Stryktipset, vecka 48, 2 december 2023 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 48, 2 december 2023

Härlig klassisk kupong den här helgen – här kommer veckans stryktipsförslag! R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Newcastle – Manchester U 1
• Båda lagen kommer från bortamatcher i Champions League – Newcastle fixade 1-1 mot PSG och United tappade 3-1 till 3-3 mot Galatasaray. Det är inte lätt att möta Magpies borta och det tror jag att United kommer att få känna på. Etta.

 

2. Nottingham – Everton 1(x2)
• Forest stod upp bra mot Brighton senast men torskade med 1-3. Everton föll med hela 0-3 hemma mot Manchester United, men det var i kraftig överkant för man skapade en hel del. Retroaktiv utdelning nu?

 

3. Arsenal – Wolverhampton 1
• Arsenal hade en enkel resa i CL när man hemmaslog Lens med hela 6-0. Visst kan Wolves störa om man har en riktigt bra dag, men jag tror det blir väldigt tufft.

 

4. Brentford – Luton 1(x) M
• Skalp av Luton senast när man vann Londonderbyt mot Palace med 2-1. Visst borde man få problem mot Brentford men jag tycker att singelettan streckas lite väl hårt. Ett kryss känns långtifrån omöjligt.

 

5. Burnley – Sheffield U 1(x)
• Jag lider med Burnley. Ännu en fin insats senast men West Ham vände 0-1 till seger med fyra minuter kvar. Tungt för Burnley! Men nu har man verkligen chansen att visa hemmapubliken att man även kan ta poäng när bottenkollegan Sheffield gästar.

 

6. Hull – Watford 1(x)
• Två lag med fin form och det kan bli en underhållande match. Watford har stora problem på resande fot och det kan bli strul igen. Hull är riktigt svårslaget hemma och jag streckar från vänster.

 

7. Ipswich – Coventry 1
• Serietvåan Ipswich agerar stabilt och hemma är man vrålstarkt – sju raka segrar på Portman Road. Visst är Coventry lite på gång, men övertygar gör man inte och jag tror att man får det svettigt.

 

8. Leeds – Middlesbrough 1(x)
• Leeds har fått upp farten ordentligt med 7 1 1 på de nio senaste. Hemma har man inte förlorat på hela säsongen och den sveiten tror jag inte att Boro bryter. Gästerna måste få till en riktig fullträff om det ska bli några poäng.

 

9. Millwall – Sunderland 2
• Kul att följa offensiva Sunderland som alltid gasar på framåt. Nu har man visserligen två raka torsk men man har dominerat och nu tror jag att man får med sig tre poäng mot ett formsvagt Millwall.

 

10. Plymouth – Stoke 1(x2)
• Man kan aldrig bort Plymouth hemma och det tänker jag inte göra idag heller. Dock tänker jag inte räkna bort Stoke heller för det finns en fin nivå där som kommer fram då och då. Åkte på däng mot QPR senast, men då spelade man också med en man mindre i 40 min.

 

11. Sheffield W – Blackburn (1x)2
• Riktigt fin insats av Sheffield senast när man tog en välförtjänt pinne hemma mot serieledande Leicester efter 1-1. Rovers har hittat lite form och gjort sju mål på de två senaste matcherna. Borta mot Wednesday brukar man dock ha problem. Helst alla tecken här med.

 

12. Southampton – Cardiff 1(x)
• 7 3 0 på de tio senaste för Southampton och formen är på topp. Det sprudlar dock inte om offensiven och man skapar inte asmycket, även fast man oftast vinner. Procenten på singelettan är i högsta laget för min smak och kanske kan Cardiff gneta till sig en pinne.

 

13. Swansea – Huddersfield 1(x2)
• Känns inget vidare att spika ett Swansea som bara en vinst på de sju senaste matcherna. Huddersfield är inget världsgäng direkt men man tar poäng lite här och var. Det är svårt att få grepp om gästerna och jag vill inte räkna bort dem. Jag hoppas på skräll!

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.