Stryktipset, vecka 50, 14 december 2013 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 50, 14 december 2013

Bättre sent än aldrig så kommer här mitt Stryktipsförslag. På med mjukisarna och kaffebryggaren, vässa penna och hjärna så kör vi! R-3-3-24 (12) + tre halvgarderingar. 192 kronor. Lycka till! /BB

Kupongen har du här.

1. Newcastle – Southampton 1(x) M

• Fin form hos Newcastle som hänger bra med i ligan efter fem segrar på de sex senaste. Fyra raka utan vinst på bortaplan i ligan för Southampton men mött United, Stoke, Chelsea och Arsenal. Många skador i bortalaget sedan tidigare. Cabaye målskytt och matchvinnare mot Manchester United – men fick också gult kort – han är nu avstängd vilket såklart är ett avbräck för hemmalaget som dock kan få tillbaka duktige försvararen Debuchy efter skada.

2. Cardiff – WBA 1(x)

• Två formsvaga lag – fem raka utan vinst för Cardiff. Visserligen bara två hemmasegrar, men man har mött sjukt bra motstånd: City, Everton, Spurs, Newcastle, Swensea, United och senast Arsenal. Även fem raka utan vinst för WBA, men man gör sällan bort sig på bortaplan – har slagit United borta och tagit poäng mot både Everton och Chelsea. Brukar ha lite svårare att föra spelet och jag tror att man får svårt att ta hem alla tre pinnar.

3. Chelsea – Crystal P 1

• Tre segrar på de fyra senast för Crystal Palace men det har inte varit mot speciellt bra motstånd. Vanligtvis ska man inte ha någon chans mot ett skadebefriat Chelsea som har 6 segrar + 1 kryss hemma. Hektiskt schema för hemmalaget men man borde klara av det här ganska lätt. Crystal Palace försvarare Dean Moxey som spelat hela säsongen är nu osäker till spel.

4. Everton – Fulham 1(x) M

• McCarthy avstängd för hemmalaget medan Baines är fortsatt skadad. Tre raka bortatorsk för Fulham och 0-9 i målskillnad på dessa – inget som imponerar direkt. MEN. Man tog en efterlängtad seger senast mot Villa och nye tränaren är mycket populär i alla led. Fula Skinkan har en bra trupp som just nu är svältfödd på poäng och framgång. Ett kryssglatt hemmalag går inte helt säkert här och procenten på ettan börjar bli löjlig.

5. West Ham – Sunderland 1(x2)

• Lagkaptenen Kevin Nolan avstängd för West Ham precis ovanför strecket – fem poäng ner till Sunderland på sista plats. Sunderland har inte vunnit borta än och har inte gjort mål på fem raka bortamatcher. Livsviktig match nu för att man inte ska hamna för långt efter i ligan. Naturligtvis kan man störa West Ham om allt klaffar. Låg procent på tvåan.

6. Blackburn – Millwall 1

• Starkt av Blackburn att greja en pinne borta mot QPR senast. Man är vanligtvis bra hemma och målsnålt åt båda håll på sistone. Ligger i mitten av tabellen och har sju poäng upp till topp sex.  Millwall vet hur det är att släppa in mål – sämst i ligan med 37 insläppta (samma som jumbon Barnsley). Ett riktigt hemma/borta-gäng som inte trivs speciellt bra när man inte får spela hemma på The Den.

Ger du upp nu och slänger in ett Topptips istället? Isåfall har du kupongen här.

7. Blackpool – QPR 2

• Blackpool har spelat två raka bortamatcher, torsk i båda (0-1 mot Yeovil och 1-5 mot Derby) och lyckats få FEM man utvisade på dessa två matcher. Broadfoot, Fuller och MacKenzie mot Yeovil. Bishop och Martinéz mot Derby. De två sistnämnda och Fuller är avstängda nu medan MacKenzie dragit på sig en skada och kan inte spela. Bara Ipswich som vunnit borta mot Blackpool och i vanliga fall svårt att förlita sig på QPR som inte vunnit på fem raka bortamatcher, men det stora manfallet hos hemmalaget gör ändå att jag chansar på att QPR tar detta.

8. Bournemouth – Birmingham 1(x)

• Bournemouth fick slut på en sju matcher lång vinstlös svit senast när man bortaslog Reading med 2-1, medan Birmingham klättrar ordentligt efter fem raka utan torsk (tre kryss) – senaste räddade Kyle Bartley en pinne för laget när han kvitterade mot Boro på övertid. Får en liten känsla att Birmingham närmar sig en förlust snart. Ytterbacken Mitch Hancox och anfallaren Lee Novak skadade sig i senaste matchen för Birmingham och kan missa nu.

9. Charlton – Derby (x)2 M

• Lagkaptenen och mittfältaren Johnnie Jackson saknas för hemmalaget då han inleder en avstängning på tre matcher. Inga bekymmer för Derby som nu har imponerande SEX raka segrar i ligan och klättrat upp till en fjärdeplats. Man borde såklart ha en bra chans mot Charlton som bara har en seger på de sju senaste hemmamatcherna.

10. Doncaster – Leeds 1(x2)

• Näe. Det här är kortslutning för mig. Ibland är det bara att gå på rutin, lyssna på magen och fläska dit en helgardering oavsett vad all jävla statistik försöker säga en. Slamp-Leeds är streckat till 46% just nu vilket känns lite sinnessjukt högt med tanke på att man är ett ganska dåligt bortalag och att Doncaster hemmaslog QPR senast. Alla ska med!

11. Huddersfield – Reading 1(x)

• Guthrie avstängd för gästerna som även dras med en del skador, men man har bra ersättare och visat att man kan störa de bästa lagen i serien. Reading på sjätte plats och Huddersfield på 11:e, men bara fem poäng som skiljer och en gyllene chans för Huddersfield att knappa in på de åtråvärda kvalplatserna. Man har ett nästan helt skadebefriat lag, hemmasuget efter två raka bortamatcher och visade i senaste hemmamatchen att man kan slå de bästa (2-1 mot Burnley).

12. Middlesbrough – Brighton 1

• Frågetecken för Brightons målis Tomasz Kuszczak, lagkapten Gordon Greer och vänsterbacken Stephen Ward som alla dras med skador. Hemmastarka Boro får klara sig utan anfallaren Kamara som är skadad – tur då att man får tillbaka hans forwardkollega Curtis Main efter avstängning. Åtta raka hemmamatcher för Boro utan förlust och visst har man bra chans att förlänga den sviten.

13. Nottingham – Ipswich 1(x2)

• Viktige Darius Henderson kan vara tillbaka för Forest efter skada, men man dras sedan tidigare med flera skador, vilket även gäller gästande Ipswich, som nu har tre raka ligasegrar och bara två poäng från femteplacerade Nottingham som har fyra raka hemmamatcher utan vinst. Svårbedömt möte.

Nöjd med din rad? Då är det dags att gå till kupongen – här har du den.

“VI SES PÅ ARLANDA”

BERMUDABENNY

[email protected]

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.