Stryktipset, vecka 49, 7 december 2019 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 49, 7 december 2019

Skönt att helgen äntligen är här igen och skönt att få sätta tänderna i en rykande färsk stryktipskupong! Här kommer mitt stryktipsförslag. R-4-4-144(12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Manchester C – Manchester U 1(x)
• Visst ska City vara favorit, men jag tycker att man blivit lite väl stor favorit. Man känns inte riktigt lika vasst, man har släppt in mål i sex av de sju senaste hemmamatcherna (gör massor av mål, men ändå) + att United gjort det bra mot topplagen den här säsongen. Derby är derby!

 

2. Bournemouth – Liverpool 2
• Inget att snacka om här. Liverpool går som tåget och man verkar faktiskt helt oslagbart just nu. Sprudlande spel mot Everton senast med både Firmino och Salah på bänken. Oklart om de startar nu.

 

3. Tottenham – Burnley 1(x) M
• Spurs föll i prestigematchen borta mot Man U senast vilket innebär första torsken för Mourinho. Ca 80% på ettan känns inte speciellt kul tycker jag. Det brukar bli ganska täta matcher mellan de här gängen och Tottenhams defensiv briljerar inte just nu.

 

4. Watford – Crystal P 1(x2)
• Trots en man mindre i mer än 70 minuter så lyckades Palace ändå vinna mot Bournemouth senast – imponerande! Men det kom till ett högt pris. Sakho avstängd och ny skada på van Aanholt. En riktig backkris! Men samtidigt så krisar ju hela Watford som ligger sist i serien med bara åtta inspelade poäng. Öppet.

 

5. Blackburn – Derby 1
• Fin form hos Rovers på sistone som har fyra segrar på de fem senaste. Möter ett Derby med hög potential men som inte riktigt får det att lossna, framförallt inte på resande fot där man har nio raka matcher utan seger. Jag kryssar från vänster.

 

Speltips varje dag! Lättast att hålla koll på Sparka & Springs facebooksida.

 

6. Cardiff – Barnsley 1(x2)
• Nära 80% på ettan är helt sjukt högt! Jämför det med SvS-oddset på samma match till 1.75. Visst ska Cardiff vara favorit, men Barnsley tog en stärkande seger mot Hull i förra omgången och kan kanske vädra morgonluft. Barnsley har gjort mål borta mot Cardiff de sju senaste gångarna man kommit på besök. Princip-helgardering får det bli! 🙂

 

7. Fulham – Bristol C 1(x)
• Jämför gärna match 6 med denna. Fulham streckas till 58% på stryket, medan oddset är 1.65, alltså lägre än Cardiff som streckas till 80% av tipparna. Snurrigt! Hursomhelst, hemma på Craven Cottage är Fula Skinkan ruggigt bra och Mitrovic slutar aldrig göra mål. Men Bristol är inte dåligt alls och jag pillar helst med en gardering.

 

8. Hull – Stoke 1(x2)
• O’Neill försöker få ordning på nästjumbon Stoke, men det går trögt – två raka uddamålstorsk nu. Även här är ettan grovt överstreckad och jag känner spontant att det är en vidöppen match. Puh, många garderingar som ryker nu!

 

9. Luton – Wigan 1
• Riktig stjärnsmäll för nykomlingen Luton senast som föll med hela 0-7 borta mot Brentford. Nu lär man vara revanschsuget och man brukar vara strået vassare hemma på Kenilworth Road. Wigan har fortfarande inte vunnit på bortaplan och kan få svårt igen. Gardera om plånboken tillåter.

 

10. QPR – Preston 1
• Det såg länge bra ut för Preston, men nu har man plötsligt tre raka förluster och noll mål framåt på dessa. Kanske kan QPR:s vanligtvis ihåliga försvar ändra på den saken? QPR har faktiskt släppt in flest hemmamål av samtliga serien (även gjort många mål). Sju raka matcher för QPR utan seger, men motståndet har varit riktigt tufft. Idag kan sviten brytas när ett skadedrabbat och formsvagt Preston gästar.

 

11. Reading – Birmingham 1(x2)
• Fin form hos Reading som sakta men säkert klättrar i tabellen. Birmingham krigar på men segrarna lyser med sin frånvaro, framförallt på bortaplan där man brukar ha svårt att vinna. Dock brukar man trivas ganska bra borta mot just Reading.

 

12. Sheffield W – Brentford 1 (2)
• Efter fem raka utan seger så vann Sheffield äntligen senast borta mot Charlton. Hemma på Hillsborough har man bara en ligatorsk på hela säsongen. Allt eller inget är oftast Brentfords melodi som gasar på framåt – man har inte kryssat på bortaplan någon gång den här säsongen.

 

13. Middlesbrough – Charlton 1(x)
• McNair och Johnson avstängda för Boro medan Charlton dras med väldigt många skador + att man har mittbacken Lockyer avstängd. Middlesbrough är svårt att lita på men poäng måste man väl ändå greja här tycker man.

 

Veckans stryktipskupong

 

B E R M U D A B E N N Y

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.