Stryktipset, vecka 42, 23 oktober 2021 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 42, 23 oktober 2021

Massa miljoner i jackpott och en härligt stryktipskupong med många skrällchanser! Här kommer veckans stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Brighton – Manchester C (x)2
• Brighton har gjort det otroligt bra så här långt under säsongen och ligger fyra, bara två poäng efter City på tredjeplats. Visst ska City vara favorit, men med tanke på procenten och faktumet att gästerna lirade i Champions League i tisdagens så tycker jag att en gardering ska fram.

 

2. Leeds – Wolverhampton 2
• Vilken match av Wolves senast när man vände och vann borta mot Villa i derbyt – 0-2 till 3-2 på de sista tio minuterna! Leeds däremot torskade mot Southampton med 0-1. Bamford och Philips saknas för hemmalaget och det är ju minst sagt kännbara avbräck. Wolves brukar trivas här och jag testar faktiskt bortaskrällen.

 

3. Everton – Watford 1(x)
• Naturligtvis svårt för Watford igen här, men samtidigt är Everton tungt skadedrabbat och offensiven ser ganska trubbig ut utan stjärnorna. Trevande form hos hemmalaget och jag tänker INTE spika ettan till över 70%.

 

4. Southampton – Burnley 1(x2)
• Det lär ju inte spruta in baljor mellan de här gängen. Viktige Ward-Prowse fortfarande avstängd för hemmalaget som dock vann utan honom mot Leeds. Burnley fortsatt utan seger den här säsongen, men så himla dåligt ser det inte ut. Trots terrorschema på bortaplan än så länge (City, Leicester, Everton och Liverpool) så har man stått upp bra. Snart får man med sig något, kanske redan nu?

 

5. Crystal P – Newcastle 1
• Palace börjar komma igång ordentligt under Viera vid rodret – imponerande senast när grejade kryss borta mot Gunners. Zaha stod över då, men borde kunna vara tillbaka nu. Newcastles nya ägare har börjat skrida till verket, och Steve Bruce fick sparken som tränare efter 2-3-torsken mot Spurs senast. Jag tror inte på gästerna här.

 

6. Birmingham – Swansea (1x)2
• Ovisst möte. Bara två poäng på de sju senaste matcherna för Birmingham som inte ens gjort mål på sex raka matcher! Riktigt starkt av Swansea att vända och vinna hemma mot topplaget WBA senast. Och man är bättre hemma än borta vanligtvis, men jag tror ändå på poäng här.

 

7. Blackburn – Reading 1 (2)
• Blackburn fick inte igång offensiven alls borta mot QPR senast. Bara ett skott på mål och torsk med 0-1 tillslut. Men mot Reading borde det kunna bli mål åt alla håll – ivarjefall om man kikar på historiken. På de sex senaste mötena lagen emellan på Ewood Park så har det blivit sjuka 5,0 mål per match i snitt!

 

8. Blackpool – Preston 1
• Lokalt derby och mer än poäng på spel. 0 3 3 på sex bortamatcher för Preston och jag tror inte att första bortasegern kommer nu heller. Det kommer vara ordentligt tryck på läktarna och visst borde det gynna nykomlingen Blackpool som bara har en torsk på de sex senaste matcherna.

 

9. Bournemouth – Huddersfield 1(x)
• Serieledande Bournemouth ska vara favorit här förstås men till hela 75% mot ett allt annat än usel Huddersfield som faktiskt ligger på en fin sjätteplats? Nej det blir inte någon spik för mig här heller.

 

10. Luton – Hull 1
• Luton imponerar tycker jag! Bara en torsk på de nio senaste och mycket pekar på att den sviten förlängs. Hull håller inte måttet just nu, framförallt inte på bortaplan, och får svårt igen.

 

11. Millwall – Stoke 1(x2)
• Millwall följde upp hemmatorsken mot Luton med att vinna borta mot Sheffield U men man fick stor hjälp av att spela med en man mer i 35 minuter. Två raka torsk för Stoke, men ingen större fara med formen tror jag. Gästerna håller riktigt hög nivå och definitivt kapacitet att störa.

 

12. Peterborough – QPR (1x)2
• Nykomlingen Peterborough är inget stjärngäng kanske, men hemma tar man ingen skit och jag tror inte att det behöver bli någon överkörning nu heller. Visst har tabellfemman QPR hög kapacitet, men borta har man agerat ganska mediokert (har dock mött bra lag på slutet). För hög prolle på tvåan och jag garderar.

 

13. West Bromwich – Bristol C 1(x) M
• Formkurvan svagt nedåt för tabelltrean WBA som har två torsk på de tre senaste matcherna. Visst är man starkt hemma (4 2 0) men man möter också seriens tredje bästa bortalag – Bristol kan dock inte vinna hemma. 🙂 Är nära 80% motiverat någonsin i Championship?

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.