Stryktipset, vecka 41, 16 oktober 2021 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 41, 16 oktober 2021

ÄNTLIGEN är stryktipset normalt igen med bara engelska matcher! Och dessutom är det en finfin jackpott att sätta tänderna i. Här kommer mitt stryktipsförslag! R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Leicester – Manchester U 1(x2)
• Defensiva problem i båda lägren. Evans/Fofana/Justin på skadeslistan, ev kan Evans vara med mot sin forna arbetsgivare United. Gästerna har Maguire (osäker) och Varane på en redan lång skadeslista. Ovisst möte mellan två gäng med skyhög högstanivå.

 

2. Brentford – Chelsea (x)2
• Nej men det kanske är dags att sluta underskatta Brentford nu eller? Man visar gång på gång att man inte är någon slagpåse och jag tror inte att blir överkörda nu heller. Landslagsuppehåll kan tära på lag med många landslagsspelare (som Chelsea exempelvis) och jag pillar med skrällkrysset snabbt. Om det nu är någon skräll. 🙂

 

3. Southampton – Leeds 1(x)
• Problem för båda lägren. Bamford och Raphinha ser ut att missa för Leeds medan Che Adams är ny på Southamptons skadelista. Dessutom har man viktiga Ward-Prowse avstängd. Saints har fortfarande inte vunnit den här säsongen men också mött bra motstånd och skapar en hel del.

 

4. Aston Villa – Wolverhampton 1(x)
• Skador och landslagsuppdrag påverkar laguttagningarna här och jag väntar in i det sista att bestämma mig helt, beroende på vilka som är i startelvorna (prestenteras 15.00). Hursomhelst så har Villa blåst upp till en för stor favorit rent procentmässigt och ett kryss känns ju långt ifrån otänkbart.

 

5. Norwich – Brighton 2
• Norwich gnetade till sig 0-0 borta mot Burnley innan uppehållet och det var första poängen för säsongen. Nu ställs man mot succélaget Brighton som ligger sexa med bara en torsk på hela säsongen. Tajt match att vänta, men jag tror gästerna tar det till slut.

 

6. Blackburn – Coventry (1x)2
• Tunga avbräck för Blackburn som ser ut att sakna Brereton Diaz och Sam Gallagher framåt. Detta kan betyda problem mot ett formstarkt Coventry. Dock trivs inte gästerna speciellt bra på resande fot och någon spiktvåa är det inte tal om.

 

7. Bristol C – Bournemouth 2
• Bra läge för serieledande Bournemouth att ta ytterligare ett kliv mot Premier League när man gästar ett av seriens svagare hemmagäng. Eller Bristol är visserligen svårslaget hemma men 0 4 1 på fem hemmamatcher är ju inte asimponerande. Jag testar tvåan.

 

8. Huddersfield – Hull (x)2 M
• Totalt urballad prolle på Huddersfield här och inte en chans att jag rör singelettan till den procenten. Hemmalaget är långt ifrån någon stabil vinstmaskin och även fast Hull inlett säsongen svagt så vann man innan uppehållet och kan vara på gång. Jag går på värdet här och väljer bort storfavoriten! Tuff kupong kräver tuffa beslut. 😎

 

9. Middlesbrough – Peterborough 1(x2)
• Även här har det hänt galna saker med procenten. Nära 75% på ettan är ju bara konstigt. Men är ju en tuff omgång så kanske har tipparna slut på garderingar så här långt nere av kupongen. 🙂 Peterborough blixtrar till ibland samtidigt som Boro inte går att lita på.

 

10. Millwall – Luton 1
• Två lag som inlett säsongen på liknande sätt. Millwalls hemmaspel är dock riktigt starkt samtidigt som Luton också helst verkar gilla att lira hemma – för borta går det sämre. Jag testar att spika Millwall hemma på The Den.

 

11. Nottingham – Blackpool 1
• Båda gängen kom igång ordentligt innan uppehållet och båda har faktiskt 3 1 0 på de fyra senaste matcherna. Nykomlingen Blackpool gör det bäst hemma och jag tror att Forest kommer att ta säsongens första hemmaseger här. Nye tränaren Steve Cooper har verkligen lyft laget och bra chans till en ny viktig trepoängare.

 

12. Reading – Barnsley 1(x)
Om man ser till de fem senaste omgångarna så är det Reading som är näst bäst i serien efter Bournemouth. 4 0 1 på de fem senaste och hemma brukar man göra det bra. Man streckas dock för hårt mot Barnsley som kan streta emot bra. 1x hoppas jag räcker, men helgardering kanske skulle kunna vara kul det med.

 

13. Sheffield U – Stoke 1(x2)
• Sheffield har varit starkt hemma den här säsongen men också mött ganska mediokra gäng. Nu blir det en riktig värdemätare när tabellfyran Stoke kommer på besök. Gästerna trivs kanske bättre på hemmaplan men man har definitivt kapacitet att störa här. Helst alla tecken.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.