Stryktipset, vecka 4, 27 januari 2024 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 4, 27 januari 2024

Lurig men rolig kupong den här veckan. Här kommer mitt stryktipsförslag! R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Fulham – Newcastle 2
• FA-cupen. Så sent som i onsdags så matchade Fulham bästa laget när man åkte ur Ligacupsemin mot Liverpool. Det tuffa schemat kan ta ut sin rätt och ett utvilat Newcastle borde ha goda chanser. Magpies brukar trivas på Craven Cottage och får tipset.

 

2. Everton – Luton 1(x)
• FA-cupen. Nja, vetefan om man jag tänker lita på Everton till så här pass hög procent. Luton krigar på bra och det skulle inte förvåna mig alls om man fixade ett omspel. Luton bortamötet mot Everton i sepetember.

 

3. Leeds – Plymouth 1
• FA-cupen. Kanonform hos Leeds och visst ska man vara stor favorit mot ett bortasvagt Plymouth. Jag vill gärna se startelvorna innan jag bestämmer mig helt men just nu lämnas ettan ensam.

 

4. Leicester – Birmingham 1(x) M
• FA-cupen. Jag köper inte det stora favoritskapet på Leicester. Formen är lite skakigt och flera lirare är på Afrikanska mästerskapen. Man ställs mot ett Birmingham så fått nytt liv under ny coach och en skräll ska inte behöva vara omöjlig. Räcker 1x?

 

5. Sheffield U – Brighton (1x)2
• FA-cupen. Det brukar bli täta matcher när dessa lag möts och jag förväntar mig en målsnål och tight match även den här gången. Sheffield brukar gå långt i FA-cupen och visst kan man störa Brighton som man inte förlorat mot på de sju senaste mötena.

 

6. Millwall – Preston 1(x)
• Championship. Millwall har inte förlorat mot Preston på de nio senaste matcherna och visst borde man fixa en tionde raka utan förlust. Procenten på ettan är ganska hög och en kryssgardering känns given.

 

7. Sunderland – Stoke (x)2
• Championship. Över 50% på Sunderland och då tar jag fram garderingarna. Schumacher har stärkt Stoke sedan han tog över och jag tror på bortapoäng.

 

8. Blackpool – Charlton 1(x2)
• League One. Blackpool är bra för stunden, framförallt hemma. Charlton har sparkat tränaren efter en lång tids usla resultat. Men reaktion redan nu? Hmmm, känns inte kul att spika ettan och jag ska försöka jobba in en gardering till slut. Är ändå League One vi snackar om!

 

9. Bristol R – Oxford 1 (2)
• League One. Två lag som brukar öppna spjällen och sällan kryssa. Även sju raka League One-möten lagen emellan utan ett oavgjort resultat. Jag testar gubben!

 

10. Cambridge – Burton 1
• League One. Jag tror på hemmapoäng här mellan två poängmässigt jämna lag. Cambridge brukar trivas bra hemma mot bortasvaga Burton och jag tror det är dags för ytterligare en trepoängare för hemmalaget.

 

11. Lincoln – Peterborough 2
• League One. Tabelltvåan Peterborough är formstarkast av samtliga lag i serien och öser in mål som vanligt. Nio raka tävlingsmatcher för Lincoln utan seger. Jag tror det blir en tionde.

 

12. Reading – Leyton Orient (1x)2
• League One. Reading krigar på i botten och nu börjar man närma sig säker mark igen. Lurigt men långtifrån omöjlig uppgift i formstarka Leyton Orient.

 

13. Wigan – Stevenage 1(x2)
• League One. Nja, visst ska gästerna kanske vara liten favorit, men jag tycker ändå att Wigan ska ges bättre chans än vad oddset pekar på nu. Hemma är man ruggigt svårslaget och det är bara Derby och Manchester United som vunnit här på de nio senaste tävlingsmatcherna. Stevenage är inte dåligt, men jag garderar upp.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.