Stryktipset, vecka 40, 8 oktober 2022 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 40, 8 oktober 2022

Magsjukeveckan från helvetet är över hemma och jag firar på bästa sätt – med stryktipsförslag! Här kommer veckans tankar. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Brighton – Tottenham 1(x)
• Intressant match som inleder kupongen. Inget lag (eller tippare) underskattar väl Brighton längre? 3-3 borta mot Liverpool senast och man visade återigen att man kan stå upp mot de bästa. Spurs har en tuff EL-match i ben – 0-0 borta mot Eintracht Frankfurt. Tottenham matchade bästa gänget men lyckades bara skjuta ett skott på mål. Fördel Brighton tycker jag.

 

2. Chelsea – Wolverhampton 1
• Potter har kommit igång bra som tränare för Chelsea som har ett kryss och två segrar under hans styre. Wolves ser inget vidare ut just nu och får svårt igen. På bortaplan har man inte vunnit den här säsongen och har faktiskt åtta raka PL-matcher borta utan seger.

 

3. Bournemouth – Leicester 2
• Viktig trepoängare hemma för Leicester senast när man körde över Nottingham med 4-0. Nu väntar en annan nykomling. Dock borde det bli bra mycket tuffare när det är på bortaplan. Bournemouth brukar stå emot bra hemma och har 1 2 1 på fyra spelade hemmamatcher, men jag tror det kan bli tufft mot Leicester som jag tror kan vara på väg in i en bra period.

 

Unibet dubblar din insättning upp till 1000 kr – kolla in det här

 

4. Newcastle – Brentford 1(x2)
• Cirka 70% på Newcastle håller inte! Inte på långa vägar skulle jag säga. Visst, Brentford har inte vunnit på bortaplan, men samtidigt bara förlorat en bortamatch. Newcastle vann stort mot Fulham senast, men spelade med en man mer nästan hela matchen. Här tror jag det inte blir någon överkörning.

 

5. Birmingham – Bristol C 1(x2)
• Efter en tung start på säsongen så har det sett bättre ut för Birmingham på senare tid. 2 2 1 på de fem senaste och i 0-1-torsken borta mot Boro senast så var det väldigt jämnt. Bristol har gjort tvärtom och formkurvan pekar nedåt med bara en pinne på de fyra senaste matcherna.

 

6. Blackburn – Rotherham 1(x) M
• Även här är ettan streckad svinhögt och det funkar inte för mig. Rovers är för instabilt samtidigt som nykomlingen Rotherham faktiskt bara förlorat en bortamatch den här säsongen.

 

7. Blackpool – Watford 2
• En hel del uddamålsförluster hemma för Blackpool som dock skapar en hel del och jag tycker att man varit förtjänt av några fler poäng. Det blir svårt även mot Watford, men någon kassaskåpseger för gästerna tror jag inte att det behöver bli. Gardera om plånboken tillåter.

 

Välkomstbonus på 500 kr hos Coolbet – kolla in det här

 

8. Coventry – Burnley (x)2
• 1 3 0 på de fyra senaste för Coventry och det är ett kraftigt fall framåt mot de fyra matcherna innan det då det bara var förluster. Burnley är stabilt och väldigt svårslaget (4 7 1) och jag tror att gästerna åker hem med poäng även den här gången.

 

9. Millwall – Middlesbrough 1(x2)
• Hemmalaget streckas hårt av tipparna, som antagligen mest kikar på Boros dåliga bortafacit (0 1 4). Men gästerna kickade tränare inför förra omgången och det blev seger direkt. Kanske kan det vara starten på en positiv trend? Millwall kan dock vara bra hemma på The Den så jag vill gärna få med samtliga tecken.

 

10. Stoke – Sheffield U (x)2
• Båda lagen har bara dragit en poäng vardera på de två senaste matcherna så något sprudlande självförtroende är det kanske inte. Sheffield leder visserligen serien, men det är väldigt jämnt och det kan gå snabbt utför. Jag tror ivarjefall tar poäng.

 

Brett spelutbud på NordicBet – kolla in det här

11. Swansea – Sunderland 1
• Swansea är formstarkast i serien sett över de fem senaste omgångarna med tolv inspelade poäng på dessa. Man möter ett svårslaget och disciplinerat Sunderland som har visat att man inte är någon slagpåse i Championship. Jag kryssar från vänster men ska försöka jobba en gardering till slut.

 

12. WBA – Luton 1 (2)
• Mardrömsform hos WBA som har åtta raka tävlingsmatcher utan seger. Visst kan man bryta den trenden mot Luton, men det känns långt ifrån självklart. Gästerna har hög högstanivå och jag skulle inte bli speciellt förvånad över bortapoäng.

 

13. Wigan – Cardiff 1(x2)
• Nykomlingen Wigan gör det bra i Championship, men hemmaspelet går sådär – 0 3 2 på fem spelade hemmamatcher. Man är faktiskt seriens sämsta hemmalag…och seriens bästa bortalag! Sjukt. Cardiff är inget magiskt bortalag kanske, men har absolut kapacitet att störa. Öppet.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.