Stryktipset, vecka 43, 26 oktober 2019 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 43, 26 oktober 2019

13 feta miljoner i jackpott den här veckan och en hel del favoriter i fara! Här kommer veckans stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Brighton – Everton (1x)2
• Yttern Mooy avstängd för hemmalaget efter sitt röda kort senast mot Villa, en match som Brighton till slut torskade efter ett sent avgörande. Everton tog en stärkande seger hemma mot West Ham i förra omgången, men känns långt ifrån stabilt. Brighton krossade Tottenham i senaste omgången och har potential att störa igen.

 

2. Watford – Bournemouth 1(x2)
• En hel del skadebekymmer hos tabelljumbon Watford + att Holebas är avstängd. Mot Bournemouth brukar man ha det ganska tufft (inte vunnit på fem raka hemmamöten). Två lag som trevar efter formen. Helst alla tecken.

 

3. West Ham – Sheffield U 1(x)
• Två lag som båda har tolv poäng men där det är nykomlingen Sheffield United som imponerar mest – TUNG 1-0-seger hemma mot Arsenal senast. Man slutar aldrig att kriga och det skulle inte förvåna mig om man knep poäng även mot West Ham som bara har en seger på de fem senaste ligamatcherna.

 

4. Burnley – Chelsea 2
• Offensiva bekymmer hor Burnley där både Barnes och Wood dras med skavanker – oklart hur de startar. Chelsea tog en imponerande 1-0-seger borta mot Ajax veckans CL-match, och om man bara kan ställa om så borde man ha bra chans till tre poäng på Turf Moor (Chelsea har vunnit här fyra av de fem senaste besöken).

 

5. Hull – Derby (1x)2
• Den här omgångens motståndare är ett riktigt bogey team för Hull som inte vunnit mot Derby på sex raka matcher (0 1 5). Man tog dock en stärkande seger borta mot Forest senast och kan vara lite på gång. Även Derby kämpade och vann mot Wigan efter ett sent avgörande.

 

6. Middlesbrough – Fulham 2
• Boro fortsätter att sjunka i Championship – man ligger nu på en bedrövlig 21:a plats. Det blir ju inte direkt lätt nu heller när ett av ligans absolut starkaste lag kommer på besök. Mitrovic är i kanonform hos gästerna (hattrick senast).

 

7. West Bromwich – Charlton 1(x)
• WBA toppar serien – man kryssade senast hemma mot Barnsley men man är nog ganska nöjt med den poängen eftersom man länge låg under med 0-2 (slut 2-2). Charltons form är något dalande, men man har en hög högstanivå och kryssade bland annat borta mot Fulham i början av månaden. För hög procent på singelettan för mig.

 

Förutom stryktipsförslag skriver jag ju faktiskt speltips VARJE DAG.

 

8. Preston – Blackburn 1(x) M
• Brukar bli underhållande matcher när dessa lag möts och kanske kan det ramla en hel del mål även den här gången. Preston har vunnit fyra av de fem senaste mötena och är dessutom obesegrat hemma den här säsongen. Det börjar bli lite väl hög prolle så gardera om du har råd.

 

9. Birmingham – Luton 1
• Två lag som sällan kryssar och bara gasar på framåt. Jag skulle inte bli förvånad om det blev en hel del mål. Bara en hemmatorsk på hela säsongen för Birmingham och bra chans till seger mot nykomlingen Luton.

 

10. Huddersfield – Barnsley 1(x)
• Hua, inget sexigt möte det här direkt när jumbon Barnsley gästar trean från slutet Huddersfield. Hemmalaget börjar dock komma igång efter katastrofstarten och har nu fem raka utan torsk (2 3 0). Jag gillar inte procenten på singelettan – Barnsley visade upp fint spel senast när man fixade 2-2 borta mot serieledande WBA. Man fick också ÅTTA gula kort i den matchen.

 

11. Millwall – Stoke 1(x)
• Stokes bortaform är (som vanligt) överjävligt usel. Att man ska vinna borta på The Den ser jag som osannolikt. Millwall är riktigt tunga hemma och jag kryssar från vänster.

 

12. Nottingham – Reading 1(x2)
• Forest är ju ett jävla gäng alltså och när man tror att de är på gång så dippar laget och har nu två raka torsk. Reading är verkligen ingen lätt uppgift och jag tycker att Nottingham blivit en brutalt stor favorit. Jämför 68% mot oddset på 2.09 på samma match.

 

13. Kalmar FF – Falkenberg 1
• Ångest! Ångest! Ångest! Så otroligt viktiga poäng på spel här. Falkenberg ligger sist men har med två omgångar kvar fortfarande chans att nå en kvalplats, eller till och med platsen ovanför strecken där just Kalmar ligger och balanserar. FFF har inte vunnit en bortamatch på hela säsongen – KFF har inte vunnit en hemmamatch sedan i maj. Sexigt värre.

 

Veckans stryktipskupong

 

B E R M U D A B E N N Y

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.