Stryktipset, vecka 50, 16 december 2017 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 50, 16 december 2017

Jackpott ännu en vecka och många fina slantar att lägga vantarna på. Jag kör R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Manchester C – Tottenham 1
• Spurs får ingen riktig ordning på bortaspelet och har bara en seger på de sex senaste bortamatcherna. Man har vägt ganska lätt mot storlagen (förutom 1-1 borta mot Real och 1-2 borta mot Dortmund). Saknar viktige mittbackarna Sanchez och Alderweield.

 

2. Arsenal – Newcastle 1
• Newcastle i fritt fall efter bara en inspelad poäng på de åtta senaste matcherna. Hur länge får Benitez förtroendet som tränare? Jonjo Shelvey avstängd efter sitt röda kort mot Everton senast. Gunners gör sällan plattmatcher hemma på Emirates nu för tiden och får tipset.

 

3. Brighton – Burnley (x)2
• Dalande form för Brighton som bara har en pinne på de fem senaste. Nu ställs man mot ett riktigt formstarkt Burnley. Bortapoäng tror jag på.

 

4. Chelsea – Southampton 1
• Southampton är riktigt under isen nu och 1-4 hemma mot Leicester var allt annat än imponerande. Mot Chelsea brukar man göra detok, men frågan är om man har självförtroendet för att rå på hemmalaget. Trolig etta.

 

5. Stoke – West Ham (1x)2
• Västra Skinkan har gjort det riktigt bra på slutet och börjar hitta lite form. Viktiga poäng på spel nu i bottenstriden. Backproblem för gästerna som ändå har chans att störa ett instabilt Stoke.

 

6. Watford – Huddersfield 1
• Nja, frågan är vart Watfords form är på väg någonstans egentligen. En poäng på de fyra senaste imponerar inte och skadelistan är lång. Samtidigt möter man ett Huddersfield som fortfarande inte gjort mål på bortaplan.

 

7. Birmingham – QPR 1(x)
• Tungt tungt för QPR som har en futtig inspelad poäng på de sex senaste. Viktig match mot Birmingham som kämpar för att ta sig upp över strecket. Ångest möte att vänta. Viktige Mackie avstängd för gästerna.

 

8. Bristol C – Nottingham 1(x) M
• Jag har väntat hela säsongen på att City ska dippa. Men svackan verkar aldrig komma och hemma mot ett vanligtvis bortasvagt Nottingham ska man ha bra chans till tre nya fina poäng. Men procenten på ettan börjar bli väldigt hög och ett lyxkryss kan vara på sin plats.

 

9. Derby – Aston Villa 1(x2)
• Toppmöte mellan fyran och femman! Problem hos gästerna som har Samba, Lansbury och Hutton nya på skadelistan. Jag litar dock inte på Derby som faller lite då och då påhemmaplan.

 

10. Leeds – Norwich 1(x)
• Efter en lång formsvacka har Slamp-Leeds hittat lite form igen med bara en torsk på de fem senaste. Äntligen seger för Norwich senast som har fyra raka utan förlust borta mot just Leeds.

 

11. Millwall – Middlesbrough (1x)2
• Det borde vara klasskillnad men det är svårt att lite på Boro och också svårt att räkna bort Millwall på hemmaplan. Boro har gjort mål i åtta raka bortamatcher, men inte givet att man nätar mot ett tätt hemmaförsvar.

 

12. Preston – Sheffield U 1(x)
• Sheffield ligger fem poäng före Preston i tabellen, men formtabellen leder Preston lagen emellan – fem raka utan förlust, medan Sheffield bara har en pinne på de fyra senaste.

 

13. Sunderland – Fulham (1x)2
• Sunderland krigar på och börjar sakta men säkert komma igång – stark pinne borta mot serieledande Wolves senast. Man är dock långt ifrån stabilt och kan naturligtvis få stora problem med Fula Skinkan. Inga lag jag litar på och det får bli helgardering.

 

B E R M U D A B E N N Y

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.