Stryktipset, vecka 45, 9 november 2019 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 45, 9 november 2019

Svettig men kul stryktipskupong den här veckan! Också kul att det är 13 millar i jackpott. Här kommer veckans stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Tottenham – Sheffield U 1(x) M
• Nja, 70% på Spurs i dagsläget känns inte speciellt intressant. Visserligen vann med med klara 4-0 borta mot Röda Stjärnan i veckans CL-match, men man är långt ifrån stabilt i dagsläget. Dessutom är Sheffield svårspelat och kan mycket väl skrälla. Räcker 1x?

 

2. Leicester – Arsenal 1
• Leicester är brutalt bra just nu och är med rätta favorit mot ett skakat Arsenal. Men Gunners borde sprattla igång snart. Redan mot Leicester? Hmm…kanske. Just nu lämnar jag dock ettan ensam.

 

3. Newcastle – Bournemouth 1(x)
• Lurig match! Bournemouth har hög potential och lite vind i seglen efter seger hema mot Manchester United i förra omgången. Även Newcastle gjorde det bra senast med bortaseger mot West Ham. Newcastle förlorade hemmapremiären mot Arsenal – men sedan dess har man inte torskat på St. James’ Park. Kryssar från vänster men helst alla tecken.

 

4. Southampton – Everton (1x)2
• Två lag som slåss i bottenträsket men det finns ljusglimtar. Southampton har stått upp bra i två raka möten med City (Ligacup och liga) – två torsk iofs men ändå. Everton fixade sen kvittering hemma mot Tottenham senast och kan också vara lite på gång. Jag har dock väldigt svårt att lita på Everton på resande fot.

 

5. Burnley – West Ham 1(x2)
• Burnley var riktigt dåligt borta mot Sheffield senast och måste upp i nivå för att inte åka på ytterligare en mina. Nu möter man ett riktigt formsvagt West Ham som trots till synes enkelt spelschema bara har två poäng på de fem senaste matcherna.

 

6. Birmingham – Fulham (1x)2
• Visst är Birmingham starkt hemma, men man har blivit lite väl stor favorit hemma mot Fulham som har många hästkrafter under huven. Samtidigt så har ju Fulham svårt fått ut all den där kraften och kanske kan man snubbla till igen.

 

7. Hull – West Bromwich (x)2
• Två formstarka lag som ställs mot varandra. Tre raka riktigt tunga segrar för Hull som senast bortaslog självaste Fulham med klara 3-0. Nu väntar ännu en svår uppgift när serieledande WBA gästar.

 

8. Sheffield W – Swansea 1(x)
• Fan vad många tuffa matcher det är på kupongen! Ännu ett svettigt möte här som kan sluta lite hursomhelst. Men visst ska hemmafördelen väga tungt – Sheffield är riktigt starka hemma mot Hillsborough.

 

9. Leeds – Blackburn 1
• Och när man inte tror att det ska bli bökigare så dyker Slamp-Leeds upp på kupongen. Whoopidoo. Men jo, det får bli en spik trots allt. Hemmaformen är riktigt bra samtidigt som Rovers inte trivs på bortaplan.

 

10. Millwall – Charlton 1
• Intressant etta här tycker jag. Millwall är riktigt bra hemma på The Den och jag tror att Charlton får problem (men det har jag sagt förutom). Gästernas form börjar dala och jag tror inte att man åker hem med tre pinnar.

 

11. QPR – Middlesbrough 1(x2)
• Målsnålt defensivt Boro med katastrofform mot ett offensivt hawaii-spelande QPR. Detta ska bli intressant. Också intressant att se den sjukt höga prollen på singelettan som jag inte kan acceptera. Mot defensivt svagt QPR som har Boro chansen att skapa något.

 

12. Reading – Luton 1
• Reading börjar hitta lite form med 2 1 0 på de tre senaste. Bra chans till poäng igen när ett formsvagt Luton kommer på besök. Procenten börjar bli lite väl hög på ettan men jag lämnar den ensam just nu.

 

13. Wigan – Brentford (x)2
• Brentford trivs bättre borta än hemma och räds nog inte motståndet här. Wigan har haft det motigt på senare tid och bara vunnit en av de fem senaste matcherna. Är dock ganska svårspelet hemma på DW Stadium och krysset ska med.

 

Veckans stryktipskupong

 

B E R M U D A B E N N Y

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.