Stryktipset, vecka 48, 1 december 2018 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 48, 1 december 2018

På med bryggaren och mjukisbyxorna – det är dags för stryktipset! Här kommer mitt spelförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Southampton – Manchester U (x)2
• Spelar ju egentligen ingen roll vilka sopor United möter, för jag tänker inte spika dem ändå. United vann visserligen senast mot Young Boys i CL, men det satt långt inne och var inte vackert. Southampton är inte bra…men tillräckligt bra för att störa ett bräckligt United. Räcker x2?

 

2. Manchester C – Bournemouth 1
• City är i en klass för sig och allt annat än klar hemmaseger vore en överraskning – lär vara extra laddat efter “bara” 2-2 borta mot Lyon i veckan.

 

3. Leicester – Watford 1(x2)
• Hemmalaget har lite skadebekymmer. Jag vill gärna se startelvor innan jag bestämmer mig helt. Watford briljerar inte borta men kan störa om allt stämmer.

 

Kolla in bombutbudet!

 

4. Newcastle – West Ham 1(x)
• Hemmalaget klättrar i tabellen efter tre raka segrar. Positiva vindar i klubben och visst kan även slå West Ham som blandar och ger. Oklart om Arnautovic kan lira för gästerna. Newcastle brukar historiskt sett trivas hemma mot Västra Skinkan och jag tror på poäng.

 

5. Crystal P – Burnley 1
• Nu får det faktiskt vara dags för seger Palace! Man har sett ganska bra ut på sistone, men har svårt att få in bollen. Tacksamt motstånd nu när läckande Burnley kommer på besök. Procenten på ettan börjar balla ur, men jag lämnar den ensam…en stund till.

 

6. Huddersfield – Brighton 1
• Fin trend för Hudds som har två segrar och en oavgjord på de tre senaste matcherna i ligan. Sedan Brighton gick upp i Premier League i augusti förra året så har man spelat 26 bortamatcher, och vunnit tre. Bra chans för hemmalaget till poäng.

 

Jag skriver ju spelförslag VARJE DAG – de kan du läsa här.

 

7. Birmingham – Preston 1(x2)
• Preston ligger på 17:e plats men har åtta raka matcher utan förlust och ska inte räknas bort här trots att Birmingham inte förlorat hemma på hela säsongen. Birmingham har inte slagit Preston på de nio senaste försöken.

 

8. Middlesbrough – Aston Villa 1(x)
• Sjuk match Villa var inblandat i senast när man spelade 5-5 hemma mot Nottingham. Lär inte bli sådana hockeysiffror här när ett defensivt stabilt Boro står för motståndet. Villa vann visserligen senaste boramatchen mot Derby, men innan dess hade man sju raka bortamatcher utan vinst. Fördel Boro som bara har två torsk på hela säsongen.

 

Får du ihop de åtta första matcherna? Härligt – lämna in Topptipset här!

 

9. Blackburn – Sheffield W 1(x2)
• Känns ganska skakigt i båda lägren. Rovers har släppt in sju mål på de två senaste matcherna, men det har varit borta – hemma är man starkare (en förlust på hela säsongen).

 

10. Bolton – Wigan 1(x2)
• Två poäng på de nio senaste matcherna för Bolton som rasar i tabellen. Wigan har förlorat åtta av nio bortamatcher den här säsongen. Ingen sambafotboll att förvänta sig här – viktiga poäng på spel och helst alla tecken.

 

11. Derby – Swansea 1
• Svettigt för Swansea som har tre torsk på de fyra senaste matcherna. Svårt bortamatch detta och risk att det blir ytterligare en förlust. Derby blandar och ger men hemma är man vanligtvis stabilt.

 

12. QPR – Hull 1(x) M
• QPR är riktigt svårslaget just nu med bara en torsk på de nio senaste ligamatcherna. Dock har man blivit överjävligt stor favorit mot Hull som börjar hitta lite form. Gästerna får tillbaka sin målspruta Frazier Campbell nu och kan kanske störa med lite flax.

 

13. Reading – Stoke (x)2
• Stoke torskar inte ofta, men vinner inte heller tillräckligt många matcher. Man måste ta fler trepoängare om man ska ta sig till topp sex. Reading har bara två vinster på de tio senaste matcherna.

 

Här har du veckans stryktipskupong!

B E R M U D A B E N N Y

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.