Stryktipset, vecka 5, 4 februari 2017 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 5, 4 februari 2017

En klurig kupong den här veckan så jag hoppas du är fokuserad! Det kan bli en riktigt smarrig utdelning – jag hoppas och tror på många skrällar. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Crystal Palace – Sunderland 1(x2)
• Crystal Palace kom ur sin dåliga svit senast när man bortaslog Bournemouth med 2-0 efter en fin insats. Mycket möjligt att man kan följa upp det med ytterligare en seger när formsvaga Sunderland kommer på besök. MEN. Över 60% på ett lag som är SÄMST hemmalag i Premier League? Och på ett lag som förlorat hemma mot Sunderland de två senaste säsongerna? Hell no.

 

2. Everton – Bournemouth 1
• Callum Wilson borta resten av säsongen för gästerna som kommer att få det svettigt på Goodison Park där Everton vanligtvis är svårslaget. Men man har inte gjort arenan till någon hemmaborg direkt, något man skulle behöva om man ska hänga med i toppen. Man har kryssat mot halvdana gäng som Swansea och Crystal Palace så visst kan gästerna störa med lite flax. Ettan lämnas ensam, än så länge. Lukaku målar som vanligt? Eller kanske Coleman? Kolla in odds här.

 

 

3. Hull – Liverpool (1x)2
• Polacken Grosicki är ny i Hull vilket måste ses som en riktigt bra värvning. Tveksam form hos Pool som på de fyra senaste tävlingsmatcherna (alla hemma på Anfield!) har tre torsk och en oavgjord. Hull står ofta upp bra hemma och jag gillar inte procenten på tvåan. Hull vann det här mötet med 1-0 förra säsongen. Mané troligtvis tillbaka i Pools startelva. Lira på matchen här.

 

Betsson erbjuder ofta bra spel! Kolla in det här.

 

4. Southampton – West Ham 1 (2)
• Tufft spelschema för Southampton som lirar Ligacupfinal i slutet av månaden. Frågan är hur det är med orken? Torsk mot Swansea senast. Nu har man dessutom fått en tung skada på lagkaptenen och mittbacken van Dijk som blir borta länge. Västra Skinkan är kanske inte någon vinstmaskin men jag tror definitivt man har möjlighet att kriga sig till ett vettigt resultat.

 

5. Watford – Burnley 1(x)
• Äntligen lite mål framåt för Watford som haft det jobbigt med offensiven ett tag. Burnley har bara en ynka bortapoäng på tio försök så man är ju ingen favorit här direkt. Dock har de flesta bortamatcherna den här säsongen varit mot riktigt bra motstånd så kanske kan det bli bättring på den statistiken snart.

 

6. WBA – Stoke 1(x)
• Lär bli en tajt match det här mellan två just nu ganska stabila gäng. WBA har varit riktigt bra hemma på sistone och får utgångstecknet till slut. Har du råd så kan en helgardering vara på sin plats.

 

 

7. Barnsley – Preston 1(x2)
• Båda lagen har häng på en kvalplats men frågan är om något av dem är tillräckligt stabilt för att klättra tillräckligt i tabellen? Jag brukar göra lite anteckningar under veckan – vid den här matchen har jag skrivit: “SLUTA UNDERSKATTA PRESTON, DIN IDIOT!!!!” Så jag litar på mitt någon aggressiva mitt-i-veckan-jag och helgarderar.

 

8. Birmingham – Fulham 2
• Skinkderby! 10 raka för Birmingham och Zola utan seger. Fula Skinkan är riktigt bra och det skulle inte förvåna mig om man kniper en kvalplats till slut. Ska vi säga spiktvåa och att Zola får lämna snart?

 

9. Blackburn – QPR 1(x2)
• Opålitliga lag som ställs mot varandra här och helgarderingen känns ganska så given. Rovers får det inte riktigt att lossna och man måste komma igång om man inte ska åka ur i år. QPR är ett skumt gäng som blandar högt och lågt. Öppet.

 

Live-spel brukar jag leta på NordicBet! Kolla in oddsen här.

 

10. Burton – Wolverhampton 2
• Tränarbyte i Wolves har gett bättring och visst ska man kunna klara av Burton som inte går bra just nu (8 torsk + 2 vinster på de tio senaste ligamatcherna). Testar singeltvåan men kanske kan vara kul med en skrällgardering om man har råd.

 

11. Cardiff – Norwich 1(x)
• Norwich har mycket kvalitet i truppen, men är mycket svagt på bortaplan (bara tre segrar på 14 försök). Neil Warnock (tränare i Cardiff) verkar inte helt nöjd med att han inte får shoppa några spelare under transferfönstret. Får väl se hur länge han stannar i klubben. Det brukar bli många mål lagen emellan – kanske även den här gången. Helst alla tecken. Spela på många mål här.

 

12. Ipswich – Reading 2
• Tre raka segrar för Reading som hänger med i striden om en direktplats till Premier League. Man håller riktigt hög kvalitet samtidigt som Ipswich får sikta in sig på överlevnad (dock tio poäng ned till kvalstrecket). Bra chans till ännu en vinst. Spiktvåa?

 

13. Newcastle – Derby 1(x) M
• Procenten på singelettan lockar inte mig. Derby ligger på sjätte och sista kvalplats – man kommer inte att ge sig i första taget. Jag vill gärna få med minst ett kryss. Gayle missar troligtvis för Newcstle.

 

B E R M U D A B E N N Y
[email protected]

För det senaste nytt – Gilla Sparka & Spring på Facebook

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.