Stryktipset, vecka 46, 20 november 2021 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 46, 20 november 2021

Vad underbart att landslagsuppehållet är över så vi kan fokusera på normala saker igen – som stryktipset till exempel! 🙂 Här kommer veckans stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Liverpool – Arsenal 1
• Fin form för Arsenal innan uppehållet, men detta borde bli för tufft. Liverpool har gjort Anfield till ett fort igen och borde kunna dra det längsta strået. Just nu funkar spikettan men drar den iväg för mycket så kan krysset vara ett drag.

 

2. Watford – Manchester U (1x)2
• Nja, går det verkligen att lita på United just nu? Ligaspelet går uselt och det är ordentligt rörigt i klubben. Dessutom landslagsuppehåll som stör. Gyllene chans för Watford att skrälla.

 

3. Wolverhampton – West Ham (1x)2
• Riktig skalp av West Ham innan uppehållet när man hemmaslog Liverpool med 3-2. Men Wolves är också riktigt vasst just nu och någon självklar bortaseger är det verkligen inte.

 

4. Norwich – Southampton 2
• Dean Smith har tagit över Norwich, men visst får han svårt att få ordning på det här gänget. Dock vann Norwich innan uppehållet och kanske kan nye tränaren ge en tillfällig boost. Fin form hos Saints ändå och tvåan lämnas ensam än så länge.

 

5. Aston Villa – Brighton 1(x)
• Uppehållet kom lägligt för Villa som hade fem raka förluster innan ledigheten. Nu är det Steven Gerrard som styr skeppet och det borde kunna ge laget en skjuts i rätt riktning. Brighton är dock ruggigt svårslaget och en kryssgardering är svår att undvika.

 

6. Newcastle – Brentford 1(x2)
• Fyra raka förluster för Brentford och det kan bli problem igen mot Newcastle som tagit in Eddie Howe som ny huvudtränare. Men procenten på ettan är ett skämt med tanke på hur öppet det här är egentligen. Newcastle är fortsatt utan hemmaseger den här säsongen.

 

7. Burnley – Crystal Palace (1) 2
• Palace går riktigt starkt under Viera. Man har mött otroligt svårt motstånd på resande fot och nu äntligen kan det bli lättare, även fast Burnley på Turf Moor aldrig är enkelt. Burnley har vunnit de tre senaste mötena mot Palace.

 

8. Bristol C – Blackburn (1x)2
• Efter 17 raka hemmamatcher utan seger så vann Bristol hemma mot Barnsley precis innan uppehållet. Imponerande gjorde man iofs inte, men det var nog väldigt skönt att besegra hemmaspöket. Blackburn blandar och ger och det känns som detta kan sluta hursomhelst.

 

9. Huddersfield – West Bromwich (x)2
• Det finns nästan inga självklara bortasegrar i The Championship och inte här heller. WBA ligger på en fin tredjeplats men spelet har hackat på slutet, framförallt borta där man har tre raka torsk. Huddersfield är svårslaget hemma och kan ta poäng igen.

 

10. Hull – Birmingham 1
• Efter fem raka förluster tog Hull en efterlängtad seger mot Barnsley senast. Kanske kan rida vidare på den segern nu när man ställs mot ett instabilt Birmingham. Hull har vunnit sex raka hemmamatcher mot Birmingham. På en tuff kupong singlas ettan.

 

11. Middlesbrough – Millwall (x)2 M
• Två lag som är svåra att få grepp om och resultaten blandas hej vilt. Boro har trivts bra hemma mot Millwall på senare år men gästerna har fin kapacitet i år och 5 1 2 på de åtta senaste är bra. Jag kryssar från höger.

 

12. Preston – Cardiff (x)2
• Bara en hemmaförlust på hela säsongen för Preston (hemmapremiären mot Hull), men inte självklart att det går lätt mot Cardiff där Steve Morison har fått fart lite på laget. Efter tio raka matcher utan seger så vann Cardiff senast. Procenten på hemmaseger är urballad och jag går emot.

 

13. Reading – Nottingham 2
• Vilket lyft det har blivit för Nottingham under tränare Steven Cooper. På de tio senaste matcherna så är det bara topplagen Bournemouth och Fulham som tagit fler poäng. Reading kan förstås störa men just nu känns spiktvåan som ett trevligt drag.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.