Stryktipset, vecka 47, 25 november 2023 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 47, 25 november 2023

Äntligen är landslagsdeppet över och England är tillbaka på kupongen – kul! Här kommer veckans stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Brentford – Arsenal 2
• Ingen enkel uppgift för Arsenal i detta Londonderby, men visst borde kunna ta tre pinnar. Man får troligtvis tillbaka både Gabriel Jesus och Ödegaard till den här matchen efter en tids skadefrånvaro. Max x2.

 

2. Newcastle – Chelsea 1(x)
• Två hårt skadeskjutna gäng och det känns ganska öppet. Newcastle är dock ruggigt starkt hemma och borde fixa en pinne mot Chelsea.

 

3. Nottingham – Brighton (x)2
• Det finns en ruggigt hög högstanivå hos Brighton, men poängmässigt har det sett lite svajigt ut och kanske Europaspelet ta ut sin rätt. Borta mot Nottingham går inget lag säkert. Räcker x2?

 

4. Burnley – West Ham 2
• Jag har lite svårt för att lita på West Ham, men nu möter man ett svagt Burnley och visst talar det mesta för bortaseger. Lite olustigt att lämna tvåan ensam och det kan mycket väl bli en gardering tillslut.

 

5. Luton – Crystal Palace (x)2
• Luton är en charmig nykomling som inte ger sig i första taget. Derby mot Palace nu och kanske kan hemmalaget kriga till sig en pinne mot ett offensivt trubbigt bortalag.

 

6. Sheffield U – Bournemouth (1x)2
• Viktiga poäng på spel och det känns ganska öppet. Sheffield är favorit hos tipparna medan Bournemouth är favorit hos oddssättarna.

 

7. Bristol C – Middlesbrough 2
• Ok ok Bristol har tagit tre poäng på de två senaste. Men det har också varit mot Sheffield W (jumbo, 1-0) och QPR (nästjumbo, 0-0). Inte speciellt imponerande. Svårare emot nu när ett formstarkt Boro gästar. Jag testar tvåan.

 

8. Huddersfield – Southampton (x)2 M
• Southampton börjar hitta lite PL-form igen efter 6 2 0 på de åtta senaste matcherna. Man ska vara självklar favorit mot bottengänget Hudds förstås. Dock är hemmalaget svårspelet och jag trycker att rollen ballat ur på tvåan. Jag vill gärna få med en gardering.

 

9. Millwall – Coventry 1(x)
• Coventry har bara en bortaseger på hela säsongen och det kom mot slagpåsen QPR. Millwall har varit långtifrån stabilt hemma på The Den den här säsongen, men nu borde det ivarjefall kunna bli en pinne väl?

 

10. Plymouth – Sunderland (1x)2
• Plymouth är en pigg nykomlingen som oftar gasar på oavsett motstånd. Sunderland är bra, men det känns som detta har potential att bli en sån där urballad drabbning som kan sluta lite hursomhelst.

 

11. Preston – Cardiff 1(x2)
• Nja, njeee…NEJ. Procenten på ettan är alldeles för hög här. Visst har Preston fått med sig många poäng hemma, men övertygar inte mig. Jag tycker att detta känns helt öppet och då blir det att måla på med garderingar.

 

12. Stoke – Blackburn 1
• Två raka 0-0-matcher för Stoke innan uppehållet och man har sett väldigt trubbigt ut framåt samtidigt som man ser stabilt ut bakåt. Blackburn är svajigt men träffar man rätt så kan man störa. Ettan nu, men kan komma garderingar.

 

13. Swansea – Hull 1(x2)
• Många luriga matcher på veckans kupong – inte minst här i match 13. Swansea brukar ju vara starkt hemma i Wales men den här säsongen känns det inte stabilt. Hull kan vara riktigt bra och jag vill gärna få med alla tecken.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.