Stryktipset, vecka 41, 14 oktober 2017 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 41, 14 oktober 2017

Äntligen är landslagsuppehållet över och äntligen kan vi fokusera på fish & chips, pints och bristfällig tandvård. England är tillbaka! Med jackpot dessutom! R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Watford – Arsenal (x)2
• Watford utan seger och Gunners utan seger på bortaplan – Arsenal har inte ens gjort mål borta i ligan den här säsongen. En hel del avbräck som stör i båda lägren men visst är det fördel Arsenal trots allt. Ingen säker tvåa för mig dock.

 

2. Burnley – West Ham 1(x2)
• Riktigt övertygande inledning av Burnley som bara förlorat en match den här säsongen. West Ham har vunnit EN av de elva senaste bortamatcherna i ligan. Mot vilket lag? Burnley naturligtvis. Fem raka segrar för Västra Skinkan mot Burnley så visst det finns det hopp! Jag streckar från vänster.

 

3. Crystal P – Chelsea 2
• Sju spelade matcher – och sju förluster. Det har inte varit någon vidare inledning av Palace, och risken är ju överhängande att sviten förlängs till åtta raka torsk. Visst, Chelsea saknar Morata och Kante till den här matchen, men det finns ersättare i Bakayoko och Batshuayi.

 

4. Manchester C – Stoke 1
• Stoke grejade 0-0 här förra säsongen, men med tanke på alla skadebekymmer så känns det inte speciellt troligt den här säsongen. Agüero är på väg tillbaka efter sin revbensskada, men jag skulle inte tro att man riskerar honom. Det finns andra som kan göra jobbet.

 

5. Swansea – Huddersfield 1(x2)
• Man går ju inte upp i brygga av den här matchen direkt. Swansea har fyra raka utan vinst, och Huddersfield fem. En avsevärd skillnad mellan lagen är dock att Huddersfield som nederlagstippad nykomling inte har någonting att förlora. Och kanske kan man utnyttja pressen som walesarna har på sig? Swansea har förlorat alla tre matcher hemma och frågan är hur länge supportrarna har tålamod.

 

6. Tottenham – Bournemouth 1(x)
• Kan det möjligtvis skrällas här? Jag tycker åtminstone att procenten på Spurs är lite väl hög med tanke på förutsättningarna. Dels har många lirare matchats hårt under landslagsuppehållet, man möter Real Madrid borta på tisdag och dessutom har man fortfarande inte vunnit i ligan på sin tillfälliga hemmaplan, Wembley. Nu är ju inte Bournemouth något Barcelona direkt, men man har offensiv spets i bl a Defoe, Stanislas och King. 2-2? 🙂

 

Stryktipsförslag får du varje vecka – men mina singelspelsförslag kan du läsa varje dag, nämligen här.

 

 

7. Barnsley – Middlesbrough (x)2
• Defensiven är det inget fel på hos Boro (släppt in näst minst i serien), nu gäller det bara få igång offensiven som dock varit lite vingklippt pga skador. Nu ska dock de flesta vara tillbaka utom Gestede. Barnsley blandar och ger men har absolut möjlighet att störa gästerna. Man får aldrig underkskatta hemmafördelen i Championship!

 

8. Brentford – Millwall 1(x)
• Inget snack om ett kryss måste med här ivarjefall. Brentford har kryssat i fyra av fem hemmamatcher, Millwall har kryssat i tre av fem bortamatcher – och åtta av de elva senaste mötena lagen emellan på Griffin Park har slutat i ett oavgjort resultat. Brentford får tillbaka några lirare efter skador, bl a Lasse Vibe och får utångstipset.

 

9. Fulham – Preston 1(x2)
• Man får ju för sig saker genom åren. Eller kanske lär man sig saker till och med? Jag t ex, säger alltid till mig själv om Fula Skinkan: “Spika dem inte hemma på Craven Cottage, din idiot. ALDRIG NÅGONSIN!”. Och om om Preston går tankarna: “Om du underskattar Preston en jävla gång till så får du en käftsmäll i magen!” Vips, så var den helgarderingen klar. Skador, blabla. Statistik, blablabla. Ibland spelar inte sånt någon roll. 😉

 

10. Sheffield U – Ipswich 1
• Efter Ipswich fina start på säsongen så har det gått lite hackigare på slutet. Nykomlingen United har överraskat och ligger på en imponerande tredjeplats. Ipswich övertygar inte på resande fot och får problem mot ett hemmastarkt Sheffield.

 

11. Sunderland – QPR 1(x2)
• Tolv raka bortamatcher i ligan för QPR utan seger. Kanske är det dags för krislaget Sunderland att äntligen få med sig en trepoängare? Säsongens enda seger kom mot Norwich i bortapremiären. Hemmafacit är inte imponerande hittills men man har samtidigt mött ganska bra gäng också. Nu kommer några “lättare” matcher, och det inleds med QPR.

 

12. Häcken – AFC Eskilstuna 1 (2) M
• Efter tio insläppta mål på två matcher så gnuggade Häcken försvar till senaste matchen borta mot ÖFK och grejade 0-0. Kanske kan man börja göra mål igen nu då när bottengänget AFC kommer på besök? Möjligt, men samtidigt har AFC visat att man inte gett upp kontraktet än och måste vinna för att kunna ha chans till överlevnad. Äh va fan, det är ju jackpot!

 

13. Östersund – Örebro SK 1
• ÖFK har nu två raka matcher mot två europeiska storlag – dels Athletic Bilbao på torsdag, men först mot mitt kära ÖSK som kanske är snäppet bättre än de spanska topplagen? 😉 Örebro har efter två raka segrar lite häng på toppen igen och på placeringen ovanför ligger just ÖFK. Jag tror att gästerna kommer att ösa på – kanske håller det, kanske går det käpprätt åt h-vete.

 

B E R M U D A B E N N Y
[email protected]

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.