Stryktipset, vecka 5, 3 februari 2018 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 5, 3 februari 2018

Då var det äntligen dags igen! Stryktipset är här och kupongen känns väldigt intressant den här veckan. Var hittar du dina skrällar? Här kommer mitt spelförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Arsenal – Everton 1(x) M
• Gunners blandar och ger, som vanligt. Bortatorsken mot tabelljumbon Swansea senast kan ha satt griller i huvudet på hemmalaget. Theo Walcott är pånyttfödd i Everton och kan ställa till det mot den klubb han nyss lämnade efter 12 år. Prollen på ettan drar iväg. Osäkert om Aubameyang är spelklar.

 

2. Bournemouth – Stoke 1
• Shit vilken skalp Bournemouth tog senast när man bortaslog självaste Chelsea med 3-0! Man är förstås späckat av självförtroende nu. Stanislas var tillbaka då och han visade direkt hur viktig han är för Bournemouth. Stoke har spelat 14 bortamatcher den här säsongen…och vunnit en. Får svårt igen.

 

3. Brighton – West Ham 1(x)
• Många jobbiga skador i Västra Skinkan som kan det svårt mot Brighton som bara förlorat två hemmamatcher – mot City och Liverpool. West Ham får tufft att ta med sig alla tre poäng hem till London.

 

4. Leicester – Swansea 1(x2)
• Swansea har verkligen hittat formen med sex raka tävlingsmatcher utan förlust. Väldigt imponerande att slå Arsenal senast med 3-1. Nu har man äntligen lämnat jumboplatsen och har bara en poäng upp till säker mark. Jag tror definitivt att man har möjlighet att störa Leicester som ligger lite meningslöst till mitt i tabellen. Oklart om Mahrez kommer till start.

 

5. Manchester U – Huddersfield 1
• Ingen vidare insats av United borta Spurs senast (0-2). Annat fokus krävs nu, men visst borde man klara av bortasvaga Huddersfield utan större problem. Sanchez gör sitt första mål för klubben?

 

6. WBA – Southampton 1(x)
• Ovisst ångestmöte i botten av tabellen. Trots att man ligger risigt till så har faktiskt båda lagen börjat hitta lite form. WBA som ligger sist har bara förlorat tre ligamatcher hemma den här säsongen och det har varit mot storlag som City, Chelsea och United. 1x borde räcka en bit.

 

7. Fulham – Nottingham 1
• Svårt att klaga på Fula Skinkans form som har sex vinster + ett kryss på de sju senaste matcherna. Nu är man jävligt med i toppstriden och jag tror inte att man låter Forest förstöra festen som bara vunnit en av de sju senaste ligamatcherna.

 

8. Leeds – Cardiff (1x)2
• Fyra avstängningar för Slamp-Leeds underlättar ju inte direkt om man ska hänga på i striden om en kvalplats till Premier League. Cardiff ligger fyra, men formen är inte på topp. Som vanligt får jag totalångest av Leeds och helgarderar detta utan att fundera speciellt länge.

 

9. Norwich – Middlesbrough 1(x2)
• Tony Pulis har inte riktigt fått igång Boro än, men det finns en hög potential hos laget och man kan mycket väl få med sig en eller tre poäng här. Norwich imponerar stundtals men agerar alldeles för ojämnt för min smak – man har exempelvis bara vunnit två av de elva senaste ligamatcherna hemma.

 

10. Preston – Hull 1(x)
• Preston har varit riktigt stabilt den här säsongen och ligger faktiskt med striden om en kvalplats. Möter ett Hull som slåss för att undvika nedflyttning. Procenten på ettan är lite väl hög med tanke på att båda lagen är väldigt kryssglada.

 

11. QPR – Barnsley 1
• Bara en seger på de 14 senaste ligamatcherna för Barnsley som börjar ligga riktigt pyrt till i Championships bottenträsk. Man bjuder dock alltid upp och har gjort mål i 10 av de 12 senaste bortamatcherna i ligan. QPR har haft lite problem hemma på sistone, men också haft ett tufft schema. Lättare emot nu och bra chans till seger. Vad jag förstått så har man aldrig förlorat hemma mot Barnsley.

 

12. Reading – Millwall 1(x)
• Jag har lite svårt att lita på Reading med tanke på det tveksamma hemmaspelet man visar upp. Samtidigt är ju inte Millwall några giganter på resande fot direkt, även fast man slog Leeds i senaste bortamatchen. Minst krysset måste med.

 

13. Sunderland – Ipswich 1(x2)
• Alltid viktiga poäng på spel när bottencementerade Sunderland lirar. Man har dock bara en poäng upp till säker mark och fortsatt bra chans till överlevnad. Dålig form hos Ipswich som dessutom oftast underpresterar på bortaplan. Bra chans för Sunderland? Nja, jag är inte övertygad.

 

B E R M U D A B E N N Y

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.