Stryktipset, vecka 46, 18 november 2017 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 46, 18 november 2017

Sverige är klart för VM, landslagsuppehållet är över och äntligen är Premier League tillbaka. Och när man inte tror att det kan bli bättre så är det även jackpot på stryket! R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Manchester U – Newcastle 1
• Pogba, Rojo och en visst Zlatan är uttagna i matchtruppen och Old Trafford lär koka. Och United lär bryta ned gästerna ganska lätt. Avgör Zlatan? Antagligen.

 

2. Bournemouth – Huddersfield 1(x)
• Stanislas missar definitivt för hemmalaget, medan Joshua King är tveksam. Två väldigt viktiga spelare för offensiven. Huddersfield krigar på bra och poäng här mot ett Bournemouth som bara har en hemmaseger är naturligtvis ingen omöjlighet. Procenten har hamnat lite snett. Målsnålt?

 

3. Burnley – Swansea 1(x2)
• Burnley är riktigt starkt  just nu och det är framförallt defensiven som imponerar stort. Ett uddlöst Swansea borde få det svårt på Turf Moor. Dock verkar gästerna få tillbaka Wilfried Bony, Martin Olsson och Renato Sanches. Samtidigt har Burnley skavanker på offensiva pjäserna Whells, Wood och Walters. Viss skrällchans ändå – Swansea har trots allt vunnit de fyra senaste mötena med Burnley.

 

4. Crystal P – Everton (1x)2
• Ångestmöte mellan två lag som inte får till det. Tabelljumbon Palace får tillbaka Benteke efter sju veckors skadefrånvaro. Och han lär behövas mot Everton som man inte gjort mål emot på fyra hemmamatcher. Gästerna är ju långt ifrån gammalt storslag iofs så visst finns det chans för Palace att ta viktiga pinnar. Öppet.

 

5. Leicester – Manchester C 2
• Leicester kämpar på bra. Man tog inte många poäng inledningsvis men då var också motståndet riktigt bra. Lättare spelschema på slutet och då har också fler poäng trillat in (fem raka ligamatcher utan torsk). Visst blir det tufft mot City, men Leicester har faktiskt bara förlorat en av de fyra senaste mötena med giganten. Kan man skrälla igen? Tveksamt.

 

6. Liverpool – Southampton 1(x) M
• Nej nej nej, ca 75% på ettan är inte ok! JA Pool ska vara favorit, men man vantrivs nådjävulskt mot ett vanligtvis defensivt starkt Southampton som mycket väl kan åka hem med minst en pinne från Anfield – det har man gjort de tre senaste gångerna…

 

7. WBA – Chelsea 2
• Pissig start på säsongen för WBA som nu är uppe i tio raka tävlingsmatcher utan vinst. Det är mycket som talar för ytterligare en förlust nu när de regerande mästarna kommer på besök. Historiskt sett så stor WBA upp bra hemma mot just Chelsea och har man råd kan en rolig gardering vara på sin plats. Chelsea spelar borta mot Qarabag i CL på onsdag.

 

8. Birmingham – Nottingham 1(x2)
• Spontant jobbiga gäng att tippa på och jag kommer inte känna mig nöjd förrän varenda jävla tecken är med här. Ibland är tipparrutin och magkänsla som får väga avgörandet. 🙂 Birmingham har inlett säsongen fullkomligt uselt, men jag tror inte att man nödvändigtvis behöver stanna nere i botten. Ett landsuppehåll kanske gör hemmalaget gott.

 

9. Hull – Ipswich 1
• Ipswich har bara vunnit en av de 17 senaste bortamatcherna med Hull, men nu borde man väl ändå ha helt ok chans med tanke på att Hull har släppt in tio mål på de fem senaste hemmamatcherna. Eller? Ipswich i sin tur förlorat fem av de sex senaste bortamatcherna och får svårt igen. Lite skadebekymmer hos gästernaoch jag testar singelettan.

 

10. QPR – Aston Villa (1x)2
• Första testen utan Terry. Villa fick mittbacksveteranen skadad innan uppehållet och förväntas vara borta i ca två månader. Lätt blir det oavsett inte mot QPR som bl a slagit ligaettan Wolves hemma.

 

11. Reading – Wolverhampton (x)2
• Precis innan uppehållet så hittade Reading plötsligt lite form igen när man slog både Forest och Derby är finfina insatser. Nu möter man dock seriens just nu bästa lag och det krävs ytterligare en topprestation för att man ska kunna hänga med. Ingen given singeltvåa för mig.

 

12. Sheffield W – Bristol C 1(x)
• Bristol gick otroligt starkt innan uppehållet och har imponerande sju raka bortamatcher i ligan utan torsk. Nu möter man ett som vanligt hemmastarkt Sheffield W som tog en riktigt tung skalp senast när man bortaslog Villa. Jag är inne på att det kan börja krångla för City snart.

 

13. Sunderland – Millwall 1(x)
• 14 raka ligamatcher för Sunderland utan seger men ändå är man streckat till ca 50%. Visst, Millwall imponerar inte på resande fot, men jag har jävligt svårt att förlita mig på att ångestfyllda Sunderland helt plötsligt ska bli någon slags vinstmaskin. Näe, gardering får det allt bli!

 

B E R M U D A B E N N Y

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.