Stryktipset, vecka 47, 26 november 2022 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 47, 26 november 2022

Spretig kupong den här veckan där FA-cup-matcher varvas med VM-matcher. Jag testar R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Frankrike – Danmark 1(x) M
• 0-0 för Danmark i premiären och nu är varje poäng viktig. Man har visat i andra sammanhang att man kan rå på Frankrike och inte omöjligt att man kan skrälla igen. Jag jobbar gärna in en gardering här!

 

2. Argentina – Mexiko 1
• Messi och gänget är i brygga efter 1-2 mot Saudiarabien. Och nu har man Mexiko och Polen kvar att möta i gruppen – inte lätt! Men senaste gången Argentina förlorat öppningsmatch i VM var 1990 när man föll mot Kamerun med 0-1. Då vann man hela turneringen!

 

3. Hartlepool – Harrogate (x)2
• Två lag som vanligtvis håller till i botten av League Two. FA-cupen nu och det känns öppet. Hartlepool streckas för hårt och jag väljer bort ettan.

 

4. Oxford – Exeter 1(x2)
• League One-möte i FA-cupen. Det skiljer bara en poäng i serien och öppet race här. Oxford har blåsts upp till stor favorit men jag tar gärna med samtliga tecken.

 

5. Portsmouth – MK Dons 1(x)
• Pompey är ruggigt starkt hemma där man inte har förlorat sedan i januari. Dons kan säkert bråka emot men jag tror ändå inte att man får med sig mer än ett oavgjort resultat.

 

6. Sheffield W – Mansfield 1
• Sheffield streckas hårt, men kanske med rätta. Det ska skilja ordentligt mellan lagen och mycket ska till för att lilla Mansfield ska störa här.

 

7. Shrewsbury – Peterborough (1) 2
• Shrewsbury är ingen vinstmaskin direkt – bara en seger på de åtta senaste tävlingsmatcherna. Nu ställs man mot League One-rivalen Peterborough och jag tror det kan bli en målfest. Jag testar att skippa krysset.

 

8. Walsall – Carlisle 1(x2)
• Två League Two-gäng som drabbar samman här och visst känns det ovisst. Båda lagen har fin form och går in detta med stort självförtroende. Helgardering känns helrätt!

 

9. AFC Wimbledon – Chesterfield 1(x)
• Visst borde League Two-laget Wimbledon har bra chans mot Chesterfield som lirar i National League. Dock tycker jag prollen på ettan dragit iväg och jag jobbar gärna in en gardering.

 

10. Japan – Costa Rica 1
• Vilken bragd japanerna stod för i premiären när man slog självaste Tyskland med 2-1. Nu har man en gyllena chans att ta sig vidare i gruppen. Costa Rica var uselt mot Spanien när man föll mot Spanien med 0-7. Inte lika stora siffror nu, men japansk seger tror jag på.

 

11. Belgien – Marocko 1(x2)
• Belgarna vann visserligen premiären mot Kanada men man spelade långt ifrån övertygande och seger var absolut inte rättvis. Marocko är svårspelat och har en stark defensiv (0-0 mot Kroatien i första matchen). Jag litar inte på Belgien som lär vara konfunderat trots segern senast.

 

12. Kroatien – Kanada 1
• Kroaterna är förvarnade – Kanada kan spela riktigt bra fotboll. Men kanske gick luften ur lite när man inte fick hål mot Belgien. Kroatien är stabilt och jag tror inte att man beter sig lika tafatt som belgarna.

 

13. Spanien – Tyskland (1x)2
• Vilken match som avslutar kupongen! Japan lär slå Costa Rica och då är det bara seger som gäller här för Tyskland. Men det är inte så bara mot ett Spanien som sprudlar av självförtroende.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.