Stryktipset, vecka 48, 29 november 2014 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 48, 29 november 2014

Härligt med lördag och stryktips igen! En rolig kupong som känns långt ifrån omöjlig. R-3-3-24 (12) + tre halvgardering från min sida. 192 spänn. Lycka till! /BB

I helgen är det sista chansen att vara med och tävla om en Iphone 6 plus på Sparka & Spring. Läs om det här.

1. Burnley – Aston Villa 1(x2)
• Två raka segrar för Burnley och vind i seglen för nykomlingen som gått som en raket i tabellen – från sista plats till…näst sista plats. 🙂 Villa har stoppat blödningen lite efter två raka kryss, men det sprudlar ju inte laget direkt som dras med en hel del skador. Dessutom är Benteke avstängd. Men jag känner mig inte speciellt trygg ändå – Burnley är ju inte Chelseastabilt direkt.

2. Liverpool – Stoke 1
• Att det går knackigt för Pool har väl inte undgått någon och nu är frågan hur tränare Rodgers ska få ordning på torpet. Hemma på Anfield är man bättre än på resande fot och ska naturligtvis vara favorit trots den pissiga formen. Snart måste det vända! Stoke imponerade inte mot Burnley senast. Lira på matchen här.

3. Manchester U – Hull 1
• Falcao och Rojo kan vara åter för United efter skador. Inga dåliga lirare direkt. Abel Hernandez missar för Hull då han ska bli farsa i dagarna och är hemma i Uruguay. United börjar hitta form, men pass upp för Hull som grejat kryssa mot både Pool och Arsenal den här säsongen. Har du råd så kan det vara trevligt med ett lyxkryss här.

4. QPR – Leicester 1(x)
• Lite skakigt i hemmaförsvaret då Dunne är avstängd och oklart om Ferdinand är i matchform efter att ha missat tre matcher pga avstängning. Även fast QPR dras med några skador framåt så har man en stark anfallsduo i Austin/Zamora som mycket väl kan sänka Leicester som inte gjort mål på fem raka ligamatcher.

5. Swansea – Crystal P 1 (2) M
• Crystal Palace var riktigt bra hemma mot Liverpool senast och kommer man upp i samma nivå nu så har man chans att störa. Men hemma är hemma. Swansea är riktigt vasst i Wales. Försvararna Delaney och Mariappa är skadade för gästerna. Ca 70% på ettan är för högt för mig och Crystal Palace härliga offensiv kan få riktigt bra utdelning ibland. Kul skrällgardering!

6. West Ham – Newcastle 1(x2)
• Newcastle formstarkast i Premier League…vem fan kunde tro det för någon månad sen!? 🙂 Sju raka segrar och helt plötsligt ligger man FEMMA i tabellen (man låg alltså på 18:e innan segersviten). På placeringen efter ligger överraskningen West Ham som haft en fantastisk säsong än så länge. Många skador som stör i båda lägren och jag vill gärna kika på startelvorna innan jag helt bestämmer mig, men troligtvis blir det en helgardering. Kul match med många mål? Spela resultat här.

Nu finns förresten Sparka och Spring äntligen på Instagram – bara att söka på “sparkaochspring” så hittar du rätt.

7. Birmingham – Nottingham (x)2
• Klurigt möte. Båda lagen har börjat hitta lite form: Fyra raka utan torsk för Birmingham och två raka segrar för Forest som imponerade borta mot Wolves senast. Gästerna har riktigt bra anfallare i Assombalonga/Antonio medan Birmingham får förlita sig på Donaldson som gjort lagets tre senaste mål.

8. Bournemouth – Millwall 1(x) M
• Anfallsbekymmer hos hemmalaget där Rantie är borta året ut och där främste målskytten Callum Wilson är osäker till spel. Och med detta i åtanke i kombination med att Millwall har en jävla kämpaglöd så finns det inte en snöflingas chans i helvetet att jag spikar ettan till 75%. Näe, minst krysset följer med.

9. Brentford – Wolverhampton 1
• Ruggigt bra form hos Brentford som har fyra raka segrar – motsatt form för gästande Wolves som har tre raka torsk och rasar i tabellen. Inga nya bekymmer för hemmalaget. Wolves ser ut att få fortsätta klara sig utan anfallaren Dicko. Testar ettan till ok procent.

10. Brighton – Fulham 1(x)
• En gång spåddes han bli Englands nye store anfallare. Nu är han utlånad till Brighton från Aston Villa. Darren Bent. Debut idag och lite kul att det är mot Fulham, samma klubb som han var utlånad till förra säsongen. Brighton har bara vunnit tre matcher den här säsongen och kryssat i hela nio. Man är dock riktigt svårslaget hemma och borde verkligen greja minst en poäng mot Fulham som släppt in flest mål av samtliga lag i serien.

11. Leeds – Derby 2
• Derby känns lite överlägset i Championship och jag hoppas verkligen att man får spela i Premier League nästa säsong. Inga nya större bekymmer för något av lagen. Leeds har visat sig svårslaget hemma den här säsongen, även fast man kanske inte mött något fantastiskt motstånd direkt (slog visserligen Boro i premiären). Derby brukar trivas borta mot Leeds: 4 1 0 på de fem senaste och jag tror att man åker hem med ytterligare tre pinnar.

12. Middlesbrough – Blackburn 1(x) M
• I Rovers saknas mittfältaren Cairney pga avstängning och samma anledning gör att Clayton missar för Boro. Två formstarka lag som möts och ca 55% på ettan är högt med tanke på Blackburns potential med Gestede/Rhodes där framme. 1x räcker?

13. Watford – Cardiff 1(x2)
• Hemmamålisen Gomes och mittfältaren Abdi ska kollas innan match men kan eventuellt spela. Cardiff är fortfarande utan bortaseger den här säsongen och jagar febrilt tre pinnar. Är det kanske dags mot Watford som har tre raka torsk? Kanske kanske. Finns hög potential hos gästerna och snart kan det lossna.

Glöm inte heller att besöka Spelbloggare.se för ännu fler speltips och analyser
från mängder av bettingbloggar, som till exempel Sparka och spring. 

B E R M U D A B E N N Y
[email protected]
Instagram: SparkaochSpring

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.