Stryktipset, vecka 42, 20 oktober 2018 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 42, 20 oktober 2018

Äntligen är du tillbaka, underbara fina engelska fotboll! Och det är jackpott, det är Tips-SM och ölen är nådjävulskt perfekt kall i kylen. Det kommer att bli en fin lördag känner jag! Här kommer mitt spelförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Bournemouth – Southampton 1(x) M
• Landslagsuppehållet kom inte speciellt lägligt för Bournemouth som hade fin form innan. Mycket väl att det blir vinst igen, men Fraser och King är nya frågetecken och jag ser gärna startelvorna innan jag bestämmer mig helt. Southampton har gjort det bra mot Bournemouth genom åren och ettan på 70% synar jag direkt. Räcker 1x?

 

2. Cardiff – Fulham 1(x2)
• Två nykomlingar men då två olika spelstilar där defensiva Cardiff tar emot ständigt anfallande Fula Skinkan. Inte omöjligt att Cardiff fixar sin första seger nu – motståndet hittills har varit mördande så finns det större möjligheter nu.

 

3. Newcastle – Brighton 1
• Även Newcastle står utan seger än så länge. Senast var det ytterst nära men man lyckades inte stå emot Manchester United som vände 0-2 till 3-2. Det kan vara en bra chans för Newcastle nu när bortasvaga Brighton kommer på besök. Newcastle har inte tagit en poäng hemma, men har också mött Tottenham, Chelsea, Arsenal och Leicester.

 

Jag skriver ju spelförslag VARJE DAG – de kan du läsa här.

 

4. West Ham – Tottenham (x)2
• Ingen given tvåa för mig. West Ham har spelat bra mot bra motstånd och matcherna mot Spurs betyder mycket både för spelare och supportrar. Procenten på säkra tvåan är för hög för mig. I Tottenham kan Eriksen och Dembele vara åter, men frågan är om det pallar 90 minuter.

 

5. Wolverhampton – Watford 1
• Jag var ju på plats när Crystal Palace fick däng av Wolves tidigare i månaden. Wolverhampton imponerade på mig och kanske är man ett lag för topp tio den här säsongen. Försvararna Christian ­Kabasele och Jose Holebas är avstängda för gästerna som antagligen får en besvärlig eftermiddag. Ta med ett lyxkryss om du har råd.

 

6. Aston Villa – Swansea 1
• Villa har rekryterat en ny tränare i form av Dean Smith. Smith värvades från Brentford där han förordat en offensiv fotboll – förhoppningsvis får vi se det även i Villa som gått trögt inledningsvis men som har massor med bra lirare. Swansea trivs bäst hemma i Wales och bara gjort mål i en av de fem senaste bortamatcherna.

 

Kolla in bombutbudet!

 

7. Brentford – Bristol C 1(x)
• Då får vi se hur Brentford klarar sig utan ovannämnda Smith då. Thomas Frank har tagit över rodret. Kanske kan han få igång laget som inte vunnit på fem raka ligamatcher ( 0 4 1). Hemma förlorar man sällan men 70% på ettan är för högt med tanke på omständigheterna. Bristol har hög kapacitet och lite skrällchans finns det här.

 

8. Ipswich – QPR (1x)2
• Ipswichs lagkapten och mittback Luke Chambers är en av flera spelare som är osäkra till spel pga någon slags magåkomma som härjat i laget under uppehållet. Så jag vill gärna spana in startelvan. Hursomhelst så har man förtvivlat svårt att vinna hemma och kan få svårt igen.

 

Får du ihop de åtta första matcherna? Härligt – lämna in Topptipset här!

 

9. Stoke – Birmingham 1(x2)
• Det känns aldrig som en säker seger när Stoke lirar. Birmingham är starkt och svårslaget – kan mycket väl kriga till sig en pinne. Frågan är om jag nöjer mig med 1x tillslut? Helst alla tecken!

 

10. Wigan – West Bromwich 2
• Tre raka matcher utan mål framåt för Wigan som kanske börjar komma ner på jorden igen efter en fin inledning – torskade precis innan uppehållet med 0-4 borta mot Preston (inte så psykologiskt stärkande direkt). Man har dock inte förlorat hemma än, men risken är större än någon nu när offensiva WBA kommer på besök. Mittfältaren Darron Gibson avstängd för hemmalaget.

 

11. Nottingham – Norwich 1(x)
• Tungt avbräck som fick sin bäste målskytt, finske landslagsmannen Teemu Pukki, skadad under uppehållet. Det ökar ju inte direkt chanserna mot ett högt satsande Nottingham som har sju raka tävlingsmatcher utan torsk.

 

12. Reading – Millwall 1(x2)
• Hua, här åker helgarderingen fram snabbt. Två lag som jag ogärna räknar bort, men den spontana känslan är att Reading streckats för hårt (ca 45%). Millwall har kommit igång efter en tyngre period och kan mycket väl åka hem med tre pinnar.

 

13. Hull – Preston (x)2
• Lurig match mellan två bottengäng. Preston visade fin form innan uppehållet och kan vara på gång. Visst, man har bara en poäng på sex spelade bortamatcher men har också mött en jävla massa topplag på resande fot. Lättare emot nu när trista Hull står för motståndet. Var inne på raka tvåan men fegar med ett kryss tillslut.

 

Här har du veckans stryktipskupong!

B E R M U D A B E N N Y

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.