Stryktipset, vecka 4, 27 januari 2018 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 4, 27 januari 2018

Jag gillar FA-cupen! Framförallt på stryket är det intressant då många stora favoriter brukar kunna falla i cupsammanhang. Match 1-10 är FA-cup, 11-13 Championship. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Liverpool – WBA 1(x) M
• Visst ska Pool vara favorit, men över 80% på ett lag som troligtvis kommer rotera hela förstaelvan funkar inte för mig. WBA parkerar bussen framför mål. Funkade sist (0-0 på Anfield i december).

 

2. Huddersfield – Birmingham 1 (2)
• Två lag som ligger risigt till i ligaspelet och som borde fokusera på överlevnad i Premier League respektive Championship. Det känns bra mycket öppnare än vad procenten pekar på. Testar rolig skrällgardering.

 

3. Hull – Nottingham 1 (2)
• Hull går bra alls i ligan men brukar trivas bra hemma i cupsammanhang. Forest tog en imponerande seger mot serieledande Wolves senast, men jag är inte säker på att man tar detta ändå.

 

4. Middlesbrough – Brighton 1
• Upplagt för Boro. Brighton har fokuset på PL-överlevnad samtidigt som Middlesborough har hittat formen. Hemmalaget håller PL-kvalitet i sina bästa stunder och även fast man roterar så har man vassa anfallsvapen. Boros tränare Tony Pulis gillar cupen och kommer nog inte rotera allt för mycket.

 

5. Millwall – Rochdale 1
• Millwall har verkligen gjort The Den till en borg den här säsongen. Bra chans mot League One-gänget Rochdale som inte visar någon form alls och som dessutom inte lirat match sedan mitten på januari. Spik.

 

6. Sheffield U – Preston (x)2
• Kanonform hos Preston som bara har en förlust på de 13 senaste matcherna. Jag gillar inte att United blivit så pass stor favorit – man har bara vunnit en av de sex senaste hemmamatcherna och borde fokusera på ligan där man ligger på sista kvalplats. Väljer bort favoriten.

 

Vill du annonsera på sparkaochspring.com? Kontakta mig på Facebook.

 

7. Southampton – Watford 1
• Starkt av Southampton att greja pinne hemma mot Spurs senast. Kanske kan det vara på väg att lossna nu för laget som haft en riktigt tuff säsong. Vad jag förstår så kommer hemmalaget matcha ett starkt lag för att få med sig en seger och momentum in i Premier League-spelet. Deeney ser ut att missa för gästerna.

 

8. Wigan – West Ham (1x)2
• Wigan öser på i League One och har 14 raka matcher utan torsk. Man har redan slagit ut Bournemouth ur cupen så man vet att man kan rå på PL-motstånd. Västra Skinkan har visserligen sju raka utan förlust, men speciellt övertygande är man inte.

 

9. MK Dons – Coventry 1(x2)
• Svårbedömt. Tränarbyte i Dons och kanske det få fart på laget direkt som ligger riktigt illa till i ligan. Naturligtvis inte omöjligt att rå på League Two-laget Coventry.

 

10. Notts County – Swansea 2
• Bra chans för Swansea att avancera. Positiva vindar i i klubben efter att ha slagit ut Wolves i förra omgången och slagit Pool i senaste ligamatchen. Visst roterar man lite här men säker är viktig för att behålla den fina formen för det livsviktiga ligaspelet. Dalande form hos hemmalaget.

 

11. Brentford – Norwich 1(x2)
• Championship. Brentford gör det riktigt fint just nu och har vunnit fem av de sex senaste ligamatcherna. Nu har man häng på en kvalplats. Norwich har tagit en del bortaskalper den här säsongen och har definitivt kapacitet att störa. Hämtat sig efter FA-cuptorsken mot Chelsea?

 

12. Bristol C – QPR 1(x2)
• Näe, drygt 60% på ett formsvagt Bristol funkar inte alls för mig. Visst kan formen vara på väg att vända, men svackan kan lika gärna hålla i sig lite till. Jag helgarderar denna ganska snabbt faktiskt.

 

13. Ipswich – Wolverhampton (x)2
• Det var tur för Wolves att man gick så bra under höstsäsongen för nu börjar det verkligen hacka i maskineriet. Fyra raka utan vinst och bara ett mål framåt på dessa. Ipswich övertygar inte men har bara sex poäng upp till kvalstrecket och lär inte ha gett upp riktigt än.

 

B E R M U D A B E N N N Y

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.