Stryktipset, vecka 4, 28 januari 2023 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 4, 28 januari 2023

FA-cup, Championship och League One på veckans kupong – här kommer veckans stryktipsförslag! R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Manchester U – Reading 1
• Nja, är väl inte så mycket att snacka om här. United ser riktigt bra ut just nu och körde över Nottingham i onsdagens Ligacupmatch med 3-0. Reading borde inte kunna ha tillräckligt för att stå emot på Old Trafford.

 

2. Preston – Tottenham (x)2 M
• Moralstärkande seger för Spurs senast när man bortaslag Fulham i ligan. Nu är man förstås storfavorit mot Preston. Om garderingarna räcker så kanske jag pillar med en gardering till slut!

 

3. Fulham – Sunderland 1
• Många stora favoriter på denna cup-kupong och här kommer en till när PL-Fulham tar emot klassiska Sunderland. Gästerna är nykomlingar i Championship men har imponerat och ligger med i toppen. Inget snack om att strecken ramlar in från vänster, inte mycket som talar för skräll.

 

4. Southampton – Blackpool 1(x2)
• Southampton följde upp torsken mot Villa i ligan med 0-1-förlust hemma mot Newcastle i första Ligacupsemin. Retur nästa vecka och visst borde man lägga mer krut på den. Mick McCarthy har tagit över Blackpool och gör sin första match som ansvarig. Jag testar ett skrälldrag.

 

5. Blackburn – Birmingham 1(x)
• Två Championship-lag som drabbar samman här. De slåss i olika delar av tabellen men det sprudlar inte om något av gänget. Välkommet avbrott med lite spel i FA-cupen kanske? Ettan streckas för hårt.

 

6. Ipswich – Burnley (x)2
• Efter en skakig period har Ipswich halkat ned till en tredjeplats i League One, medan Burnley går som tåget i Championship med hela 18 poäng ned till tredjeplatsen. Då har man råd att satsa lite även på cupspel. Ekdal debuterar för gästerna?

 

7. Bristol C – WBA (x)2
• WBA går riktigt fint i ligan – senast pressade man Burnley borta mot Turf Moor men föll med flaggan i topp. Nu ställs man mot ett svårslaget Bristol. x2 känns ganska tryggt.

 

8. Luton – Grimsby 1
• Grimsby gnetar på i mitten av League Two och borde förstås få problem med detta Championship-motstånd. Men visst har större skrällar skett i FA-cupen än att Grimsby skulle ta poäng här.

 

9. Sheffield W – Fleetwood 1(x)
• Två League One-gäng som möts här. Visst är Sheffield ruggigt starkt hemma men samtidigt har Fleetwood stod upp bra på resande fot på sistone. Nära 80% på ettan funkar inte för mig.

 

10. Coventry – Huddersfield 1
• Championshipmöte och ett formsvagt Coventry ställs mot Huddersfield som börjar puttra igång lite. Men även fast Coventry har haft det tungt på slutet så har man även mött riktigt bra motstånd, bland annat seriedominanterna Burnley och Sheffield U. Nu tror jag att man vinner.

 

11. Hull – QPR 1(x2)
• Åtta raka hemmamatcher för Hull utan seger. Man brukar ha problem hemma mot QPR och kan få problem igen. Gästerna är dock ingen vinstmaskin på bortaplan och jag tar helst med alla tecken i en oviss match.

 

12. Middlesbrough – Watford 1(x2)
• Boro brukar vara starkt hemma och möter ett Watford med hög kapacitet men som åker på minor ibland. Gästerna har definitivt möjlighet att störa. Jag kör alla tecken.

 

13. Peterborough – Portsmouth 1(x2)
• League One avslutar kupongen. Två lag med ambitioner att nå en slutspelsplats. Peterborough är bra hemma och har faktiskt släppt in näst minst hemmamål av samtliga lag i serien. Fem av dessa mål har dock släppts in på de tre senaste hemmamatcherna så formen är inte uppåt direkt. Helst alla tecken.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.