Stryktipset, vecka 5, 6 februari 2021 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 5, 6 februari 2021

Ny härlig jackpott den här veckan och en lurig kupong – kanske kan det bli trevlig utdelning denna gång. Här kommer mitt stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1 Manchester U – Everton 1(x2)
• Ok United vann med 9-0 mot Southampton senast, men det är mycket möjligt att det kommer en reaktion mot Everton som visar upp riktigt fin form. Ettan streckas alldeles för hårt och jag garderar gärna.

 

2. Newcastle – Southampton (x)2
• Det måste vara ett revanschsuget Southampton efter förlusten mot United, och visst har bra chans till poäng mot Newcastle som har en seger på de 13 senaste tävlingsmatcherna.

 

3. Burnley – Brighton (1x)2
• Två lag som faktiskt slagit Liverpool borta den här säsongen. Nu har Burnley två raka torsk, dock mot bra motstånd i form av Chelsea och City. Brighton går starkt just nu och har dessutom bara torskat två av de tio senaste mötena borta mot Burnley.

 

4. Fulham – West Ham (x)2
• West Ham är ett av de formstarkaste lagen i ligan och radar upp fina prestationer. På de åtta senaste tävlingsmatcherna borta så har man sex segrar. Fulham slirar ordentligt i tabellen och får svårt igen. Prollen på tvåan är dock helt urballad och det kan komma en reaktion för West Ham snart.

 

5. Middlesbrough – Brentford 2
• 1 1 4 på de sex senaste matcher för Boro som dessutom har tre raka hemmatorskar. Nu har man ramlat ner från playoffplats. Brentford ligger tvåa och ser väldigt stabilt ut. Jag kryssar från höger.

 

6. Stoke – Reading (x)2
• Frustrerat i Stoke efter nio raka tävlingsmatcher utan seger. Reading är inne i ett fint stim med sex raka ligamatcher utan förlust. Tajt match att vänta, men jag tror på Reading-poäng.

 

På NordicBet så får man 100 kr gratis att spela för om man sätter in minst 100 kr som ny kund.

 

7. Bristol C – Cardiff 2
• Det börjar sakta men säkert se bättre ut för Cardiff. McCarthy har lett laget i de senaste matcherna och det har blivit poäng i båda. Nu väntar ett Bristol som känns lite på nedgång. Tipparna har en konstig övertro till hemmalaget här och jag går emot helt.

 

8. QPR – Blackburn 1
• Två raka segrar för Blackburn men spelet är inte fantastiskt. Jag litar inte på att man gör jobbet mot QPR som såg starkt ut när man fixade tre fina poäng borta mot Watford i veckan. En riktig boost för självförtroendet! Hemma har man inte vunnit sedan i november, men jag testar att kryssa från vänster.

 

9. Luton – Huddersfield 1
• Ettan streckas hårt här, men samtidigt är det hemma som Luton tar sina poäng. Dessutom är Huddersfield ett av ligans sämsta bortalag och har bara två poäng på de åtta senaste bortamatcherna.

 

10. Barnsley – Derby 1(x)
• Efter raka segrar åkte Derby på däng senast borta mot Rotherham med 0-3. Nu gäller det att komma upp på banan igen om man inte ska halka ner under strecket igen. Men att slå Barnsley borta är inte så lätt och något som oftast bara topplagen lyckas med.

 

11. Millwall – Sheffield W (1x)2
• Millwall är svårslaget hemma på The Den men man håvar ju inte direkt in trepoängare där heller direkt – 1 9 3 vittnar om det. Fin form hos gästerna som har 5 1 1 på de sju senaste matcherna. Sheffield ligger förvisso näst sist, men man inledda säsongen med -6 poäng också.

 

12. Bournemouth – Birmingham 1(x2)
• Så 75% på Bournemouth som har fyra raka ligatorsk och en seger på de åtta senaste ligamatcherna? Nej du, glöm det! Birmingham är inget världslag direkt men tanke på strulet hos hemmalaget och det stora favoritskapet så känns garderingar helrätt.

 

13. Preston – Rotherham (x)2 M
• Hemmalaget övertygar inte just nu och offensiven känns trubbig – bara ett mål framåt på de fem senaste ligamatcherna. Nu ställs man mot bottenlaget Rotherham som dock fått lite luft under vingarna efter 3 1 1 på de fem senaste matcherna.

 

Veckans stryktipskupong

 

B E R M U D A B E N N Y

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.