Stryktipset, vecka 5, 1 februari 2014 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 5, 1 februari 2014

Miljoners miljarder i potten och idag blir det ett lite större stryktipssystem. R-4-4-144 (12) + en halvgarderingar. 288 kronor. Var ett jävla drag på transfermarknadens sista dag igår så det har hänt en hel del i vissa lag – håll koll på startelvorna!

Många roliga singelspel idag också såklart! Svenska Spels odds är ofta usla men andra spelbolag betalar bättre. NordicBet eller Betsson exempelvis. Nu kan man få riktigt bra dealar om man skaffar konton där. Jag kommer eventuellt med några singelspelsförslag på Facebook senare.

1. Cardiff – Norwich 1
• Viktiga poäng på spel för framförallt Cardiff som ligger sist i serien, men med bara tre poäng upp till ovanför strecket. Nu väntar ett ganska tacksamt spelschema med tre av fyra ligamatcher hemma och mot överkomligt motstånd. Bra chans att klättra. Norwichs säsong har varit allt annat än bra, men kan störa när allt klaffar. Cardiff har lånat in Fabio och Zaha från United.

2. Everton – Aston Villa 1(x) M
• Tung torsk för Everton på Anfield senast när Liverpool vann med 4-0. Dubbelt tungt eftersom Lukaku gick ut skadad och ser ut att missa den här matchen. Dessutom saknas backklipporna Distin och Coleman sedan tidigare. Jag tycker inte att man underskatta gästernas potential. Man vann ett händelserikt derby mot WBA senast med 4-3 och Benteke/Bacuna/Weimann. Det gjorde man även i matchen innan, borta mot Pool (2-2). Helgardering behöver inte vara fel.

3. Fulham – Southampton 2
• Fula Skinkan rasar ihop gång på gång och ligger nu näst sist – på de 15 senaste ligamatcherna har man 3 vinster och 12 torsk. Southampton har visserligen bara vunnit en av de åtta senaste ligamatcherna på bortaplan, men man har också mött riktigt vasst motstånd. Nu blir det lättare och bra chans för tre poäng. Jag drar en rövare och spikar tvåan till ok procent. Bråkstaken Osvaldo till Juventus. Raka tvåan finns 2.23 x pengarna på Betsson här.

4. Hull – Tottenham (1x)2
• Hull är oftast underskattat av tipparna och jag tror inte att man blir utspelat av Tottenham. Ofta tajta matcher när Hull spelar hemma och det är bara United, Chelsea och Crystal Palace som åkt hem med tre pinnar. Danny Rose avstängd för Spurs som åkte på en svidande 1-5-torsk hemma mot City senast (Rose utvisad efter 50 min). Man gör i särklass minst mål av topplagen men svårt att blunda för fem raka bortasegrar i ligan. U2,5 mål ger 1.80 x pengarna på NordicBet.

5. Stoke – Manchester U (x)2
• Mata köpt från Chelsea och RvP skadefri – finns det något som kan stoppa United nu? Nja, det skulle vara Stoke då. 😉 Bara två hemmatorsk för Stoke så det är ju inte bara att kliva in och sno med sig tre poäng direkt.

6. Birmingham – Derby 2
• Viktige Paul Robinson avstängd för Birmingham som nu har tre raka torsk och nio raka hemmamatcher i ligan utan seger. Derby vände 0-2 till 3-2 mot Yeovil senast och lär komma stärkta till den här matchen. Fjärdeplacerade Derby har gjort flest mål av samtliga lag i Championship – 54 på 28 matcher. Drar en rövare och spikar tvåan.

7. Blackburn – Blackpool 1
• 10 torsk och 2 kryss på de 12 senaste matcherna för gästande Blackpool. Kris? Det kan du hoppa upp och smiska dig på! Man är fortfarande tränarlöst och Tom Ince är på väg bort från klubben. Har värvat ett par lirare men får det ändå jobbigt mot Blackburn, Hemmalaget har visserligen inte vunnit på fyra matcher men man har också mött ganska tufft motstånd. Svårslaget hemma men brukar bli ganska tajta matcher. Vågar man utelämna krysset?

8. Doncaster – Middlesbrough 1(x2)
• Två raka 3-0-vinster hemma för Doncaster och man ställer troligtvis upp med samma elva som körde över Charlton senast. Då fick dock gästerna en utvisning + straff emot sig efter 35 minuter. Boro får klara sig utan duktige försvararen Rhys Williams som ska opereras och missar troligtvis resten av säsongen. Jag tror på en målrik tillställning, men kan inte riktigt bestämma mig för vilket lag som tar hand om poängen. Tur då att det finns helgarderingar! 😉 Att Doncaster gör första målet ger hela 2.25 x pengarna på Expekt.

9. Ipswich – Bolton 1(x)
• Efter bara tå vinster på de elva senaste matcherna så får Bolton börja snegla nedåt i tabellen igen. Borta har man haft det jobbigt på sistone, även fast men mött tufft motstånd – förlorat fem av de sex senaste bortamatcherna i ligan. Beckford kan vara tillbaka i Bolton efter längre tids skada men håll koll på startelvorna. Ipswich hemma är riktigt svårslaget – det är bara topplagen Leicester, QPR och Burnley som lyckats åka hem med tre pinnar. Dock börjar procenten på ettan bli lite väl hög med tanke på båda lagens uppenbara kryssfetisch.

10. Leeds – Huddersfield 1(x)
• Anfallsproblem i båda lagen – Varney/Smith ser ut att missa för Slamp-Leeds medan James Vaughan troligtvis missar igen för Hudderfield. Dock har Ross McCormack kvar hos hemmalaget och lär spela med Diof i anfallet – riktigt viktigt för klubben att få behålla honom. Tre raka torsk för Huddersfield men men hela åtta raka tävlingsmatcher för Leeds utan seger, dock är man vanligtvis ganska svårslaget hemma inför en fanatisk publik. 1x räcker?

11. Millwall – Reading 1(x2)
• Millwall har fått ett lyft under Holloways ledning – lyft i den mening att man inte har förlorat varenda match. 🙂 Det här blir tredje raka hemmamatchen. De två innan har slutat i 1-0 mot Ipswich och 1-1 senast mot Sheffield W. Reading gör det bäst på hemmaplan så visst har Millwall viss chans att störa sjätteplacerade Reading. Lowry avstängd för hemmalaget medan Easter är tillbaka efter sin avstängning.

12. Sheffield W – Barnsley 1(x2)
• Duktige anfallaren Connor Wickham är tillbaka i Sunderland för tillfället, men man har lånat in Afobe från Arsenal. Frågan är om han kan fylla Wickhams stora dojor. Båda lagen är bottengäng, men båda lagen visar också god form – Barnsley måste ta fler trepoängare då man har fem upp till strecket och sex poäng upp till dagens motstånd. Jag tycker att procenten är alldeles för hög på hemmalaget och väljer att gardera järnet!

13. Wigan – Charlton 1(x)
• Charlton har förlorat duktige anfallaren Kermorgant till Bournemouth men värvat ytterbacken Loic Nego och iranske anfallaren Reza Ghoochannejhad (säg det tio gånger snabbt!) Wiggins och Wilson avstängda. Wigan har en del skadebekymmer men borde ändå ha en bra chans till seger. 65% är dock för högt på ettan. Rent statistiskt så ska Charlton få svårt att vinna borta mot Wigan, men en pinne är inte omöjligt.

B E R M U D A B E N N Y
[email protected]

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.