Stryktipset, vecka 43, 28 oktober 2017 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 43, 28 oktober 2017

Bara engelska matcher på stryktipskupongen den här veckan – underbart! En hel del stora favoriter som kan vara värda att syna. Var hittar du skrällarna? R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Bournemouth – Chelsea (1x)2
• Jag anar att Chelsea kommer att bli vrålstor favorit här. För stor? Kante är tillbaka för gästerna, men Morata verkar vara fortsatt borta. Chelsea har bara hållit nollan i en av åtta matcher och mycket talar för att man släpper in nån balja igen. Callum Wilson på väg tillbaka för Bournemouth som börjar hitta lite form. Ett pressat Chelsea och jag ser spelvärde i både krysset och ettan.

 

2. Arsenal – Swansea 1
• Det känns alltid lite läskigt att förlita sig på Gunners, men det ska mycket till för att Swansea ska kunna stå emot Sanchez/Özil/Lacazette. Moralen känns inte skyhög hos gästerna direkt och troligtvis får man inkassera ytterligare en torsk. Martin Olsson ny på skadelistan.

 

3. Crystal Palace – West Ham 2
• Heroisk vändning i Ligacupen av West Ham när man under en dunderkvart vände 0-2 till 3-2 borta mot Spurs. Sådana insatser kan såklart få igång maskineriet som krånglat en hel del än så länge. Och krångligt har det onekligen även varit för Palace som ligger sist i Premier League och åkte ut mot Bristol C i Ligacupen med hela 1-4 trots att man matchade ett starkt lag. Skinkorna har tre raka segrar borta mot just Palace, och jag tror att man har bra chans till poäng igen. Drar en rövare till bra prolle!

 

4. Liverpool – Huddersfield 1(x) M
• Bara en seger på de fem senaste matcherna för Pool är naturligtvis inte ok, och 1-4 borta mot Tottenham senast är ju en katastrof. Nu måste det fanemig bli skärpning om inte Klopp ska behöva se sig efter ett nytt jobb. ÖSK kanske? 😉 Huddersfield svävar runt på rosa moln efter 2-1-vinsten hemma mot United senast och kanske kan man skrälla igen? Jag litar inte på Pool just nu och procenten är som vanligt urballad.

 

5. Watford – Stoke 1(x2)
• Watford imponerar! Vann senaste hemmamatchen mot Arsenal och följde upp det med att störa Chelsea rejält på bortaplan. 4-2 till slut till Chelsea. Dock har viktige spelfördelaren Pereyra skadat sig och missar den här matchen. Stoke har bara vunnit en av de sju senaste ligamatcherna, vilket såklart inte är bra – men jag tycker ändå att man procentuellt sett har större chans att störa än vad svenska folket tror just nu. Stoke har vunnit de två senaste ligamatcherna borta mot Watford och kan göra det inte.

 

6. WBA – Manchester C 2
• Jaha, är det “äntligen” dags för City att tappa poäng i PL-racet? Nja, tveksamt. WBA må vara obesegrat hemma änsålänge, men motståndet har dock varit ganska mänskligt – det är det fanemig inte nu! Agüero blir Citys främste målskytt genom alla tider om han gör ett mål här.

 

Stryktipsförslag får du varje vecka – men mina singelspelsförslag kan du läsa varje dag, nämligen här.

 

 

7. QPR – Wolves (x)2
• Wolves visade i Ligacupen att den fina formen är intakt – iofs förlust borta mot Manchester City, men det krävdes straffar för att avgöra det hela (0-0 efter full tid och förlängning). Det var stor rotation i truppen så någon trötthet ska det inte vara tal om. Wolves har två segrar och ett kryss på de tre senaste borta mot QPR. Jag tror på poäng igen, men kan blir en tät historia.

 

8. Reading – Middlesbrough (1x)2
• Men va fan Boro, vad händer!? En av de stora seriefavoriterna har nu sex raka tävlingsmatcher utan vinst och det börjar osa kris och flopp. Kanske kan man få ordning på grejerna borta mot Reading, men det är långt ifrån någon självklarhet. Reading övertygar inte heller direkt, men kan störa alla lag.

 

9. Burton – Ipswich (x)2
• Burton har bara vunnit en av den nio senaste matcherna och inte gjort ett enda mål på de fem senaste matcherna. Skadelistan blev längre efter matchen mot Forest då man åkte på tre nya skador. Ipswich går också tungt just nu men också mött ganska bra motstånd. Kanske kan få det att lossna mot Burton. Ipswich har gjort mål i alla utom en bortamatch och hänger antagligen minst en balja även här.

 

10. Cardiff – Millwall 1
• Visst ska Cardiff vara vrålstor favorit här. Millwall gör det ganska bra som nykomling men det är framförallt hemma på the Den som man sprattlar till. Cardiff har visat upp den stabilitet som krävs för att hänga med i toppen av Championship.

 

11. Norwich – Derby 1(x)
• Två formstarka lag som möts – Norwich har åtta raka ligamatcher utan torsk och Derby fem. Dock är bortaspelet för Derby inte alls speciellt imponerande – på de 15 senaste bortamatcherna i Championship så har man bara vunnit två. Hemmapoäng känns troligt.

 

12. Preston – Brentford 1(x2)
• Nja, lite klurigare match än vad procenten pekar på tycker jag. Det känns som om Brentford börjar komma igång och kanske kan man störa Preston ändå som man vanligtvis trivs väldigt bra mot. Preston vann senaste mötet, men innanan dess hade Brentford sex raka segrar mot Preston.

 

13. Sunderland – Bristol C (x)2
• 11 raka ligamatcher utan seger för Sunderland, men tre raka kryss nu på slutet. Hemma har man gått riktigt dåligt och fortfarande inte vunnit inför hemmafansen. Kommer första trean mot ett Bristol City som är riktigt formstarkt i ligan och som dessutom slagit ut tre PL-lag ur Ligacupen? Tveksamt, men inte helt omöjligt.

 

B E R M U D A B E N N Y
[email protected]

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.