Stryktipset, vecka 40, 9 oktober 2021 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 40, 9 oktober 2021

Allt annat än vanlig stryktipskupong – en rejäl blandning! Här kommer mitt stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1 Sverige – Kosovo 1
• Visst ska Sverige vara stor favorit här, men jag tycker att procenten ballat ur lite väl mycket. Kosovo brukar kunna spreta emot ordentligt mot bra gäng och med lite flax kan man kanske greja ett kryss. Just nu lämnar jag ettan ensam, men vi får se vad som händer innan spelstopp. 🙂

 

2. Georgien – Grekland (x)2 M
• Grekerna kanske ska vara liten favorit här, men borta mot Georgien behöver det verkligen inte bli någon enkel resa. Hemmalaget blir sällan utspelet och kan kanske kämpa till sig en poäng här.

 

3. Finland – Ukraina (x)2
• Viktig match i grupp D där trean Finland tar emot tvåan Ukraina. Båda ligger på samma poäng med Ukraina har en match mer spelad. Fun Fact: På fem spelade kvalmatcher så har Ukraina fem oavgjorda resultat. Jag kryssar från höger. Schüller avstängd för finnarna.

 

4. Skottland – Israel 1(x2)
• Viktiga poäng även här i grupp F mellan två lag som slåss om andraplatsen bakom Danmark. Det stora favoritskapet på Skottland köper jag inte och det finns fint värde både i kryss och tvåa.

 

5. Azerbajdzjan – Irland (1x)2
• Två lag som går riktigt tungt i kvalet. Irland är kanske den största besvikelsen som inte vunnit en tävlingsmatch sedan 2019 (mot Gibraltar). Azerbajdzjan grejade poäng i bortamatchen mot Irland och kan förstås ta poäng igen.

 

6. Luxemburg – Serbien 2
• Luxemburg har vuxit som fotbollsnation på senare år, men trots det så borde det bli riktigt tufft mot Serbien som slåss om gruppsegern med Portugal. Visst kan du krydda med ett kryss om du har råd, men trolig tvåa.

 

7. Schweiz – Nordirland 1
• Bara 0-0 i Belfast, men schweizarna dominerade ganska stort och missade dessutom straff. Lång skadelista hos nordirländarna inför det här mötet och man får svårt att stå i ytterligare en match tror jag.

 

8. Ungern – Albanien 1(x2)
• Ruggigt tätt i grupp I och det skiljer bara två poäng mellan tvåan Albanien och fyran Ungern. Nja, det känns inte roligt att spika Ungern här. Det kan bli nervigt och Albanien visade riktigt fina takter när man hemmaslog Ungern med 1-0. Man kan mycket väl störa igen.

 

9. KIF Örebro – Djurgården 1(x)
• 16 matcher spelade och 6 3 9 för båda dessa gamla storlag som ligger på nedre halvan. Riktigt svårt att gå grepp om denna. Dif imponerar sällan på resande fot samtidigt som Örebro bara torskat hemma mot topp 5-lag.

 

10. Hudiksvall – Haninge (x)2
• Hudik krigar på för att klamra sig kvar i serien. Alla poäng är viktiga nu och frågan är om man kan knip någon pinne mot Haninge. Jag tycker ändå att Hudiksvall krigar på bra, framförallt hemma där det mest är topplagen som åkte hem med alla poängen. Haninge är  inget vidare bortalag men har en högre nivå än hemmalaget. x2 känns ok.

 

11. Sylvia – Karlstad 1 (2)
• Lär bli fullt ös i den här matchen. Sylvia ligger i mitten av tabellen och brukar ösa på bra hemma. Karlstad har häng på topplagen men måste gå för segern om det inte ska bli för långt avstånd till Sandviken på andraplats (sex poäng upp nu).

 

12. Torns IF – Ljungskile 1(x2)
• 3 4 1 på de åtta senaste bortamatcherna för LSK som har åtta poäng upp till andraplatsen med sju omgångar kvar. Torn däremot har bara en poäng ned till negativ kvalplats och två poäng till nedflyttningsplats. Onekligen viktiga poäng på spel alltså. Möjligt att luften gick ur Ljungskile senast efter torsken mot bottengänget Österlen…

 

13. Åtvidaberg – Utsikten 2
• Intressant match som avslutar kupongen. Två lag som huserar i olika delar av ligan, men som både också har fin form för tillfället. ÅFF slog serieledande Oskarshamn senast men då spelade man också med en man mer i över 70 minuter. Jag testar tvåan. Utsikten har bara två poäng upp till förstaplaceringen.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.