Stryktipset, vecka 49, 11 december 2021 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 49, 11 december 2021

Yay, helgen är här och stryktipset är tillbaka. 15 miljoner i potten den här veckan! Här kommer mitt stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Chelsea – Leeds 1
• Inget snack om att Chelsea ska vara stor favorit här. Men visst kan man krydda med ett lyxkryss om plånboken tillåter, Chelsea har CL i benen och hemmaspelet har inte varit fantastiskt på sistone.

 

2. Liverpool – Aston Villa 1
• Oj oj oj, den förlorade sonen har återvänt. Gerrard är tillbaka på Anfield, nu som tränare för Aston Villa. Det kommer att vara en magisk stämning och räkna med två heltända lag. Men naturligtvis blir det svårt för Villa att rå på ett formtoppat hemmalag.

 

3. Norwich – Manchester U (x)2
• Rangnick har fått en fin start som tränare för United. Man roterade ordentligt i veckans cupmatch mot Young Boys och helt annan elva nu är att vänta. Men frågan är om man kan lita på att Man U kör över jumbon? Jag är tveksam.

 

4. Arsenal – Southampton 1(x)
• Efter en fin period har nu Arsenal två raka torsk och tre förluster på de fyra senaste matcherna. Dock har samtliga av de förlusterna varit på bortaplan. Hemma har man 8 1 0 på de nio senaste matcherna. Southampton har hög högstanivå och har tagit poäng här de två senaste säsongerna.

 

5. Birmingham – Cardiff 1(x2)
• Nästan en hel halvlek med en match mindre kostade för Cardiff senast som föll mot Sheffield U med 2-3. Men någon fara med formen borde det inte vara. Birming ”Lilla Leeds” Ham litar jag inte på för fem öre. Alla tecken!

 

6. Bournemouth – Blackburn 1(x2)
• Lite skakigt hos tabelltvåan Bournemouth. Fyra raka utan vinst även fast det inte är så mycket att säga om 1-1 borta mot Fulham senast. Nu ställs man mot ett formstarkt Blackburn (6 1 1 på de åtta senaste) som aldrig går att räkna bort.

 

7. Derby – Blackpool 1(x)
• Hua, inget sexigt möte det här direkt mellan två formsvaga gäng. Brukar sällan bli några målfester när Derby och Blackpool lirar och det lär inte spruta in mål nu heller. Visst borde Derby kunna dra nytta av hemmafördelen.

 

8. Hull – Bristol 1(x2)
• Sett över de fem senaste omgångarna så är Hull formstarkast i Championship. Men man har haft en hel del flax och snart tar turen slut. Bristol har haft problem på bortaplan på slutet, men jag tror ändå man kan störa här.

 

9. Luton – Fulham 2
• Tio raka utan förlust för serieledande Fulham. Men efter sju raka segrar har man nu tre raka kryss och fullt lika stabilt känns det inte. Dock ska man kunna klara av Luton som har två raka hemmaförluster. Fulham har gjort i särklass flest bortamål av alla lag – 26 mål på 10 matcher.

 

10. Peterborough – Millwall (x)2
• Tungt för nykomlingen Peterborough som bara har två ynka pinnar på de sju senaste matcherna. Hemma gör man det dock helt okej och kan inte helt räknas bort när åttondeplacerade Millwall kommer på besök. Visst ska gästerna vara favorit och får utgångstipset, men en kryssgardering tar jag minst med.

 

11. Preston – Barnsley 1
• Ryan Lowe har tagit över tränarrollen i Preston och det ska bli spännande att se vad han kan göra. Eventuellt passande uppgift i första matchen som tränare när nästjumbon Barnsley gästar. Procenten på ettan är hög, men lämnar den ensam. Just nu ivarjefall.

 

12. Stoke – Middlesbrough 1(x2)
• Tungt möte mellan sexan Stoke och nian Boro. Bara fem poäng skiljer lagen åt. Visst kan hemmafördelen fälla avgörandet, men jag tycker att Stoke blivit lite väl stor favorit med tanke på hur ojämnt man agerar och med tanke på Boros stigande formkurva. Helst alla tecken.

 

13. Swansea – Nottingham (x)2 M
• Två mittenlag som har ambitioner på att ligga högre i tabellen. Bara en förlust på 14 matcher för Nottingham och man är faktiskt tredje bästa bortalag i serien efter Bournemouth och Fulham. Nja, jag köper inte inte favoritskapet på Swansea och går emot.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.