Stryktipset, vecka 4, 29 januari 2022 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 4, 29 januari 2022

Helgen är här! Och stryktipset likaså! Här kommer veckans stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Barnsley – Bournemouth (x)2 M
• Trots spelövertag så torskade Bournemouth oväntat hemma mot Hull i senaste omgångarna – två förluster i rad nu. Bra chans till revansch nu när man ställs mot ett krisande Barnsley som har tio raka matcher utan seger.

 

2. Hull – Swansea 1(x2)
• Hull har fått fart på grejerna och har två raka segrar mot riktigt bra motstånd dessutom (Bournemouth/Blackburn). Men även Swansea har börjat hitta lite form med fem poäng på de tre senaste matcherna.

 

3. Luton – Blackburn 1(x2)
• Det här borde kunna bli en underhållande match mellan två offensiva gäng. Stort avbräck för gästerna att målsprutan Brereton är på landslagsuppdrag – han ligger tvåa i skytteligan med sina 20 mål. Men trots det så vill jag inte räkna bort Blackburn.

 

4. Millwall – West Bromwich (1x)2
• Kräftgången fortsätter för WBA som nu halkat ned till en femte plats. På bortaplan är man högst mediokert och jag litar inte på laget här. Dalande form för Millwall men hemma på The Den står man alltid upp bra.

 

5. Middlesbrough – Coventry 1(x)
• Visst ska Boro vara favorit hemma, men över 60% funkar inte för mig. Coventry har en hög högstanivå och kan mycket väl göra det jobbigt för hemmalaget. 1x borde räcka långt.

 

6. Preston – Bristol C 1
• Bara en poäng de sju senaste bortamatcherna för Bristol och jag tror det blir kämpigt igen mot ett Preston som bara förlorat två hemmamatcher på hela säsongen. Preston tog en imponerande bortaseger mot WBA i veckan och går in hit med gott självförtroende.

 

7. Peterborough – Sheffield U (x)2
• Nykomlingen Peterborough ligger visserligen på nedflyttningsplats men vid seger här så klättrar man över strecket (om Reading torskar). Det blir dock inte lätt att rå på Sheffield som bara har en torsk på de åtta senaste seriematcherna. Bortapoäng känns troligt.

 

8. QPR – Reading 1
• Reading sjunker som en sten i tabellen med bara två segrar på de 15 senaste ligamatcherna och man har inte hållit nollan sedan i mitten av oktober. Det kommer man troligtvis inte göra mot QPR heller som har god form och bara fyra poäng upp till en direktplats till Premier League.

 

9. Fulham – Blackpool 1
• Nykomlingen Blackpool blixtrar till ibland, men det är framförallt hemma. Och borta mot serieledarna blir det förstås ruggigt svårt. Fulham kör över allt motstånd just nu och tre poäng känns högst troligt.

 

10. Bolton – Sunderland (x)2
• Ouff, klassiskt möte i League One! Sunderland ligger tvåa och siktar mot Championship medan Bolton får passa sig för att inte dras in i den absoluta bottenstriden – bara fem poäng ned till under strecket. Dock två raka segrar nu och kan vara lite på gång. Jag tror dock inte att det blir än en poäng mot Sunderland.

 

11. Lincoln – Burton 1(x)
• Lurigt möte mellan två gäng som blandar och ger. Lincoln har känts lite hetare på slutet och tre segrar på de fyra senaste matcherna är starkt. Burton är mänskligt på resande fot och får med sig max en pinne hem.

 

12. Sheffield W – Ipswich 1
• Ännu ett klassiskt möte i League One! Nian mot åttan här så viktiga poäng på spel om man ska kunna kämpa sig till en play off-plats till slut. Sheffield har bara förlorat en hemmamatch på hela säsongen och jag tror inte att det blir torsk nu heller.

 

13. Wycombe – MK Dons 1(x2)
• Toppmatch avslutar kupongen när tabellfyran Wycombe tar emot femman MK Dons. Chocktorsk för Wycombe borta mot bottengänget Morecambe senast och kanske kan skapa lite nerver. Hemma är man starkt, men samtidigt är Dons ett riktigt starkt bortalag. Helst alla tecken!

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.