Stryktipset, vecka 40, 7 oktober 2017 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 40, 7 oktober 2017

Landsuppehåll är ju vanligtvis mest bara skit enligt mig, men den här veckan är det massor på spel i flera av VM-kvalgrupperna och det ska faktiskt bli lite KUL med landslagsuppehåll! En jävla massa skrälldrag i mitt spelförslag. R-4-4-144 + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Sverige – Luxemburg 1
• Massa folk på läktarna och förhoppningsvis också en massa mål framåt för Sverige. Luxemburg grejade mirakulöst 0-0 borta mot Frankrike. Jag tror inte att man lyckas hålla nollan igen. 3-0?

 

2. Bulgarien – Frankrike (1x)2
• Tunga avbräck för Frankrike som har Paul Pogba, Laurent Koscielny, Benjamin Mendy och Ousmane Dembele på skadelistan. Och hur är egentligen stämningen i laget och förtroendet för Deschamps? Och framförallt, hur bra är egentligen Bulgarien hemma nuförtiden? Både Sverige och Holland har åkt hem utan poäng och lag som Italien har bara kryssat de två senaste gångerna man kommit på besök (VM-kval 2012 och EM-kval 2015). Näe, ingen given tvåa för mig.

 

3. Vitryssland – Nederländerna (x)2 M
• Jag säger det ytterligare en gång: Det är målskillnad som går före inbördes möte i VM-kvalet. Holland ligger trea, tre poäng efter Sverige men med hela sex måls sämre målskillnad. Och i sista matchen möts just Holland och Sverige. Det betyder att Holland måste satsa ordentligt nu. Skulle Sverige vinna över Luxemburg med tre fyra mål så måste Holland göra något liknande mot Vitryssland för att sedan försöka slå Sverige med typ tre baljor i sista matchen. Det kan bli rafflande! Utgångstvåa men det lutar att jag garderar tillslut.

 

4. Bosnien-H – Belgien 1(x2)
• Belgien har redan vunnit grupp H och har ingenting att spela för. Storstjärnorna, förutom Lukaku, är dock med i truppen som håller absolut världsklass. Bosnien dras med en hel del skadebekymmer – bl a Pjanic. Visst är motivationen skyhög hos hemmalaget, men kan man verkligen räkna bort ett stjärngäng som Belgien? Visst, Bosnien har varit starkt hemma länge…men man har också mött ganska många skitgäng.

 

5. Cypern – Grekland (1) 2
• Det finns faktiskt en chans för Cypern att nå VM fortfarande, även fast den här minimal. En sak är ivarjefall säker – man måste slå ärkerivalen Grekland. Mycket på spel även för gästerna som trots att man har fem raka VM-kvalmatcher utan seger, ligger trea med bara en poäng upp till Bosnien.

 

6. Färöarna – Lettland 1
• Inte fan trodde man att Färöarna skulle vara favorit i en match någonsin. Men hemma är man ju faktiskt ganska svårspelet – man kanske inte ska säga svårslaget, för man gödslar ju inte med segrar direkt. Men mot Lettland borde man ändå ha en chans – gästerna har åtta raka torsk. Jag testar ettan till intressant procent.

 

Stryktipsförslag får du varje vecka – men mina singelspelsförslag kan du läsa varje dag, nämligen här.

 

7. Schweiz – Ungern 1
• Skumt för Schweiz att man har vunnit åtta av åtta matcher i VM-kvalet men fortfarande inte kan andas ut. Portugal skuggar nämligen tre poäng bakom och sista matchen möts lagen…i Portugal. Dessutom har portugiserna bra mycket bättre målskillnad. Seger måste det hursomhelst bli mot Ungern. Och det blir det.

 

8. Charlton – Peterborough 1(x2)
• Lottas, fördelning 12-2-2. Den här veckan TAR JAG INGEN SKIT FRÅN SVENSKA SPELS FÖRBANNADE LOTTERI!

 

9. MK Dons – Bradford 2
• “Shit”, säger du. “MK Dons har ju 3 vinster + 1 kryss på de fyra senaste!” Skit, säger jag. Man har ju bara mött nötter! Nu kommer topplaget Bradford på besök och helt andra förutsättningar. Ousseynou Cisse och Callum Brittain kommer att missa för Dons då de är på landslagsuppdrag – dessutom har man två lirare avstängda. Jag drar en rövare och testar raka tvåan. “Shit!”, säger du igen. Tyst nu, säger jag. Nu fortsätter vi till nästa match.

 

10. Oldham – Bury 1(x2)
• Lottas, fördelning 12-2-2. Se match 8. PS. Ett tips till Svenska Spel: Visa gärna lottningen live, så slipper vi spekulera i hur spektaklet går till.

 

11. Oxford – AFC Wimbledon 1(x)
• Bara två segrar på det 17(!) senaste ligamatcherna för Wimbledon. På bortaplan är man vanligtvis målsnålt och på de 22 senaste bortamatcherna har man nollats hela 14 gånger och bara två gånger har man gjort fler än ett mål. Utgångsettan känns given.

 

12. Plymouth – Fleetwood (x)2
• Stora defensiva bekymmer hos tabelljumbon Plymouth. Ordinarie försvararna Miller och Bradley är avstängda – men man måste dessutom lira med tredjemålisen nu när det två första är skadade. Meckigt värre! Fleetwood tog en riktigt fin skalp i senaste bortamatchen när man slog Bradford med klara 3-0. Om gästerna spelar så igen så har Plymouth inte en suck med tanke på förutsättningarna i laget.

 

13. Rochdale – Rotherham 1(x)
• Rochdale är vanligtvis riktigt svårslaget hemma och Rotherham får problem att ta med sig alla tre poängen hem tror jag. På de 26 senaste hemmamatcherna i League One har Rochdale bara förlorat futtiga två. Jag tror och hoppas att sviten förlängs till 27 matcher.

 

B E R M U D A B E N N Y
[email protected]

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.