Stryktipset, vecka 4, 28 januari 2017 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 4, 28 januari 2017

Kul stryktipshelg då FA-cupen utgör 10 av 13 matcher på kupongen. I cupen brukar skrällar kunna komma – var hittar du dina? R-4-4-144 (12). Lycka till! /BB

1. Southampton – Arsenal (1x)2
• Hemmalaget behöver ju inte gråta floder om man inte går vidare i FA-cupen – man är trots allt framme i final i Ligacupen! Lär roteras ordentligt i båda lagen och tänker inte bestämma mig helt innan jag ser startelvorna. Lira på matchen här.

 

2. Blackburn – Blackpool 1 (2)
• Magkänslan säger helt klart Blackburn. För det värsta så spelar Rovers i Championship och Blackpool i League Two, men Blackburn känns lite på gång efter en dålig period. Man slog ut QPR senast och matchade då ett starkt gäng. Jag tar med en omotiverad tvåa…det är ju ändå FA-cupen vi snackar om! 😉

 

3. Burnley – Bristol C 1
• Många hemmafavoriter den här veckan och match nummer 3 är inget undantag. Burnley slog ut Sunderland senast och då roterade man till viss del (framförallt defensivt) men ställde ändå vassa spelare på planen. Bristol går uselt i ligan och kommer att få det tufft på Turf Moor.

 

4. Chelsea – Brentford 1
• Precis som i senaste cupmatchen så kommer nog Chelsea rotera i stort sett hela laget, men man ska ändå vara stor favorit. 4-0? Spela på resultat här.

 

Live-spel brukar jag leta på NordicBet! Kolla in oddsen här.

 

5. Crystal Palace – Manchester C (1x)2
• Palace form är inget vidare och det vore ju ingen skräll om man förlorade även den här matchen. Fokuset borde ligga på PL-överlevnad, men man vet ju aldrig – City briljerar ju inte heller direkt och lär rotera. Kul skrällgardering? Hm…

 

6. Lincoln – Brighton (x)2
• Ingen given tvåa för mig. Brighton har full fokus på att ta en direktplats till Premier League och kommer att rotera ordentligt (senast bytte man ut alla ordinarie). Lincoln slog ut Ipswich i förra omgången och kanske kan man större ytterligare ett lag från Championship.

 

7. Middlesbrough – Accrington Stanley 1
• Boros tränare Karanka gillar FA-cupen och det visade han senast när han ställde upp med en stark elva mot Sheffield W (vinst med 3-0). Jag har svårt att se något annat än en hemmaseger.

 

8. Oxford – Newcastle (1x)2
• Här slänger jag in garderingar! Newcastle har full fokus på att ta sig Premier League, har lite skadebekymmer och kommer att rotera. Oxford hemmaslog Swansea i förra årets FA-cup och jag skulle inte bli överdrivet förvånad om man tar en skalp till.

 

Om du inte har konto på Betsson så är det något jag kan tipsa om! Kolla in det här.

 

9. Rochdale – Huddersfield (1x)2
• Gah, knepig match! Det skiljer visserligen en division mellan lagen, men jag tycker ändå inte att man ska räkna bort hemmalaget. Jag tror på en öppen målrik match.

 

10. Tottenham – Wycombe 1
• Inte mycket att snacka om här trots att Spurs har några lirare på skadelistan – bl a Harry Kane verkar stå över. Naturligtvis ska man vinna det här ändå. Vem gör målen för Spurs? Kolla in oddsen här.

 

11. Norwich – Birmingham 1(x)
• Då är det tre matcher i Championship som avslutar kupongen. Birmingham har efter åtta matcher med Zola vid rodret fortfarande inte vunnit en match. Norwich på bortaplan är ju ingen barnlek direkt så visst kan den sviten förlängas. Gästerna har EN vinst på de ELVA senaste bortamatcherna i ligan. Norwich brukar vara svårslaget hemma och 1x borde räcka.

 

12. Preston – Ipswich 1(x)
• 1x ska vara tillräckligt även i den här matchen. Ipswich övertygar inte den här säsongen, framförallt inte på bortaplan, och man borde få det svettigt. Preston är stabilaste gänget direkt, men visst borde man greja minst en pinne.

 

13. QPR – Burton 1
• Efter en tuff start på säsongen har QPR fått ordning på grejerna – fyra raka matcher utan torsk (3 vinster + 1 kryss). Tvärtomform hos gästerna som har sju torsk på de åtta senaste matcherna.

 

Glöm inte heller att besöka Spelbloggare.se för ännu fler speltips och analyser
från mängder av bettingbloggar, som till exempel Sparka och spring.

 

B E R M U D A B E N N Y
[email protected]

För det senaste nytt – Gilla Sparka & Spring på Facebook

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.