Stryktipset, vecka 5, 31 januari 2015 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 5, 31 januari 2015

Då var det bara att vänta på att miljonerna ska rulla in på kontot då – vi ses på Arlanda på söndag! 😉 20 miljoner i jackpot alltså och det finns nog bra chans till riktigt fin utdelning. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering från min sida. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Chelsea – Manchester C 1(x)
• Otroligt viktig match där City måste gå för tre pinnar för att inte halka efter i striden om ligatiteln. Och kanske har man lite större chans nu när Chelsea helt plötsligt har lite problem. Diego Costa är nämligen avstängd och dessutom dras Cesc Fabregas, Filipe Luis och Branislav Ivanovic med skavanker efter Ligacupen i veckan. Yaya Touré på Afrikanska mästerskapen – han betyder såklart massor för gästerna. Håll koll på elvorna! Skulle Fabregas saknas så kan en helgardering vara välmotiverad. Lampard går in och sänker gamla gänget isåfall? 😉 Spela på matchen kan du göra här.

2. Crystal P – Everton 1(x)
• Bolasie och Jedinak fortsatt borta för CP – ny värvning i Jordon Mutch från QPR. Inga nya jobbiga skador i Everton men Tim Howard är fortsatt borta. Pardew har gjort det riktigt bra som ny tränare för Crystal Palace och offensiven ser riktigt vass ut. Everton är inte i slag, men kan såklart ta både en och tre pinnar om man får ordning på grejerna. 1x, men helst alla tecken.

3. Liverpool – West Ham 1(x)
• Sturridge ska vara spelklar för Pool, osäkert om han startar eller inte. Västra Skinkan dras med en hel del skavanker i försvaret och kanske en bra möjlighet för hemmalagets ganska trubbiga offensiv att bryta igenom. 1x borde räcka långt, men samtidigt så är ju Skinkorna i finfin form.

1768 tippare gillar Sparka och Spring på Facebook – gör det du med!

4. Manchester U – Leicester 1
• Ingen Carrick eller Fletcher i United, C är skadad och F är i förhandlingar med West Ham. Inga större nyheter i Leicester där Mahrez fortfarande saknas då han lirar Afrikanska mästerskapen och  Matty James är avstängd. Blir svårt för gästerna att störa även fast man såklart inte kan utesluta det helt – United är inte riktigt att känna igen och procenten på ettan börjar bli i löjligaste laget. Ett kul lyxkryss för den som har råd!

5. Stoke – QPR 1 (2) M
• Bojan Krkic har varit riktigt bra för Stoke den här säsongen, men han är nu skadad och borta resten av säsongen. Dock är Diof tillbaka i laget efter Afrikanska mästerskapen. Inga större problem för gästerna rent SPELARmässigt…men SPELmässigt är det lite körigare. Ivarjefall på bortaplan där man fortfarande är poänglöst efter tio försök. Ändring på det nu? Hm, ja kanske. Några överkörningar blir det sällan på Britannia och procenten på ettan börjar stiga lite väl högt. Det här får bli superskrällen för veckan! Stoke har torskat hemma mot de två andra nykomlingarna och kan göra det igen. Charlie Austin sätter avgörande 1-0 i 87:e? 🙂

6. Sunderland – Burnley 1
• Formkurvan är inte god för Sunderland, men samtidigt har man mött ganska så tufft motstånd på senare tid. Det kan mycket väl lossna nu mot Burnley som visserligen producerar framåt men som också läcker en hel del bakåt – kanske kan det öppna upp sig för Defoe, Fletcher och gänget i hemmaoffensiven? Sunderland kryssar mest av alla lag och visst kan man utöka sin elva kryss med ett till om Burnley täpper till. Men singeletta just nu!

SE_January_Sale_Generic_Affilliates_716x300

7. WBA – Tottenham 2
• Nästan två helt skadefria trupper, Olsson är fortfarande borta för WBA som dessutom har Mulumbu på Afrikanska mästerskapen. Hemmalaget har värvat Callum McManaman från Wigan och han är med i truppen. Spurs är ett lurigt gäng som beter sig lite oberäkneligt, men man har fått med sig många trepoängare på bortaplan och ska ses som favorit här också. På en tuff kupong så singlas tvåan.

8. Birmingham – Norwich (1x)2
• Svårbedömd historia det här. Norwich ska ju såklart vara bättre i grunden, men man beter sig skumt ibland och faller igenom totalt medan man andra gånger spelar fantastiskt. Och Birmingham i sin tur har imponerat hemma på sistone. Visst man åkte på en 0-4-smäll mot Derby men slagit Nottingham, Reading (med 6-1) och senast Wigan. Öppet.

Är du bra på singelspel? 1200 spänn i bonus på Unibet just nu!

9. Blackburn – Fulham 1(x2)
• Lite oro i Rovers över Cairney och Gestede – två viktiga lirare. Lite märkligt att Blackburn har blivit så pass stor favorit ändå – Fulham har en riktigt fin offensiv och börjar få ihop laget efter en tuff höstsäsong. Och nära 60% på ettan när Blackburn bara har en seger på de nio senaste ligamatcherna, det är väl ändå lite att ta i? Bra värde i både krysset och tvåan.

10. Blackpool – Brighton 2
• Svårt att inte singla tvåan här när Blackpool har det så besvärligt i botten av tabellen. Dock är man inte helt genomuselt hemma så ett litet varnings finger även fast tvåan känns trolig. Max x2.

td_outlet_spel_fran_9kr_468x60

11. Bolton – Wolverhampton 1(x2)
• Bolton är starkt hemma och Wolves får ganska svårt att vinna även fast man har tre raka bortasegrar i ligan (alla med 1-0). Adam Le Fondre och Rochinha inlånade för hemmalaget som dock fått åldermannen Heskey skadad…han får troligtvis spela med rollator nästa gång. 😉 Bra defensiv hos gästerna som är svåra att räkna bort helt och har nu sug på kvalplats. Kom ihåg också att Bolton kan ha ett öga på onsdagsmatchen då man tar emot Liverpool i FA-cupomspel.

12. Cardiff – Derby (1) 2
• 1 2 känns ändå ganska bra här (brukar sällan göra det) – två lag som kryssar sällan och som går all in i varje match. Cardiff är darrigt i motgång men har ett riktigt bra lag på pappret som kan få till det ibland. Många mål räknar jag alltid med när både Cardiff och Derby spelar – två sluggers som drabbar samman. 2-5 eller 5-2? 🙂

13. Reading – Sheffield W 1(x2)
• Ja det här var ju också en jävla match att avsluta med! Reading har haft ett skadehelvete hela säsongen men det kan eventuellt lätta nu då man testar tre spelare sent. Sheffield W må ligga nia i tabellen men man är faktiskt näst bästa bortalag i hela serien. Bara två förluster på resande fot och man var till och med nära att rubba Manchester City borta i FA-cupen. Håll koll på startelvorna.

Glöm inte heller att besöka Spelbloggare.se för ännu fler speltips och analyser
från mängder av bettingbloggar, som till exempel Sparka och spring. 

B E R M U D A B E N N Y
[email protected]

980x120px

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.