Stryktipset, vecka 41, 12 oktober 2019 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 41, 12 oktober 2019

10 miljoner i jackpott på stryktipset den här veckan! Härligt! Tufft med landskamper förstås, men det är väl bara att ge det ett försök. Här kommer mitt stryktipsförslag! R-4-4-144(12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Malta – Sverige 2
• Sedan 2006 så har Malta vunnit EN tävlingsmatch hemma (mot Färöarna i våras). Allt annat än svensk seger vore en katastrof.

 

2. Norge – Spanien (x)2
• Generationsskifte i Spanien, men det har ju gått ganska bra ändå men fem av fem vinster i EM-kvalet. På bortaplan har man det dock lite tuffare vanligtvis och norrmännen behöver inte vara helt chanslösa här.

 

3. Danmark – Schweiz 1(x2)
• Stenhårt i toppen av grupp D och viktiga poäng på spel här. Danskarna är riktigt svårslaget hemma och borde kunna greja minst en pinne mot Schweiz. Äh, får bli alla tecken tillslut.

 

4. Italien – Grekland 1
• Jag har väldigt svårt att se hur de trötta grekerna ska stå emot ett pånyttfött Italien som går som tåget i EM-kvalet. Jag får inga skrällvibbar med tanke på Greklands usla form.

 

Förutom stryktipsförslag skriver jag ju faktiskt speltips VARJE DAG.

 

5. Bosnien Hercegovina – Finland 1(x)
• Kom igen nu Finland! Håll i! Kämpa! Det är så nära nu att finnarna äntligen kan ta sig till ett mästerskap. Men visst blir det jobbigt borta mot Bosnien. Jag streckar från vänster men hoppas på Finland!

 

6. Färöarna – Rumänien (x)2
• Rumänien för en hård kamp med Sverige om andraplatsen i gruppen och har absolut inte råd att tappa poäng mot Färöarna. Men jag tror inte på någon överkörning från gästernas sida och kanske kanske kan Färöarna få med sig något här. Den höga procenten på tvåan lockar till garderingar.

 

7. Liechtenstein – Armenien 2
• Liechtenstein tog poäng borta mot Grekland senast, men får svårt att stå emot ett heltaggat Armenien som ligger trea i gruppen och jagar Finland.

 

8. Colombia – Chile 1(x2)
• En vänskapsmatch som spelas i Spanien. Svårbedömt även fast Colombia ska vara bättre i grunden. Förbannat öppet i sådana här matcher och jag lägger gärna en helgardering här.

 


Ofta bra odds och spelbonus på Coolbet – kolla in det här.

 

9. Wales – Kroatien (1x)2
• Wales ligger förvisso näst sist i gruppen, men har en match mindre spelad en toppkonkurrenterna och bara tre poäng upp till andraplatsen. Kroatien klart för EM vid vinst.

 

10. Polen – Nordmakedonien 1(x) M
• Jag får lite skrällgurgel i magen här. Visst ska Polen vinna, men ca 80 % på ettan är för högt i min mening. Makedonien är inga blåbär och står upp bra mot de flesta lagen. Man förlorade med endast 0-1 hemma mot polackerna och kanske kan man kriga till sig en skrällpinne.

 

11. Slovenien – Österrike (1x)2
• Getingbo i grupp G och väldigt viktiga poäng på spel när tabelltvåan Österrike (13 poäng) gästar fyran Slovenien (11 poäng). Slovenien har visat fin hemmaform med segrar mot både Polen och Israel. Öppet.

 

12. Cypern – Ryssland (x)2
• Ryssland är praktiskt taget klart för EM redan. Man ligger tvåa med åtta poäng ned till Cypern. Nio poäng kvar att spela om iofs, men Ryssland har också San Marino kvar att möta. Cypern har varit ganska bra det här kvalet och hemma på ön gör man sällan bort sig.

 

13. Ungern – Azerbajdzjan 1
• Azerbajdzjan har gått riktigt uselt i kvalet med en futtig poäng på fem matcher. Man är i tuff grupp iofs. Tredjeplacerade Ungern har fortfarande bra chans att nå EM, men då måste man verkligen vinna sådana här matcher. Och det gör man…väl?

 

Veckans stryktipskupong

 

B E R M U D A B E N N Y

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.