Stryktipset, vecka 44, 6 november 2021 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 44, 6 november 2021

Nu är helgen här och det betyder förstås ett nytt stryktipsförslag! 15 miljoner i jackpott – här kommer mina tankar. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Crystal P – Wolverhampton 1(x)
• Två formstarka lag som drabbar samman på Selhurst Park och den här matchen vill jag gärna se! Palace vann borta mot Manchester City senast och har bara en förlust på de nio senaste ligamatcherna. Efter en tuff inledning har Wolves hittat formen – 4 1 0 på de fem senaste. Jag kryssar från vänster.

 

2. Brentford – Norwich 1(x2)
• Norwich har det riktigt jobbigt, man ligger tvärsist med åtta poäng upp till säker mark. Men man är definitivt inte chanslöst mot Brentford som efter en fin inledning nu har tre raka torsk. Procenten på ettan börjar balla ur och visst finns det fint värde i både kryss och tvåa.

 

3. Brighton – Newcastle 1(x)
• Brighton går fortsatt starkt och har bara förlorat två av tio spelade matcher. Visst ska man ha bra chans till poäng igen när Newcastle gästar. Spikettan känns dock inte speciellt intressant för mig. Jag räknar med en tajt match där det mycket väl kan bli delad pott.

 

4. Barnsley – Hull 1
• Efter sju raka torsk så vann Barnsley äntligen i veckan – 2-1 hemma mot Derby. Nykomlingen Hull har fem raka förluster och bortaplan har man inte gjort mål på de sju(!) senaste matcherna.

 

5. Birmingham – Reading 1(x2)
• Två lag med motsatta formkurvor, Birmingham med tre raka segrar och Reading med fyra raka torsk. Jag är dock inte övertygad om att detta behöver bli en enkel seger för Birmingham. Reading blixtrar till ibland och brukar trivas på St. Andrew’s. Och dessutom brukar ju jag kalla Birmingham för ”Lilla Slamp-Leeds”. 😉 Helgardering!

 

6. Blackburn – Sheffield U 1(x)
• Hög högstanivå hos båda lagen här, men det är inte alltid som det kommer fram. Framförallt Sheffield har underpresterat ordentligt trots bra trupp. Rovers torskade med hela 0-7 hemma mot Fulham senast, men man spelade med en man mindre i över en timme så det är nog ingen fara med formen. Snarare revansch att vänta nu kanske?

 

7. Cardiff – Huddersfield (x)2
• Herrejävlar vad dåligt det går för Cardiff. Bara EN poäng på de tio senaste matcherna och hemma har man förlorat sju raka tävlingsmatcher. Det kan bli problem igen när Huddersfield gästar. Har bara förlorat borta mot hemmastarka lagen Swansea, Stoke och Bournemouth.

 

8. Nottingham – Preston (1x)2
• Fortsatt fin form för Forest som har 5 3 1 på de nio senaste. Nu ställs man mot ett Preston som också börjar hitta form – riktigt stark seger borta mot Bournemouth i veckan. Preston trivs borta mot Nottingham och har bara förlorat här i en av de åtta senaste gångerna man gästat.

 

9. Coventry – Bristol C 1(x2)
• Coventry har gjort mål i alla sina hemmamatcher, medan Bristol C har släppt in mål alla bortamatcher. Så visst talar mycket för att Coventry nätar, men samtidigt är sannolikheten till Bristol-poängen bra mycket större än vad procenten visar på just nu. Kul skrälldrag.

 

10. Luton – Stoke 1
• Sex raka hemmamatcher för Luton utan torsk (3 3 0) och jag tror att trenden håller i sig mot Stoke som har svårt att hitta stabilitet, framförallt borta. Hemmafördelen kan fälla avgörandet och jag streckar från vänster.

 

11. Millwall – Derby 1(x) M
• Derby har inte vunnit på sex raka matcher och har två raka förluster. Det blir svårt igen när man ställs mot Millwall borta på The Den. Millwall trivs riktigt bra hemma och hemmapoäng känns väldigt troligt. Inte så rolig prolle på spikettan och jag tar gärna med krysset.

 

12. Peterborough – Fulham 2
• Mycket ska till för att Peterborough ska störa ett formstarkt Fulham men visst finns möjligheten om man får till en riktig träff. På en tuff kupong så lämnas tvåan ensam just nu, men jag skulle gärna få med någon gardering till slut.

 

13. West Bromwich – Middlesbrough 1
• Tabelltrean WBA är seriens bästa hemmalag och även fast gästerna har hyfsat hög potential, så är man bättre hemma än borta och borde få riktigt tufft. Skadelistan är fortsatt lång hos Boro och har WBA har målsprutan Karlan Grant i fin form och han kan mycket väl avgöra igen.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.