Stryktipset, vecka 42, 21 oktober 2017 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 42, 21 oktober 2017

Kallt och ruggigt ute nuförtiden. Tur då att stryktipskupongen värmer och smiter åt som ett par nådjävulskt sköna långkallingar! Här kommer veckans spelförslag. R-3-3-24(12) + tre halvgarderingar. 192 kr. Lycka till! /BB

1. Huddersfield – Manchester U 2
• Två poäng på de fem senaste matcherna för Huddersfield och ETT gjort mål på sex senaste ligamatcherna. Anfallaren Steve Mounié kan vara tillbaka efter skada och det verkar behövas. Visst får man det svettigt hursomhelst mot ett formstarkt United som kan rotera en aning efter CL-matchen borta mot Benfica i veckan.

 

2. Manchester C – Burnley 1
• Det har faktiskt varit ganska tätt mellan dessa två lag på senare tid, ivarjefall resultatmässigt. På de fyra senaste mötena: 2 1 1. Men det är lite andra tider nu och City är i storslag. Visserligen “bara” 2-1 hemma mot Napoli i CL, men man hade bud på mycket mer. Kanske eventuellt möjligtvis tar jag med ett lyxkryss om plånboken tillåter.

 

3. Newcastle – Crystal Palace 1(x2)
• Vilken match av Palace senast när man slog regerande mästaren Chelsea med 2-1 inför en galen hemmapublik. Äntligen fick man ta en trepoängare! Naturligtvis kommer man stärkt ur den vinsten och har möjligheter att rida vidare på den vågen nu. Newcastle är dock starkt och har bara förlorat en av de sex senaste ligamatcherna.

 

4. Stoke – Bournemouth 1(x2)
• Två lag som nog inte förväntade sig att ligga så här pass långt ned i tabellen. Båda har en ganska hög högstanivå och det känns som om båda gängen har möjlighet att klättra. 15% på Bournemouth känns väldigt lågt med tanke på potentialen. Defoe trivs mot Stoke och mycket möjligt att hänger en balja till. Jag räknar med en tät match.

 

5. Swansea – Leicester 1(x)
• Efter fyra raka utan seger så vann Swansea äntligen senast, hemma mot Huddersfield med 2-0. Bra chans igen mot Leicester som inte trivs på resande fot – bara två vinster på de 25 senaste bortamatcherna i Premier League. 1x räcker?

 

6. Aston Villa – Fulham 1(x) M
• Två topptippade lag som sakta men säkert börjar hitta formen. Villa föll visserligen borta mot Wolves senast (vem gör inte det!?) men innan dess hade man fyra raka vinster och åtta raka utan torsk. Det ska inte vara någon fara med formen. Man har bara förlorat en av de 16 senaste hemmamatcherna mot Fula Skinkan, och jag har inne på att den sviten förlängs till 17 matcher.

 

Stryktipsförslag får du varje vecka – men mina singelspelsförslag kan du läsa varje dag, nämligen här.

 

7. Barnsley – Hull 1(x)
• Ofta en hel del mål när Barnsley lirar och den här säsongen har inte varit något undantag – 2-2 senast hemma mot seriefavoriten Boro är inget att skämmas, tvärtom, och visst kan man störa ett skadedrabbat Hull som inte vunnit någon av de sex spelade bortamatcherna i Championship (men dock gjort mål i fem av dem). Mittfältaren David Meyler avstängd för Hull.

 

8. Bolton – QPR (x)2 M
• Bolton tog säsongens första seger senast när man hemmaslog Sheffield W med 2-1. QPR gör det bäst hemma men på bortaplan har det inte blivit någon bortaseger än. Dock har man mött tufft motståndare på resande fot – lättare emot nu och jag tror på bortapinne.

 

9. Bristol C – Leeds 1
• Sjukt bra form hos Bristol som har tolv raka tävlingsmatcher utan torsk. Jag tror inte att Slamp-Leeds bryter den fina sviten. Efter en fin start på säsongen så har Leeds nu fyra torsk på de fem senaste ligamatcherna, mycket pga att man spelat många matcherna på bortaplan, där man inte trivs alls just nu.

 

10. Derby – Sheffield W 1
• Efter fyra raka ligamatcher utan seger så vann Derby senast hemma mot Nottingham. Och just hemma har man varit bra (3 1 1). Även Sheffield trivs bättre hemma medan man har det svettigare på bortaplan – bara en seger. Gästernas duktige anfallare Jordan Rhodes är ett frågetecken inför den här matchen då han dras med en skada. Jag streckar från vänster.

 

11. Middlesbrough – Cardiff 1(x)
• Boro kan inte fortsätta kryssa så här mycket om man ska ha något med den absoluta toppen att göra. Trepoängarna måste börja trilla in! Och inte blir det speciellt mot andraplacerade Cardiff, som dock är vassare hemma i Wales än på resande fot. Procenten på Boro börjar bli hög och jag litar inte på laget för tillfället. 1x…men kanske behövs det en helgardering till slut?

 

12. Sheffield U – Reading 1(x2)
• Nykomlingen Sheffield naglar sig fast i toppen och har verkligen startat imponerande – på hemmaplan har man vunnit fem av sex matcher. Visst ska man kanske vara favorit men SJUTTIO PROCENT mot Reading funkar inte alls för mig. Jag helgarderar i rent vredesmod över procentfördelningen! 🙂

 

13. AFC Eskilstuna – Elfsborg 1 (2) M
• Elfsborgs bortaspel den här säsongen har verkligen varit bedrövligt med endast två segrar på 13 matcher. Med 32 insläppta bortamål så är man det lag som släppt in flest mål i hela serien på resande fot. Eskilstunas främste målskytt Turay är avstängd så det talar ju lite mer för gästerna. AFC måste vinna om hoppet om allsvenskt kval ska leva vidare.

 

B E R M U D A B E N N Y
[email protected]

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.