherna. Nu har man blåsts upp till ganska stor favorit och det stör mig en smula. Huddersfield är ingen vinstmaskin direkt men har samtidigt bara torskat två av de sju senaste matcherna.

 

10. Preston – Watford (x)2
• Torsk för Watford mot Ipswich senast, men formen känns ändå god. Oftast är det bara topplagen som man förlorat mot – och dit hör inte Preston tycker jag. Jag kryssar från höger, men helst alla tecken.

 

11. Sheffield W – QPR 1(x2)
• Sexpoängsmatch i botten av tabellen. Sheffield ligger näst sist och QPR på placeringen över, men det skiljer hela sju poäng mellan lagen och Sheffield måste vinna för knappa in. Men riktigt så lätt är det ju inte. Formen är stigande hos gästerna och någon given hemmaseger är det inte.

 

12. Southampton – Blackburn 1
• 13 raka matcher för Southampton utan förlust är imponerande. Två raka kryss nu, men båda har varit på bortaplan. Nu blir det andra bullar framför hemmapubliken. Blackburn har hög högstanivå men agerar ojämnt.

 

13. Swansea – Middlesbrough (1x)2
• Kanske ska Boro vara en liten favorit, men formen är skum med tre raka förluster och det känns inte så kul att spika laget just nu. Swanseas hemmaspel är upp och ner, men jag vill inte räkna bort gänget i den här matchen.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.