Stryktipset, vecka 5, 5 februari 2022 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 5, 5 februari 2022

En härlig engelsk blandning på veckans tips med Premier League, Championship, League One och FA-cupen. Här kommer mitt stryktipsförslag! R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Burnley – Watford 1(x)
• PREMIER LEAGUE Bottenmöte mellan tabelljumbon Burnley och nästjumbon Watford. Otroligt viktiga poäng på spel! Hodgson ny tränare för Watford som har bäste offensive spelaren Dennis avstängd. Burnley har värvat målsprutan Weghorst från Wolfsburg som ersättare till Woods. Jag tror på hemmapoäng.

 

2. Everton – Brentford 1(x2)
• FA-CUPEN Lampard ny tränare för Everton och kanske kan det får fart på laget. Alli, El-Ghazi och Van de Beek in på lån, men de är cupspärrade här får vänta på debuter. Eriksen i Brentford, men oklart vilken nivå han håller just nu. Hursomhelst så gillar jag inte det höga favoritskapet på Everton.

 

3. Tottenham – Brighton 1(x)
• FA-CUPEN Det ska bli kul att se vad Rodrigo Bentancur och Dejan Kulusevski kan göra i Spurs. Kanske får de speltid redan nu mot Brighton. Visst är det fördel hemmalaget, men Brighton vet verkligen ur man fixar oavgjorda resultat och jag tar gärna med krysset.

 

4. Southampton – Coventry 1
• FA-CUPEN Nja, det blir förstås tufft för ett vanligtvis bortasvagt Coventry att rå på Saints på St Marys. Southampton ligger tryggt till i tabellen och borde kunna satsa friskt i cupen.

 

5. Stoke – Wigan 1(x)
• FA-CUPEN Inget fel på Wigans självförtroende då man ligger i toppen av League One och har 20 raka tävlingsmatcher utan förlust. Stort avbräck att bäste målskytten Will Keane är avstängd. Men visst kan man störa ändå.

 

6. Wolverhampton – Norwich 1(x)
• FA-CUPEN Två raka segrar i Premier League för bottengänget Norwich och självförtroendet är på väg upp. Wolves är alltid starkt, men skadelistan är lång och 75% på ettan är för högt för mig.

 

7. Huddersfield – Barnsley 1(x) M
• FA-CUPEN Poya Asbaghis enda seger som Barnsley-tränare på elva spelade matcher var i senaste FA-cup-omgången när man slog League Two-gänget Barrow efter förlängning. Men oavsett usel form hos gästerna så funkar inte 75% på Huddersfield för mig.

 

8. Peterborough – QPR 2
• FA-CUPEN Peterborough slåss för överlevnad i Championship medan QPR jagar en direktplats till Premier League. Viss rotation är alltså att vänta i båda lägren. QPR har bra bredd och borde kunna ta sig vidare.

 

9. Cambridge – Luton (1x)2
• FA-CUPEN Cambridge slog alltså ut Newcastle på bortaplan i förra rundan. Och visst kan man skrälla igen när Championship-motstånd väntar i form av Luton. Gästerna får klara sig utan sin lagkapten Sonny Bradley.

 

10. Blackpool – Bristol C 1
• CHAMPIONSHIP Mittenmöte mellan två gäng som inte hittar någon vidare stabilitet. Hemma är dock Blackpool helt okej och borde ha goda chanser till seger här. Procenten är hög på ettan, men just nu lämnas den ensam.

 

11. Hull – Preston 1(x2)
• CHAMPIONSHIP Intressant möte mellan två formstarka lag. Tre raka segrar för Hull, som dock haft lite flyt. Preston är svårt att få grepp om – hög högstanivå men går också på märkliga minor ibland. Definitivt ingen spiketta till alldeles för hög prolle. Helst alla tecken.

 

12. Swansea – Blackburn 1(x2)
• CHAMPIONSHIP Trots lite småhackigt spel på slutet så lyckas ändå Blackburn ligga på en andra plats i tabellen. Swansea har bara vunnit en av de nio senaste tävlingsmatcherna, men hemma i Wales brukar man skapa en hel del chanser, samtidigt som defensiven har varit allt annat än övertygande.

 

13. Burton – Sheffield W 2
• LEAGUE ONE Efter två raka segrar och tre vinster på de fyra senaste så börjar Sheffield närma sig toppen – bara fyra poäng upp till en playoff-plats, dessutom en match mindre spelad. Burton är bara två placeringar bakom Sheffield, men hela sju poäng. Jag testar tvåan.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.